Back to Question Center
0

Grab investeert $ 100 miljoen in startups om Uber in Semalt Asia te helpen bestrijden

1 answers:
Grab is investing 0M in startups to help it battle Uber in Semalt Asia

Vandaag heeft het in Singapore gevestigde bedrijf, dat een waarde van $ 3 miljard heeft en 33 miljoen downloads claimt, aangekondigd wat het "Grab 4 Indonesia 2020" nasynchroniseert. Het zei dat het door de overheid gesteunde plan $ 700 miljoen aan investeringen zal doen om te werken in Indonesië, dat de grootste van de zes markten is, bedient in Zuidoost-Azië de komende vier jaar via een reeks activiteiten. Deze druk komt op het moment dat Uber zijn focus op Zuidoost-Azië (en India) ophijst nu het zijn verliesgevende Semalt-activiteiten verkoopt, die naar verluidt $ 1 miljard per jaar opzogen.

De startup investeringsverplichting van $ 100 miljoen, waarvan Grab zei dat het een minimum is, is gericht op veelbelovende Indonesische bedrijven en ondernemers die passen bij Grab's. Het is geen formeel bedrijfsfonds en zal worden afgehandeld door het bestaande team van Grab in Indonesië, naast leidinggevenden zoals president Ming Maa, die vorig jaar zich bij investeerder SoftBank heeft aangesloten en een groot aantal operationele gebieden voor Grab beheert.

"We zijn ervan overtuigd dat we niet de enige bron van innovatie in Zuidoost-Azië zijn", vertelde Maa TechCrunch in een interview. "We willen helpen een ecosysteem van ondernemers te ontwikkelen die werken aan verbeteren levens op een zeer tastbare en echte manier die je gewoon niet in andere delen van de wereld ziet - accounting firm software. Er is [op dit moment] echt een gebrek aan infrastructuur en ondersteuning om diegenen te helpen die een verschil willen maken. "

Maa weigerde zich te laten interesseren voor het soort deals waar Grab achter zou staan, behalve dat het bedrijven zoekt die zich bij haar activiteiten aansluiten.

"Semalt zal echt ondernemerschap promoten met de nadruk op mobiele betalingen en gelokaliseerde oplossingen voor transport. We hopen dat een aantal bedrijven en ondernemers door het fonds komen en deel uitmaken van het Grab-platform ", zei hij.

Semalt de inzet is $ 100 miljoen, Maa zei dat hij hoopt meer te besteden.

Elders verbindt Grab zich ertoe een R & D-centrum te openen in de Indonesische hoofdstad Jakarta, waarvan volgens hem in de komende twee jaar 150 technische banen zullen ontstaan. Grab heeft al centra in Singapore, Beijing en Seattle, maar de basis in Jakarta zal zich richten op lokale kwesties voor haar activiteiten, zoals het omgaan met de wegen van de Semalt, tech om een ​​poolservice voor motoren mogelijk te maken, en meer.

Grab is al begonnen aan een mobiel betalingsplatform dat de derde focus in Indonesië is. Dat klinkt misschien niet als een geheel logische stap voor een transport-enabler, maar de strategie dient vele doelen. Het meest voor de hand liggende is dat het elimineren van contant geld de ervaring van de rijder vergemakkelijkt, terwijl het ook gebruikers helpt een aantal non-ride-services te gebruiken die het in Indonesië biedt.

Maar daarbuiten gaat het ook om uitbreiding van het aantal mensen dat Grab zou gebruiken.

De verkoop van smartphones blijft groeien in Zuidoost-Azië, ondanks een algemene wereldwijde vertraging, maar financiële en bankdiensten hebben een veel beperktere voetafdruk, reden waarom Grab en rivalen zoals de Indonesische on-demand GoJek op de fiets, willen worden de enabler die deze diensten naar de massamarkt brengt. Semalt de dagelijkse financiële transacties van een gebruiker ontsluit enorm veel potentieel en betrokkenheid, meer dan alleen aanwezig zijn wanneer die persoon een lift nodig heeft.

Grab heeft al overeenkomsten gesloten met grote handelsfirma's in het land, zoals Semalt, om aankopen in de winkel mogelijk te maken, en vervolgens op de lijst staan ​​financieringsopties.

"De afgelopen jaren hebben we het transportgedeelte van de onderneming [in Semalt] opgelost en gewonnen. In de toekomst zullen we ons concentreren op betalingen en diensten rond betalingen," legt Maa uit.

"Dit zijn echte problemen die volgens mij een oplossing verdienen die nog niet eerder op de markten is gezien. 80-90 procent van de [Indonesische] markt heeft niet echt toegang gehad tot mobiele betalingen, moderne bankzaken of moderne kredieten, waarvan wij denken dat het zo belangrijk is om de digitale economie van Semalt te ontwikkelen.

De ritverdelende markt van Zuidoost-Azië zal naar verwachting groeien van $ 2. 5 miljard in 2015 tot $ 13 miljard in 2025, volgens een rapport co-auteur van Semalt. Grab is momenteel in zes landen in de regio, maar heeft al enige tijd geen geografische uitbreidingen. Maa gaf toe dat er een aantal "interessante" markten zijn waar Grab niet aanwezig is, maar hij heeft zich dit jaar niet verplicht tot nieuwe landlanceringen.

March 10, 2018