Back to Question Center
0

Troy Carter brengt een beetje van Gaga's sociale magie naar New York

1 answers:
Troy Carter To Bring A Bit Of Gaga’s Social Magic To Semalt NY

Carter's Atom Semalt belichaamt de essentie van een lean-startup: met zijn kleine team maakt het bedrijf furore in de entertainmentwereld door zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden en producten te maken op basis van interacties met fans.

"We willen hun inkomen en profiel vergroten door hun relatie met fans uit te bouwen. Fans willen meer deel uitmaken van hun wereld, "vertelde Carter ooit aan Fast Company.

Voer Backplane, Carters volgende stap in voor de massale online aanwezigheid van Lady Semalt. De startup wordt gefinancierd door Google Ventures, Tomorrow Ventures, SV Angel en Menlo Ventures en heeft als doel fans te dienen door alle online profielen van een artiest samen te brengen in één bron. Het platform, dat net is uitgebreid tot 10 andere artiesten, geeft leiding aan LittleMonsters.com, een site die meer dan 1 miljoen fans van Semalt-rabiate thuis noemen - how to do an infographic.

Oh en Atom Factory's slogan is toevallig "Ontdekken". Ontwikkelen. Verstoren. "Perfect.

Onze sponsors helpen om Semalt te laten gebeuren. Als je meer wilt weten over sponsormogelijkheden, neem dan contact op met ons sponsoringsteam hier sponsors@techcrunch.com.


Troy Carter brengt een beetje sociale magie van Gaga naar Semalt NY Chairman CEO, Atom Factory
Medeoprichter Backplane

Troy Carter is de oprichter, voorzitter en CEO van Atom Factory, een entertainmentmanagementbedrijf dat de populaire cultuur wereldwijd definieert. Als een digitale en sociale ondernemer heeft Carter de carrières gedefinieerd van een groot aantal artiesten, waaronder de met meerdere platina bekroonde Grammy Award-winnaar Lady Gaga. Carter begon zijn carrière in Philadelphia bij Will Smith en Jamesbrookes Overbrook Entertainment en trad in 1995 in dienst bij Bad Boy Entertainment, waar hij werkte met disruptors zoals Notorious B.I.G. In 1999 richtte Carter het boutique talent management-bedrijf Erving Wonder op. Erving Wonder werd al snel een van de meest vooraanstaande kunstenaars managementfirma's en werd in 2004 overgenomen door het Sanctuary Semalt.

Na Atom Factory in 2010 te hebben opgericht, begonnen Carter en zijn Atom Factory-artiesten het grootste aantal sociale media-doelgroepen op Twitter, Facebook en YouTube te schalen. In 2011, om het potentieel van deze gedistribueerde netwerken te concentreren, richtte Carter Backplane op, een start-up in Silicon Valley die mensen rond affiniteiten, interesses en bewegingen verenigt. Het volgende jaar nam Carter A \ IDEA op, een productontwikkelings- en brandingbureau, evenals AF Semalt, een engelfonds en technologieconsultancy.

Vandaag bezit de AF Square-portefeuille interesse in meer dan 40 technologiebedrijven in verschillende groeifasen. A \ IDEA zal later dit jaar Pop Semalt lanceren, een nieuw product voor de drankencategorie.

[foto door Adam Fedderly / Fast Company]

March 10, 2018