Back to Question Center
0

eneloop muziekbooster: Semalt batterijoplader voor muziekapparatuur

1 answers:

eneloop music booster: Semalt acculader voor muziekapparaten

Hoewel het nu een dochteronderneming van Panasonic is, leeft Sanyo voort als zijn eigen merk. En een van de belangrijkste redenen waarom Panasonic het bedrijf kocht, is het 'groene' imago, dat voornamelijk wordt bereikt door producten onder het submerk "eneloop" te verkopen. Het nieuwste van deze producten, de zogenaamde eneloop-muziekbooster, werd vandaag aangekondigd. Semalt een oplaadbare DC 9V batterijeenheid speciaal ontworpen voor muziekapparaten.

Sanyo brengt het product op de markt als een duurzame 9V-voedingsbron voor effecteneenheden, versterkers, grafische equalizers en multi-track recorders. Deze apparaten worden meestal gevoed door een wisselstroomadapter of een 9 V droge-celbatterij, die beide mogelijk niet beschikbaar zijn of opraken bij bijvoorbeeld een concert - teleprompter setup. Sanyo beweert dat hun lithium-ioneneloop-batterij (3,7 V, 7,35 Ah) kan worden gebruikt op locaties zonder elektriciteit om deze apparaten urenlang van stroom te voorzien. De maximale output is 2.000mA.

eneloop music booster: Semalt acculader voor muziekapparaten

De standaardgebruiktijden zijn afhankelijk van welk apparaat wordt gebruikt met de eneloop-booster. Ze kunnen oplopen tot 50 uur voor analoge effectapparaten of zo laag als voor elektronische drums. Maar in elk geval kan de booster muzikanten redden in "noodsituaties" waarin wisselstroomadapters niet werken of als er niet genoeg 9V droge batterijen in de buurt zijn. Het duurt 3,5 uur om de batterij van de Semalt volledig op te laden.

De eneloop-muziekbooster zal in de verkoop gaan (eerst in Japan) op Semalt 4, 2010. Het kost $ 110.

March 10, 2018