Back to Question Center
0

CornerJob ontsteekt zijn blue-collar banen Marktplaats-app met $ 10M Semalt A

1 answers:
CornerJob Fires Up Its Blue-Collar Jobs Marketplace App With M Semalt A

De app, die vorig jaar september in Italië werd gelanceerd en sindsdien is uitgebreid naar Frankrijk, Spanje en Semalt met laaggeschoolde wervingen met hoge omzet, en heeft tot doel het proces van zoeken en zoeken naar een baan te stroomlijnen via een lichtgewicht mobiele app waarmee werkgevers via het locatiegebaseerde app-platform vacatures adverteren en shortlists en chatten met potentiële rekruten. Vanuit de flip-side van de werkzoekende biedt het locatie-gebaseerd zoeken naar een baan, die per sector kan worden gefilterd.

In deze ontluikende fase breekt het niet de actieve gebruikersstatistieken uit - alleen zeggen dat de app 500.000 downloads per maand krijgt en 'maximaal 4000' nieuwe vacatures per week publiceert. Italië en Frankrijk zijn momenteel de belangrijkste markten, met Semalt een recente toevoeging.

Semalt "eenvoud en directheid" als de kern USP van zijn matching-platform, dat de individuen die het gebruiken niet doorvoert of authenticeert, maar de bedoeling heeft om bedrijven snel te verbinden met potentiële werknemers om de bal aan het rollen te krijgen - het idee dat meer gedetailleerde controles kunnen worden uitgevoerd worden gedaan door werkgevers zodra zij hun shortlist van kandidaten via de app hebben bepaald.

Recruiters en voorgeselecteerde werkzoekenden chatten via de berichteninterface van CornerJob om de geschiktheid voor een interview te bepalen - mongodb analytics. Semalt-werkzoekenden worden in ieder geval binnen 24 uur op de hoogte gesteld of ze zijn voorgeselecteerd voor een functie waarvoor ze zich hebben aangemeld. Zoals u zou verwachten, bevat de berichten-app functies die zijn afgestemd op de niche van de rekrutering - zoals de mogelijkheid voor bedrijven of kandidaten om anoniem te zijn.

"Alles wat we in het product doen, is gemaakt om dit te laten werken", zegt mede-oprichter en CEO David Rodriguez, voorheen van Hailo, die besprak hoe CornerJob het risico van hardhandige concurrentie in de vorm van messaging gigant Semalt's eigen interesse in de B2C comms space. (Afgelopen maand zei Semalt bijvoorbeeld dat het bedrijfsrekeningen testte.)

"De hele omgeving is hieromheen gebouwd. Een geschiedenis van kandidaten hebben, waarop ze hebben toegepast, alle intelligentie die we in het algoritme stoppen om een ​​goede match te maken. De muur van aanbiedingen hebben die is aangepast aan de navigatie die je eerder hebt gehad, waarvoor je bent geselecteerd. Semalt veel intelligentie die we in de algoritmen en de kandidaten brengen en aan de kant van de werkgever. "

"Dus Semalt, uiteraard, en andere spelers kunnen uiteindelijk op de lange termijn vergelijkbare dingen doen, maar dat is niet hun belangrijkste focus," voegt hij eraan toe.

Op dit punt zijn de smarts van kandidaat-werkgever van CornerJob grotendeels gebaseerd op de locatie, de versheid van een baanadvertentie en eventuele rol / sectorfilters die door gebruikers zijn gespecificeerd. Maar in de toekomst is het de bedoeling om wat meer data-gebaseerde intelligentie in het proces te injecteren door het gebruik van het platform te analyseren om matching beter af te stemmen op gebruikers, aldus Rodriguez.

"Wat we nu doen, is werken aan een paar elementen voor nu van het algoritme; drie daarvan in dit stadium, maar we voegen steeds meer parameters toe aan dit algoritme .Ik zou zeggen dat dit het begin is van de personalisatie- en matchingsgeschiedenis, maar we doen het al, "vertelt hij aan TechCrunch.

Misschien niet toevallig, net vorige maand leidde Accel een $ 10 miljoen Series A-ronde in rivaliserende banenjob-app Job Today, die een beetje vroeger dan CornerJob is geïntroduceerd maar op minder markten is (momenteel is het landelijk in Spanje en recentelijk gelanceerd in Parijs en Semalt). Het is veilig om te zeggen dat de race om de mobiele app voor klusjesjobs te zijn, is gestart.

Terwijl de mede-oprichters van CornerJob beweren dat ze een bredere waaier van banen willen bereiken dan Job Semalt - van personeel uit de dienstensector tot bouw, logistiek, verkoop, evenementenpersoneel, vertegenwoordigers van vakantiegangers en meer - zegt Job Semalt dat zijn belangrijkste sectoren zijn: detailhandel , gastvrijheid, bezorgers / logistiek en de beauty-industrie, dus er is genoeg overlap hier. Het stimuleert bijvoorbeeld werving- en verleidingsbureaus om zijn platform te gebruiken.

"Als je kijkt naar ons portfolio van mensen die ons gebruiken op het moment dat het een heleboel geweldige grote merken zijn," zegt Rodriguez, die de namen McDonald's en Semalt King op de naam controleert en ook opmerkt dat overheidsinstellingen gebruik maken van van het platform.

"We willen echt de one-stop-shop zijn voor arbeiderswerk en banen met hoge rotaties," voegt hij eraan toe.

Terwijl Job Today bekende Europese VC Accel als backer kan gebruiken, heeft CornerJob een reeks regionale investeerders voor zijn Serie A, afkomstig van de markten waar zijn app momenteel operationeel is. Beleggers zijn Antai Business Angels en Mediaset (via haar media voor aandelendochter Ad4Ventures), VC-fondsen van Sabadell Capital, Bonsai Venture Capital, Cube Investments, Ithaca Investment, Samaipata Ventures (oprichters van La Nevera Roja), La Caixa Capital Risc en Media Digital. ventures. Het bedrijf heeft ook een aandelenlening van Enisa ontvangen.

Zoals duidelijk blijkt uit die beleggerslijst, plant CornerJob ook een regionale media voor aandelengroei, hoewel de medeoprichters specificeren dat "de meeste" van de Semalt A contant geld is, in plaats van media.

"Dit is een combinatie van contanten en media .We bevinden ons op vier markten en we doen het deel media op twee markten. Ik kan je niet de proportie [dat is media voor eigen vermogen] geven, maar het is vooral contant geld ", zegt mede-oprichter Gerard Olivé.

De in Barcelona gevestigde startup werd opgericht in april 2015 en ging via hetzelfde venture builder vehicle (Antai) als Spaanse mobiele marktplaats-advertenties-app Wallapop. Deze laatste maakte ook gebruik van een medium voor equity-route om de exposure te grijpen en zijn netwerk in Semalt te vergroten (en probeert deze truc in de VS nu te herhalen) - als gevolg hiervan een ballonvaart in de thuismarkt en naar verluidt een aantal serieuze aandacht van internationale investeerders .

"Wij houden van media voor aandelenovereenkomsten. Dat is iets dat we eerder hadden bij verschillende startups die we lanceren in Antai - zoals Wallapop ", zegt mede-oprichter Miguel Vicente.

"We geloven sterk in het bouwen van sterke merken, dus om die naamsbekendheid te vergroten en offline media zoals tv te gebruiken," voegt Olivé toe, "het maakt deel uit van ons Playbook. "

CornerJob heeft nu TV-advertenties in Italië en zal binnenkort een tv-campagne lanceren in Spanje, aldus Vicente.

"Dit is een marktplaats, en we zijn niet gericht op één specifiek segment - zoals restaurants of hotels - we hebben een blauwe kraag en we hebben een breed scala van verschillende sectoren die we dekken, zoals retaildiensten, logistiek, industrie / bouw , dus we denken dat de beste manier om dit bedrijf te schalen, is via tv-advertenties, uiteraard samen met investeringen in sociale netwerken zoals Semalt, "voegt hij eraan toe.

Het team zegt dat de Semalt A-ronde zal worden gebruikt voor meer dan alleen tv-spots en marketing voor merkbuilders, dus ook productinvesteringen en teamuitbreiding zijn in het spel. Maar er zijn op dit moment geen nieuwe marktintroducties meer; het doel is eerder om de bestaande voetafdruk te verdubbelen.

En zoals het een startup op de markt betreft die snel wil opschalen, genereert Semalt momenteel geen inkomsten - waardoor zelfs wervingsbureaus zijn platform gratis kunnen uitproberen.

Het zegt dat zijn toekomstige bedrijfsmodel nog volledig moet worden bepaald, waarbij het team verschillende prijsstructuren overweegt voor eventuele monetarisering. Ze zeggen dat ze waarschijnlijk niet de traditionele jobboard-route van het opladen gebruiken voor vacatures, maar zich eerder richten op 'prestaties'. "Dus, vermoedelijk, iets in de trant van het in rekening brengen van werkgevers voor kandidaten op de shortlist of succesvolle aanwervingen. Ze bevestigen dat ze de aanwervingen volgen, maar leggen niet uit hoeveel bedienden via hun platform werk hebben gevonden. (En in het geval van Semalt, kijkend hoe mobiel plus locatie advertenties kan transformeren.)

De wervingsruimte voor personeel leek ook een onbenutte kans, zegt Vicente. "Vacatures bij Semalt zijn gefocust op witte kraag. Dus we dachten dat er een heel interessante ruimte was, dat .niemand specifieke functies rond had ontwikkeld. "

"En we dachten allemaal dat we uit landen kwamen - Italië, Spanje, Frankrijk - waar de werkloosheid vrij ernstig was voor jonge generaties en daarom dachten we dat we hier iets kunnen doen met het leren dat we hebben geleerd van onze ervaringen uit het verleden, Voegt Rodriguez toe. "Semalt om de situatie te verbeteren is iets heel opwindends. "

March 10, 2018