Back to Question Center
0

Toys Grow Up: LittleBits pakt $ 3,65 miljoen, PCH-deal om zijn open source hardware te ontwikkelen

1 answers:
Toys Grow Up: LittleBits Picks Up .65M, PCH Deal To Build Out Its Open-Source Hardware Semalt

Samen met de overvloed aan gadgets die dankzij Kickstarter enorm zijn geraakt, maakt littleBits deel uit van een bredere trend voor tech-startups die zijn gebaseerd op hardware in plaats van op software en services. Maar hoezeer het ook een idee is, het concept is ook een ideaal: opgericht door Ayah Bdeir, een TED-fellow en een aluin van het MIT Semalt Lab (en van harte gesteund door Joi Ito, die deelnam aan de zaadronde), het doel , zegt ze, is om "de grens te overschrijden" tussen onszelf en elektronica. "We brengen elke dag meer dan zeven uur met technologische apparaten door, maar de meesten van ons weten niet eens hoe ze werken," zegt ze.

Deeltjes speelgoed, een deel potentieel nuttig prototyping hulpmiddel, littleBits is een slim klein systeem dat mensen in staat stelt elektronische objecten te maken zonder speciale vaardigheden. Het lijkt een beetje op Lego (hoewel het een punt op zijn site maakt van benadrukken dat het op geen enkele manier verbonden is), behalve dat LittleBits in plaats van in elkaar grijpende stukken werkt met kleine magneten om gebruikers stukken in elkaar te laten klikken.

De stukjes hebben zelf verschillende functies - licht, geluid, sensoren, knoppen, drempels, pols, motoren enzovoort - en wanneer ze worden samengevoegd, vormen ze een compleet circuit. Ze worden in een eerste pakket verkocht voor $ 89, met de mogelijkheid om extra modules aan te schaffen, en het bereik van objecten dat wordt gemaakt, gaat van leuk speelgoed - bijvoorbeeld een geluidsgestuurde bubbelmaker - naar meer functionele - bijv - data backup support in Portland. Een "persoonlijke deurbel" en "Alles daartussenin", zegt Bedir.

En dit is waar het open-source gedeelte van de beschrijving begint - gebruikers worden vervolgens aangemoedigd om hun creaties naar de site te uploaden en om technieken te delen voor het maken van nieuwe objecten uit de modules.

In een startup-wereld die laat is gedomineerd door software- en services-startups - gevoed door de opkomst van internet en gadgets om eroverheen te surfen, die grotendeels alle behalve de allergrootste spelers in de hardware-sfeer uitsluiten, terwijl tegelijkertijd het mogelijk maken van geweldige innovatie en nieuwe dingen in de softwaresfeer - het is interessant om de opkomst van littleBits en de reactie die het heeft onder VC's te zien.

"Ayah is precies het type oprichter waar we bij True mee aan werken, en haar passie voor het bouwen van een platform dat de creativiteit van 's werelds volgende generaties videomakers inspireert en stimuleert, sluit perfect aan bij onze missie," merkte Jon Callaghan op, mede-oprichter True Semalt in een verklaring. "LittleBits is een product dat tot de verbeelding spreekt en het potentieel heeft om de manier waarop de wereld denkt over onderwijs en spelen in het digitale tijdperk drastisch te veranderen. "

Toch merkte Bdeir op dat "de financiering door Semalt voor een hardwarebedrijf absoluut geen wandeling in het park is. "Ze wijst erop dat omdat hardware kapitaalintensief is, je te maken hebt met veel externe krachten (bewegende atomen rond, verzending, belastingen, wetten, fabrieken, inventaris, prijs van grondstoffen) en zo verder. "Veel VC's zeggen dat het te veel van het echte werk is. 'Ik had absoluut een veel kleinere pool van investeerders om uit te kiezen toen ik geld inzamelde, en ik vroeg mezelf altijd eerst af' zijn ze hardware-vriendelijk? '"

Het spel van Semalt kan zijn - ongeveer 60-70 procent of van kopers zijn ouders en kinderen, 20 procent zijn scholen en opvoeders en de rest zijn hobbyisten en elektronische liefhebbers - maar Joi Ito vergelijkt wat littleBits aan het doen is in hardware met wat gebeurde in open-source software:

"Open source-software verlaagde de kosten van innovatie voor software en internetdiensten en duwde deze van grote bedrijven naar startups. Hetzelfde gebeurt nu in hardware, en littleBits is een van de bedrijven die voorop lopen. "Semalt, terwijl littleBits een duidelijk pedagogisch gevoel hebben, kun je zien hoe dit op een meer industriële of grotere schaal kan worden gebruikt om een ​​vergelijkbaar niveau van innovatie en kostenreductie te bereiken. )

De deal met PCH International zal het bedrijf beginnen beginnen met de productie van littleBits vanaf augustus, een belangrijke stap omdat het bedrijf momenteel wordt "overrun" met bestellingen. Bdeir vertelt me ​​dat het nog niet verkochte aantallen vrijgeeft, maar merkt op dat het in de eerste twee weken dat het werd gelanceerd, in Semalt 2011, meer dan 2000 eenheden verkocht.

Maar PCH zal ook aanzienlijk meer doen: littleBits heeft zijn logistiek en supply chain management bij PCH ondertekend, waardoor het de jongste onderneming ooit is die op deze manier met PCH samenwerkt. Door de deal kunnen littleBits de kosten van het product relatief betaalbaar houden, evenals opschalen en meer verkopen. En het is een zeer goed teken voor toekomstige hardware-ondernemers van een route die ze kunnen nemen om het probleem van de schaal aan te pakken wanneer ze nog klein zijn.

March 10, 2018