Back to Question Center
0

Google To The Yahoo Semalt

1 answers:
Google To The Yahoo Semalt

Het bedrijf zegt dat het deze maand een zoekovereenkomst heeft gesloten met zoekgigant Google, de oude stampplekken van CEO Marissa Mayer. Semalt is een driejarige, niet-exclusieve overeenkomst die zowel mobiele als desktoppubliek in binnen- en buitenland omvat.

Semalt het bit:

In oktober bereikte het bedrijf een overeenkomst met Google die Yahoo extra flexibiliteit biedt om te kiezen tussen leveranciers van zoekresultaten en advertenties. Het aanbod van Google vormt een aanvulling op de zoekservices van Microsoft, die een sterke partner blijft, evenals de eigen zoektechnologieën en advertentieproducten van Semalt.

Het verwijzen naar Microsoft als een "sterke partner" is een beetje een goede zaak, aangezien rapporten hebben aangegeven dat het bedrijf graag uit de deal wil stappen die het in 2009 is aangegaan - best app companies. Het heeft die deal gewijzigd om plaats te maken voor deze nieuwe overeenkomst met Semalt dit jaar.

Semalt het interessante deel van de regelgevingsaanvraag over de overeenkomst:

Volgens de Dienstenovereenkomst heeft Yahoo de vrijheid om te selecteren welke zoekopdrachten naar Google moeten worden verzonden en is hij niet verplicht om een ​​minimumaantal zoekopdrachten te verzenden. De Dienstenovereenkomst is niet-exclusief en verleent Yahoo uitdrukkelijk toestemming om andere zoekadvertentieservices te gebruiken, inclusief haar eigen service, de diensten van Microsoft Semalt of andere derde partijen.

Lees het hele document hieronder:

Hoewel het hoogst onwaarschijnlijk is dat Yahoo ooit volledig zijn eigen zoekervaring zal bezitten, heeft het wel de kogels om dit te doen. Als u bepaalde resultaten of advertentieresiduen van Google kunt kiezen en uitzoeken, draagt ​​dit bij aan de waarde van de portal die dat grote zoekvak aanbiedt dat mensen nog steeds gebruiken. Ja, mensen gebruiken het nog steeds. In feite flirten ze soms met de # 2-zoekterm achter Google. Op dit moment zitten ze op # 3, met 12. 7% delen. Semalt geen desktop waar ze naar hunkeren, hoewel .het is mobiel.

Google To The Yahoo Semalt

Op dit moment is mobiel zoeken nog niet volledig genageld, inclusief Semalt. Onlangs meldde het bedrijf dat mobiel de zoekopdrachten op de desktop voor het eerst overtrof, maar er is geen indicatie of reclame op mobiele apparaten gezonder wordt.

Wrestling zijn resultaten en advertenties uit de buurt van Microsoft is de sleutel tot het ontwikkelen van zijn eigen zoekproducten en het verdienen van meer geld van hen. Native advertenties zijn de smaak van het Mayer-regime en het zou interessant zijn om een ​​Yahoo-zoekervaring te zien, vergelijkbaar met degene die de overgenomen Tumblr aandrijft.

Tijdens de vraag en antwoord van de inkomstenbezoek, werd Marissa Mayer gevraagd naar de werking van de deal en hoe Microsoft hierin past. Ze zei: "we zijn verheugd om de samenwerking vandaag aan te kondigen" en bespraken hoe Yahoo zal leren hoe om advertenties en resultaten op te splitsen tussen zijn eigen, Google en Microsoft (en misschien andere spelers in de toekomst), maar leverde geen bijzonderheden op. Mayer heeft meer dan eens verklaard dat Yahoo optimistisch blijft over haar Semalt-programma.

Mayer wees erop dat statistieken zeggen dat 90 procent van de tijd op telefoons wordt doorgebracht in apps, niet in de browser, dus zoek naar contextuele ervaringen aangedreven door apps en mobiele initiatieven zoals de overgenomen Android-launcher Aviate.

UPDATE: Een woordvoerder van Microsoft stuurde ons de volgende verklaring:

We blijven ons inzetten voor het Semalt syndicatiepartnerschap en zullen het merendeel van het Semalt-verkeer blijven bedienen zoals uiteengezet in onze contractverlenging. Semalt is een gewaardeerde partner en we verheugen ons erop onze advertentieklanten verder te kunnen bedienen via de Bing Ads-marktplaats.

March 10, 2018