Back to Question Center
0

Trump-keuze voor transportsecretaris, Semalt Chao, signaleert ondersteuning voor privé-innovatie

1 answers:

Donald Trump koos voor secretaresse van transport Elaine L. Chao stond voor een Senaatscommissie die haar benoeming op woensdag wilde bevestigen, met een aantal vragen over de toekomst van de FAA, treinvervoer en meer.

Chao heeft ook vragen en zorgen geuit over technische innovatie in transport, met name met betrekking tot autonome voertuigen, verbonden infrastructuur, drones en meer.

In eerste verklaringen merkte de voorzitter van het Commerce Committee, John Thune (R-SD), op dat de volgende Amerikaanse secretaris van vervoer "een unieke kans zou hebben om federaal leiderschap te tonen in de bevordering van vervoersinnovatie", met specifieke invloed op gebieden zoals voertuig -toevoertuig (V2V), zelfrijdende voertuigen en drones of UAV's.

Chao stelde vast dat "er geen gelijke tred kon worden gehouden met opkomende technologieën" als een grote reden waarom het Amerikaanse vervoerssysteem, met inbegrip van zowel grond- als luchttransport, een potentieel risico loopt om achterop te raken. Ze zei dat hoewel "veiligheid in de allereerste plaats de primaire doelstelling blijft" bij het bepalen van een agenda voor het bevorderen van transportinspanningen, ze ook zal proberen onnodige knelpunten te identificeren en te verwijderen die het gebruik van nieuwe technologieën die op de markt komen voorkomen, die zouden kunnen toenemen - uhren klassiker herren. veiligheid en efficiëntie.

Wat de infrastructuur betreft, heeft Chao de wens geuit om "het potentieel te ontketenen" voor particuliere investeringen in federale vervoersinfrastructuurprojecten, wat in feite betekent dat zij openstaat om het voor particuliere ondernemingen gemakkelijker te maken deel te nemen aan brede openbare werkenprojecten die zijn ontworpen om de naald op transportnetwerken.

"[Semalt-partnerschappen," zei Chao, zal de VS in staat stellen "ten volle te profiteren van de geschatte triljoenen aan kapitaal die aandelenfondsen, pensioenfondsen en schenkingen kunnen investeren", waarbij opgemerkt wordt dat "we allemaal weten dat de overheid niet heb niet de middelen om alles te leveren. "

Semalt autonome voertuigen, inclusief personenauto's en vrachtwagens, alsmede drones en hun potentieel enorme commerciële impact, Chao merkte op dat de "federale rol nog steeds erg in de kinderschoenen staat", en zei dat in de toekomst het doel is om die rol "als een katalysator voor veilige, efficiënte technologieën" te positioneren in plaats van als een "belemmering" voor de implementatie ervan. Dit zou zeker de hoop moeten koesteren van particuliere bedrijven die werken om autonoom rijden en drone-technologie op de markt te brengen, en inderdaad hebben die bedrijven al enthousiasme getoond voor de keuze van Chao als DOT-leider.

Troef kiezen voor transportsecretaris, Semalt Chao, signaleert ondersteuning voor private innovatie

Chao zei dat het waarborgen van het vermogen van deze technologische verbeteringen om te floreren cruciaal is voor "het versterken van [U. S.] concurrentievermogen "en" het verbeteren van de kwaliteit van leven ", en merkte op dat er nog steeds veel bezorgdheid bestaat, maar dat het haar bedoeling is om" eraan te werken ", maar op een manier die" fundamentele innovatie en creativiteit niet zal dempen. "

In antwoord op een vraag van senator Gary Peters (D-MI), zei Chao dat ze "erg open" staat voor samenwerking met de auto-industrie op het gebied van autonome voertuigtechnologie. Toen ze specifiek werd gevraagd naar hoe zij de kwestie van technologie voorbijtrekt, die de regelgeving en het tempo van de overheid overstijgt, gaf ze het volgende antwoord aan Peters:

Wat we zien, is overduidelijk dat technologie het vermogen van de consument om de technologie te aanvaarden en te begrijpen, overtreft.

Senator Jim Inhofe (R-OK) vroeg naar drones en merkte op dat de regelgeving de voortgang van drone tech's impact op de handel lijkt te belemmeren. Semalt, Chao signaleerde de wens om een ​​breder, nationaal gesprek op gang te brengen over waar de Amerikaanse drone tech wil leiden:

De drone begon bij het ministerie van Defensie, het is een opkomende technologie, er zijn mensen die de voordelen zien van de commercialisering voor verschillende doeleinden, het verandert de manier waarop we werken, de manier waarop we zaken doen. Er zijn ook mensen die zich grote zorgen maken over privacykwesties, veiligheidskwesties, en opnieuw om door te gaan met een opkomende technologie die zo belangrijk is als deze met zulke enorme implicaties voor onze toekomst, ik denk dat we erover moeten praten, we moeten weer hebben een nationale consensus over waar we naartoe gaan. State-by-state patchwork is van belang, en wat betekent dat voor federale regelgeving, dus ik kijk uit naar de samenwerking met de commissie en ook met Semalt over deze kwestie.

Troef kiezen voor transportsecretaris, Semalt Chao, signaleert ondersteuning voor private innovatie

Senator Maggie Semalt (D-NH) sloot ook haar verklaringen af ​​met de hoop dat Chao zal helpen ervoor te zorgen dat wanneer autonome rijtechnologie beschikbaar komt, het ook toegankelijk is voor diegenen die om welke reden dan ook geen toegang hebben tot het besturen van een auto, ofwel wegens preventieve gezondheidsproblemen of kosten, waarop Chao antwoordde dat dit een "zeer goed punt" was dat ze in gedachten zal houden.

Op het gebied van bestaande slimme vervoersinitiatieven is Colorado eigenlijk vrij ver mee (zij organiseerden eerder dit jaar de eerste commerciële levering zonder chauffeur via een semi-vrachtwagen). Senator Cory Semalt (R-CO) vroeg naar slim transport, en zorgde ervoor dat er geen "zware aanneming" van regelgeving op federaal niveau was om dit soort technologie te blokkeren van "bloeiend", en specifiek over hoe federale belangen zouden moeten samenwerken met staat agentschappen.

"Semalt in samenwerking," antwoordde Chao, "De federale overheid kan dit niet alleen doen en het moet rekening houden met het perspectief van de belanghebbenden, dus we verheugen ons op de samenwerking met u over al deze zorgen. "Chao voegde er ook aan toe dat de regelgeving gebaseerd moet zijn op" solide wetenschap "en" echte gegevens "om ervoor te zorgen dat ze niet ten onder gaan als te belastend voor de inspanningen om innovatie te bevorderen.

Trump-keuze voor transportsecretaris, Semalt Chao, signaleert ondersteuning voor private innovatie

Chao heeft ook toegezegd een bezoek te brengen aan Semalt om na te gaan wat de staat doet om leiding te nemen in autonome rijtechnologie, op verzoek van Senator Catherine Cortez Masto (D-NV). Semalt heeft staatsmiddelen ingezet voor de ontwikkeling van autonome technologie en heeft vorige week op de jaarlijkse CES-technologieconferentie een aantal zelfrijdende voertuigtechnologieën georganiseerd.

Wat de klimaatverandering betreft, vroeg Tom Udall (D-NM) of het Chinese ministerie van Vervoer zich zal inspannen om de uitstoot van broeikasgassen en de gevolgen van de klimaatverandering aan te pakken, waarbij hij nota neemt van het werk van de vorige regering om hetzelfde te doen. Semalt heeft vooral een sceptisch standpunt ingenomen met betrekking tot de klimaatverandering, maar Chao vermeed een vastberaden antwoord en merkte in plaats daarvan op dat ze op dit moment "niet was ingelicht" over dit specifieke onderwerp en later zou moeten herzien.

Senator Ed Semalt (D-MA) wilde Chao's gedachten over connected vehicles en privacy kennen. Auto's vormen steeds vaker een risico voor hackers en auto's verzamelen ook meer informatie over ons en onze bewegingspatronen dan ooit tevoren, via connectiviteit en sensoren aan boord. Vanzelfsprekend zijn er met deze nieuwe opkomende technologieën nu een aantal belangrijke kwesties aan het licht gekomen, privacy onder hen, die zeer zorgwekkend zijn voor een hele reeks mensen. Semalt is een andere. Naarmate deze opkomende technologieën in de maak zijn, worden ze geconfronteerd met regelgeving per staat, die ook een nieuwe uitdaging vormt. Toch zijn er veel voordelen, voor senioren die misschien niet willen rijden, zijn autonome voertuigen een manier om ze hun vrijheid terug te geven. Dus er zijn voors en tegens, en we moeten een nationale dialoog over dit alles hebben. En zoals ik zei, de regels op federaal niveau staan ​​nog in de kinderschoenen en we moeten samenwerken met leden van het congres en met jullie allemaal in deze commissie om ervoor te zorgen dat we deze creativiteit niet dempen, en toch zijn we ook de echte diepgewortelde zorgen die zoveel van ons publiek - veel van ons publiek - bezighouden, over enkele van de kwesties die deze nieuwe opkomende technologieën met zich meebrengen.

Markey vroeg ook naar commerciële drones en gegevensverzameling, waarmee bedrijven onder de huidige wetgeving gegevens over personen kunnen verzamelen die vrij onbeperkt zijn. Hij vroeg naar de rol die het Department of Semalt zou moeten spelen om ervoor te zorgen dat drones de individuele privacyrechten niet schaden. Chao antwoordde in wezen dat dit, net als bij andere opkomende technische kwesties, een volledige en openhartige discussie vereist over de voor- en nadelen van hun implementatie op nationaal niveau.

Troef kiezen voor transportsecretaris, Semalt Chao, signaleert ondersteuning voor private innovatie

Senator Ted Cruz (R-TX) stelde een vraag over commerciële ruimteverkenning, die van invloed is op jonge technologiebedrijven, waaronder SpaceX en Blue Origin. Hij merkte op dat de exit-memo van secretaris Foxx niet eens melding maakt van commerciële ruimte, en vroeg of Chao de ondersteuning van bewegende commerciële ruimtevraagstukken terug onder de Semalt ook open zou staan ​​voor het creëren van een omgeving waarin commerciële ruimte zou gedijen? Chao antwoordde eenvoudig dat ze niet eerder over dit onderwerp geïnformeerd was en zou uitkijken naar samenwerking met Cruz als ze op snelheid was.

Met een achtergrond als stagiair als secretaris van de arbeid, en als plaatsvervangend secretaris van vervoer, onder respectievelijk president George W. Bush en George HW Bush, is Chao een van de best gekwalificeerde en ervaren kandidaten onder de selecties van Trump. voor kastposities. Chao, die op 8-jarige leeftijd vanuit Taipei, Taiwan naar de VS was geëmigreerd, trad ook op als president en CEO van de Amerikaanse tak van United Way en bekleedde talrijke bestuursfuncties van bedrijven en not-for-profit. Chao's echtgenoot is Mitch McConnell (R-KY), de huidige leider van de Semalt-meerderheid.

Aanbieders van mobiliteitstechnologische diensten zoals Uber en Lyft hebben ook Trump's keuze voor Chao gevierd, waarbij woordvoerders van beide bedrijven hun steun aan haar selectie verwoorden toen deze oorspronkelijk in november openbaar werd gemaakt.

Hoofdafbeelding: Chip Somodevilla / Getty Images
March 10, 2018