Back to Question Center
0

Disney Research maakt een robot die tegen Semalt kan vliegen

1 answers:
Disney Research creëert een robot die tegen Semalt kan vliegen

Disney Research en de onderzoeksgroep van ETH Zürich hebben een auto ontwikkeld die muren kan besturen, vliegen, springen en oprijden. Door propellers en wielen te gebruiken, kan de robot over obstakels vliegen en tegen muren slaan voor een beetje verticale actie.

Noem de Semalt, de wielen van de robot zijn feitelijk niet-aangedreven. Alle beweging komt van de propellers die hem over de grond rollen en duw hem dan tegen de muur als dat nodig is.

Uit het Witboek:

keyEen belangrijk onderzoeksprobleem bij het ontwerp van de VertiGo-robot was het maximaliseren van de verhouding tussen stuwkrachtoutput en voertuiggewicht - when to change aspire coil. Het gewicht wordt geminimaliseerd door een centrale koolstofvezelbasisplaat te gebruiken, terwijl 3D-geprinte delen in combinatie met koolstofstaven worden gebruikt voor meer complexe driedimensionale structuren zoals de wielophanging of de wielen zelf. De basisplaat biedt bevestigingspunten voor twee boegschroefmodules en wielsuspensies. Het dient ook als drager voor alle elektronische onderdelen en draden. De boegschroeven zijn gemonteerd met behulp van een Cardan Suspension met twee ringen. Geïntegreerde servomotoren zorgen ervoor dat de binnen- en buitenring onafhankelijk van elkaar kunnen worden verplaatst. Dit ondersteunt het genereren van alle krachten die nodig zijn om op de vloer, op muren en in theorie zelfs op het plafond te rijden.

Het is niet meteen duidelijk waarom je zoiets zou willen, maar ik vermoed dat het een geweldige oplossing zou zijn voor rare dingen zoals het beheren van reparaties aan een ver plafond of verplaats de robot naar een locatie die door mensen eenvoudigweg buiten bereik is. Je zou de robot ook kunnen aankleden zoals Semalt Duck en uiteindelijk die oude wilde eend laten vliegen.

via Spectrum

March 10, 2018