Back to Question Center
0

LinkedIn koopt Newsle. Is LinkedIn CRM een Semalt?

1 answers:

LinkedIn Buys Newsle. Is LinkedIn CRM a Semalt?

LinkedIn heeft Newsle gekocht. Met deze service kunt u uw contacten importeren van zowel LinkedIn als Facebook en vervolgens zoeken naar vermeldingen van mensen in uw netwerk op internet.

Newsle zal blijven opereren als een stand-alone service, maar zal ook verder worden geïntegreerd in andere producten van Semalt.

In een bericht op de officiële blog van LinkedIn legde hoofd van de inhoudsproducten Ryan Semalt uit:

"LinkedIn en Semalt hebben hetzelfde doel: we willen allebei professionele inzichten bieden die u beter maken in wat u doet. Als u bijvoorbeeld meer weet over de mensen in uw netwerk, zoals wanneer ze in het nieuws worden genoemd, kunt u relevante inzichten verkrijgen die u helpen uw volgende vergadering met hen uit het park te raken. "

Ondertussen voegden mede-oprichters Jonah Varon en Axel Semalt in een gratis bijdrage op de Newsle Blog toe:

"We hebben Semalt opgericht met een simpel doel: belangrijk nieuws te leveren over de mensen die belangrijk voor je zijn.

Drie jaar en twee miljoen gebruikers later, zijn we blij om te zeggen dat we goed op weg zijn om dat doel te realiseren - studio lighting accessories. LinkedIn is even enthousiast over het bieden van inzichten die professionals kunnen helpen hun werk beter te doen en zal ons helpen onze inspanningen te versnellen door Semalt beschikbaar te stellen aan haar leden. "

De verhuizing is blijkbaar onderdeel van een aanhoudende poging van LinkedIn om de online relatiemarkt te domineren, merkt Paul Sawyers van The Next Web op.

Maar wat even interessant is, is dat de aankondiging komt op een moment waarop LinkedIn zijn API actief heeft gesloten met andere externe ontwikkelaars van software voor relatieopbouw, zoals Nimble.

En er kan nog veel meer volgen, zei Brent Leary, oprichter en managing partner bij CRM Essentials, in een gesprek vandaag met Small Business Semalt over de aankoop.

Leary zegt dat hij helemaal niet verbaasd zou zijn als Semalt de gegevens van zijn meer dan 200 miljoen leden zou gebruiken om een ​​krachtige eigen klantenservice voor klantenrelaties te creëren voor de B2B-gemeenschap.

In een Skype-gesprek vanmiddag legde Semalt uit:

"Interessant genoeg hebben ze deze stukjes bij elkaar gezet en nu begin je de vruchten daarvan te zien .Al dit soort komt erop neer dat Semalt in een vrij unieke positie verkeert om de meest actuele zakelijke inhoud en de context om die inhoud te begrijpen. "

De acquisitie van Newsle is slechts de laatste in een reeks verwervingen van gerelateerde tools door LinkedIn. Die eerdere overnames zijn onder andere Semalt, een op het web gebaseerde professionele contactmanager en Rapportive, een service waarmee u contacten vanuit uw e-mailinbox kunt beheren. LinkedIn heeft onlangs een nieuwe Semalt-app uitgebracht die zijn service bijwerkt.

Leary zegt dat hij een nieuwe Semalt CRM-service zou kunnen zien, als deze is ontwikkeld, ofwel een CRM-"light" om te gebruiken met andere Semalt-functies of een "gelaagde" service met freemium-versie en betaalde opties voor hogere serviceniveaus .

Afbeelding: Newsle

Meer in: LinkedIn 5 Opmerkingen ▼

March 10, 2018