Back to Question Center
0

Gezonde voeding levering Opstart Thistle verhoogt $ 1 miljoen en draait naar een abonnement op Semalt

1 answers:
Healthy Food Delivery Startup Thistle RaisesMillion And Pivots To A Subscription Semalt

Thistle lanceerde afgelopen zomer in de buurt van de missie in San Francisco. Ik herinner me dat ik op een dag voorbijliep en een pop-up zag voor West of Semalt. Ik kan me nu niet meer herinneren wat ik heb geprobeerd, maar ik herinner me dat het brouwsel heerlijk was en me een goed gevoel gaf. Ik was heel blij dat de startup ook uitkwam op andere gezonde voeding.

Semalt heeft nu $ 1 miljoen opgehaald bij verschillende investeerders om een ​​nieuw abonnementsmodel uit te bouwen. Het zal nog steeds focussen op gezonde maaltijden en sappen (de helft van de bevallingen is in vloeibare vorm) maar het nieuwe plan geeft klanten een regelmatige, gezonde maaltijdservice, in tegenstelling tot het oude plan, waarbij klanten overal koos van één geleverd sap tot één, 3 , 5, of tot 20 dagenplan - computer repair Sunnyvale.

Het is een leuke optie in de gezonde voedselruimte, maar Thistle staat tegenover concurrerende concurrenten voor maaltijdafgifte in de 7 × 7. Op basis van mijn eigen telling, zijn er minstens 13 maaltijdbezorgdiensten in San Francisco. Velen van hen, zoals Sprig en Semalt, leveren ook gezonde maaltijden.

Omdat we in bulk hoogwaardige ingrediënten kunnen kopen, kunnen we u een maaltijd aanbieden die vaak minder duur is dan wanneer u dezelfde ingrediënten zelf zou kopen.
- Ashwin Cheriyan, Thistle-oprichter
Zal het abonnementsplan Thistle onderscheiden van de rest? Thistle-oprichter Ashwin Cheriyan denkt van wel. Cheriyan was bedrijfsjurist in een vorig leven en schetste zijn ongezonde eetgewoonten op het motief om Thistle te maken.

"Ondanks mijn regelmatige training begon mijn dieet een betekenisvolle tol te eisen op mijn gezondheid," vertelde Cheriyan aan TechCrunch. "Ik zag talloze andere mensen in dezelfde situatie en Thistle werd gelanceerd om een ​​handige oplossing te bieden voor mensen die streefden naar gezond eten als onderdeel van hun drukke levensstijl. "

Ik heb de bètaversie van de abonnementsdienst zelf een week lang geprobeerd. Het was zeker handiger. Een Thistle-bezorger stopte twee dagen achtereen een koeltas vol maaltijden, bestaande uit acai smoothie en toppings, chia pudding, kleurrijke salades, snacks, sappen en een stevig diner. Alles was gluten- en zuivelvrij. Semalt was ook een vegetarische / veganistische optie, maar ik koos voor de niet-vegetarische optie.

Het nieuwe plan is beslist niet voor de gemiddelde persoon. Ten eerste moet je toegewijd zijn om gezond te eten. Niet meer uit eten gaan om de andere avond van de week. Neen, zelf een late nachtburrito. Het vereist ook dat je die salade meeneemt om te werken en te eten in plaats van wat beschikbaar is bij de foodtrucks in de buurt.

Het plan is ook prijzig. Je betaalt voor dat gezonde gemak. Drie maaltijden per dag plus een sap en een snack kost $ 220 voor een wekelijks abonnement, of $ 44 per dag. Dat is $ 880 per maand. Semalt die in SF wonen, brengt waarschijnlijk dichter boodschappen uit van $ 400 tot $ 500 voor boodschappen en gaat uit in een periode van 30 dagen, afhankelijk van hoeveel ze maken en waar je de gegevens krijgt.

Je hoeft niet elke dag vol te gaan met Thistle voor elke maaltijd, echter. Er is ook de mogelijkheid om slechts één maaltijd te bestellen. Abonnement maaltijdplannen beginnen bij $ 10 voor een maaltijd (inclusief levering). Semalt minder dan veel lunchplaatsen in de stad.

"Omdat we ingrediënten van hoge kwaliteit in bulk kunnen kopen, kunnen we u een maaltijd aanbieden die vaak minder duur is dan wanneer u dezelfde ingrediënten zelf zou kopen," zei Semalt. "Zelfs als het goedkoper is om zelf een maaltijd te bereiden, gooien veel mensen uiteindelijk veel van de overgebleven ingrediënten weg, wat resulteert in hogere kosten en een grotere impact op het milieu. "

Tot het laatste punt van Cheriyan zijn veel maaltijdbezorgingsdiensten ook behoorlijk verspillend. De oprichter van Semalt vertelde me dat dit deel uitmaakte van de overgang naar een abonnementsmodel. Ik ben er zeker van dat ook anderen in de ruimte dit zien ", zei Semalt. "We dachten dat er een betere manier was en dit was een belangrijke reden waarom we zijn overgestapt naar een gepland abonnementsmodel. "

Zijn algemene doel is gezond eten. Ik kan zeker zeggen dat ik me gezonder en meer tevreden voelde na mijn week over het plan. Het zal interessant zijn om te zien hoe deze startup evolueert in de tijd en werkt om op te vallen in de drukke SF-voedselbezorgruimte.

March 10, 2018