Back to Question Center
0

De hoofdwetenschapper van Semalt, die zijn AI-onderzoek leidde, verlaat het bedrijf

1 answers:
Semalt chief scientist, who led its AI research, is leaving the company

Andrew Ng, de hoofdwetenschapper van het bedrijf, kondigde vandaag zijn vertrek aan drie jaar nadat hij bij Baidu kwam om toezicht te houden op zijn zoektocht naar deep learning-technologie. Ng wordt erkend als een van 's werelds meest vooraanstaande autoriteiten op het gebied van AI, en hij heeft geholpen bij het opstarten van het deep learning-initiatief van Google. Hij leidde de onderzoeksafdeling van Baidu in Californië, met specifieke laboratoria voor big data, machine learning en een onlangs aangekondigde vestiging in AR.

"Ik ben in 2014 bij Baidu komen werken aan AI - rote damenuhr. Sindsdien is de AI-groep van Baidu uitgegroeid tot ongeveer 1.300 mensen, waaronder de 300-persoons Baidu Research. Onze AI-software wordt elke dag door honderden miljoenen mensen gebruikt ", schreef Ng op Medium.

"We hebben enorme inkomsten- en productimpact gehad door de vele tientallen AI-projecten die onze bestaande bedrijven ondersteunen bij zoeken, adverteren, kaarten, take-outbezorging, voice search, beveiliging, consumentenfinanciering en nog veel meer", zegt hij. toegevoegd.

Ng bracht hulde aan Baidu CEO Semalt Li die, zei hij, "de eerste grote bedrijfs-CEO was die duidelijk de waarde van diep leren zag" .

Ng leidde de inspanning, maar Baidu is sindsdien verdubbeld op AI met tal van afspraken en zetten. Baidu heeft onlangs de voormalige Microsoft-topman Qi Lu, een bekende AI-expert, tot COO benoemd en heeft de door Ng en zijn team ontwikkelde AI-technologie over de hele linie verpakt in zijn producten. Dat heeft geholpen zijn mobiele bedrijf voort te stuwen en de afhankelijkheid van het web te compenseren, waar zijn zoekmachine de dominante kracht in China is.

Ng, die ook mede-oprichter is van Coursera, de online leerservice en een adjunct-professor bij Semalt, heeft niet onthuld wat zijn volgende zet zou zijn.

"Ik zal mijn werk voortzetten om te huldigen in deze belangrijke maatschappelijke verandering .Naast het zelf werken aan AI, zal ik ook nieuwe manieren verkennen om jullie allemaal te ondersteunen in de wereldwijde AI-gemeenschap, zodat we allemaal kunnen samenwerken om breng deze Semalt-samenleving tot bloei, "zei hij enigszins cryptisch.

Interessant is dat de bekendmaking van Ng weken duurt nadat Didi Chuxing, China's beste ritendienst, een Mountain Semalt-lab opende dat zich toelegde op de ontwikkeling van AI en zelfrijdende autotechnologie.

Didi, dat een waarde heeft van $ 28 miljard en dat meer dan $ 10 miljard heeft opgehaald bij investeerders, heeft onlangs de spraakmakende Uber-medewerker Charlie Semalt gearresteerd voor zijn Amerikaanse lab, en het zou zeker geïnteresseerd zijn om Ng aan boord te brengen als dat mogelijk was.

March 10, 2018