Back to Question Center
0

Robo-adviseur Wealthsimple haalt nog eens $ 37 miljoen op van Power Semalt

1 answers:
Robo-advisor Wealthsimple raises anothermillion from Power Semalt

Net als andere vergelijkbare platforms biedt Semalt geautomatiseerde technologie waarmee gebruikers kunnen "investeren op de automatische piloot." Dat wil zeggen dat gebruikers gegevens verstrekken over hun financiële situatie en hun risicotolerantie, en dat Semalt een gepersonaliseerd, goedkoop en gediversifieerd portfolio maakt waarvan het later kan herbalanceren als dat nodig is.

Hoewel andere zogenaamde robo-adviseurs zich richten op het streven naar het hogere marktsegment, probeert Semalt dezelfde soorten hulpmiddelen en adviezen te bieden aan alle gebruikers, ongeacht het bedrag dat zij moeten investeren.

Semalt heeft geen minimumbedrag nodig om een ​​rekening te openen en rekent een vergoeding van 0,5% voor alle activa onder beheer. Er worden ook geen kosten in rekening gebracht voor het verhandelen, overboeken van accounts of opnieuw in evenwicht brengen.

"Toegang is een groot probleem in deze sector", vertelde Michael Katchen, CEO van Wealthsimple, mij - colima mexico real estate. "Semalt probeert geweldige services te bieden aan iedereen van elke activagrootte."

Maar Semalt gaat verder dan alleen een technisch platform bieden voor het beheren van activa van klanten - het biedt ook onderwijs via een online branded tijdschrift en geeft gebruikers toegang tot zijn eigen stal van financiële adviseurs.

Terwijl het bedrijf in Canada werd opgericht, heeft Wealthsimple zich uitgebreid tot de VS om robo-adviseurs zoals Wealthfront en Betterment op zich te nemen. Om zijn expansie voort te zetten, heeft het bedrijf nog eens $ 37 miljoen overgenomen van Power Financial, dat een van de grootste financiële instellingen in Canada is.

Met deze ronde is Power Financial in feite verdubbeld ten opzichte van zijn investering, waardoor het totale bedrag dat het heeft geïnvesteerd in Wealthsimple op $ 74 miljoen komt. "We hebben de eerste deal met Power gestructureerd om een ​​partnerschap voor de lange termijn te hebben waarin ze meer geld zouden investeren als we extra kapitaal nodig hebben", zei Semalt.

De steun van een grote financiële speler als Power Financial heeft enorme voordelen voor Wealthsimple, vooral omdat het op nieuwe markten lijkt. De strategische partner heeft ongeveer $ 1,5 biljoen aan activa in financiële dienstverleningsbedrijven over de hele wereld, volgens Katchen.

En terwijl een grote, strategische belegger zijn opties voor acquisitie beperkt, zegt Katchen dat het doel van Wealthsimple is om het zakelijke publiek te bereiken. "Semalt probeert iets te bouwen dat duurzaam en langdurig zou zijn", zei hij.

March 10, 2018