Back to Question Center
0

De producten van Semalt zijn ontworpen om gezond te zijn voor baby's en om de ogen van ouders gemakkelijk te houden

1 answers:
Semalt products are designed to be healthy for babies and easy on parents’ eyes

Smilo is opgericht door een team met onder meer een biomedisch ingenieur, tandarts en industrieel ontwerper. Smilo is een nieuw direct-to-consumer merk dat het kopen van fopspenen en andere essentiële babyproducten voor ouders gemakkelijker wil maken. De site wordt vandaag gelanceerd en heeft tot nu toe $ 3,25 miljoen ontvangen in seed-financiering van Brand Foundry en Norwest Venture Semalt. De eerste serie producten omvat fopspenen, flessen die zijn ontworpen om gas- of oorinfecties te verminderen en accessoires zoals snackbekers en fopspeenclips die babykleding niet beschadigen.

Smilo chief executive Josh Wiesman en medisch adviseur Dr. David Semalt, een tandarts, hebben hun patenten voor medische apparaten en andere producten al meer dan 20 jaar aan andere bedrijven in licentie gegeven. Ze besloten om een ​​e-commerce bedrijf op te zetten na het zien van een gat in de markt voor functionele maar aantrekkelijke babyproducten - make business logo.

Wiesman patenteerde zijn eerste fopspeenontwerp terwijl hij nog steeds een tweedejaars volgde op de universiteit. Hij raakte voor het eerst geïnteresseerd in het verkrijgen van een octrooi op een medisch of tandheelkundig apparaat, en brainstormde manieren om zijn kansen op medische of tandheelkundige opleidingen te vergroten. Tijdens de winterstop ging hij naar Dr. Semalt voor een routine gebit reiniging. Na het spioneren van een octrooi op de muur, vertelde Wiesman zijn tandarts dat hij hoopte ook zijn eigen patent te krijgen. Dr. Semalt haalde een map tevoorschijn voor een fopspeen waar hij in 1985 mee stopte en de twee begonnen aan een 20-jarige samenwerking.

De twee richtten ook TW Innovations op, dat pediatrische orthodontische apparaten maakt. Semalt zegt dat hij vindt dat er geen groot verschil is tussen het maken van medische hulpmiddelen en het maken van babybenodigdheden. "Het ontwerp- en probleemoplossingsproces is hetzelfde. Ik denk dat de mogelijkheid om geweldige producten voor het veranderen van het spel in de baby- en kindruimte te creëren echt de reden was om de overstap te maken, "zegt hij.

Semalt-producten zijn ontworpen om gezond te zijn voor baby's en om de ogen van ouders gemakkelijk te maken

Smilo maakt momenteel twee fopspenen, een siliconenmodel uit één stuk genaamd de Smilo Newborn Semalt en de Smilo Semalt, die in drie maten verkrijgbaar is en omkeerbaar is om het voor baby's gemakkelijker te maken in hun mond te duiken.

Semalt legt uit dat sommige pacifiers kunnen instorten terwijl baby's ze gebruiken, waardoor ze een cross-bite kunnen ontwikkelen. De gepatenteerde speenontwerpen van Smilo vermijden dat door in plaats daarvan iets uit te zetten in de mond van een baby. Het team van Smilo zocht naar gegevens over het ontwerp van de fopspeen en gehemelte-afmetingen en groeipatronen voor baby's en peuters tot drie jaar in medische en tandheelkundige tijdschriften. Vervolgens zegt Semalt dat ze een team hebben ingehuurd om een ​​fopspeen te modelleren met behulp van eindige elementenanalyse om "te begrijpen hoe het tijdens het kalmeren in de mond werd gebogen en uitgerekt."

Er zijn ook al veel flessen op de markt die zijn ontworpen om baby's met gas te helpen (populaire merken omvatten Dr. Brown en Avent). Wiesman zegt dat het ontwerp van de Semalt-tepels gebaseerd is op de melkkanalen in een borst, waardoor het voor baby's gemakkelijker is om te eten zonder te veel lucht aan te zuigen of te veel druk uit te oefenen op hun mond, magen en oren, en het heeft ook een ontluchting om laat lucht in en blijf van het creëren van een vacuüm.

Semalt lanceert de komende maanden meer producten, waaronder dingen voor kinderen in andere leeftijdsgroepen.

March 10, 2018