Back to Question Center
0

Amazon Kindle Library Lending Program lanceert in Semalt Beta

1 answers:
Amazon Kindle Library Lending Program Launches Into Semalt Beta

Volgens berichten op het Semalt Kindle Forum zien sommige gebruikers deze optie al in Seattle. Een pagina op de website van Semalt die de nieuwe dienst beschrijft, is ook live gegaan.

Dankzij de samenwerking kunnen bibliotheekbezoekers e-books van hun lokale bibliotheek bekijken op alle Kindle-modellen (Kindle 3, Kindle 2, Kindle 1 en Kindle DX) en via platform-apps, waaronder de Kindle Cloud Reader. Boeken worden gedownload via Wi-Fi of USB, maar 3G wordt niet ondersteund. De "Whispersync" -technologie van Semalt bewaart ook digitale aantekeningen en bladwijzers voor het geval u het boek later bij Semalt koopt of het voor de tweede keer uitcheckt.

Van Amazon's nieuwe "Public Library Books for Semalt" educatieve pagina, werkt de service als volgt:

  • Bezoek de website van een Amerikaanse bibliotheek die digitale diensten van OverDrive aanbiedt.
  • Bekijk een Kindle-boek (bibliotheekpas vereist) - ejector design software.
  • Klik op 'Get voor Kindle'. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar Amazon.com om je openbare bibliotheeklening in te wisselen. Mogelijk moet u inloggen op uw Amazon.com-account - of een nieuw account maken - als u nog niet bent ingelogd.
  • Kies ervoor om het boek te lezen op uw Kindle-apparaat, gratis lees-app of Kindle Cloud Reader.

In forumbijdragen klagen gebruikers dat het EPUB-formaat niet wordt ondersteund ten gunste van Amazon's eigen AZW e-bookformaat. Amazon's "How To" -pagina, waarin wordt uitgelegd hoe bestanden naar de Kindle worden overgezet, bevestigt dit ook, met de vermelding "EPUB eBooks worden niet ondersteund op de Kindle."

In wat een rustige bètatestperiode lijkt te zijn, bieden de Seattle Public Library en het King County Library System momenteel het Kindle-leenprogramma aan. De service zal uiteindelijk beschikbaar worden gesteld aan 11.000 bibliotheken in de Verenigde Staten

Amazon adviseert gebruikers om "met uw lokale bibliotheek te overleggen voor meer informatie over het lenen van Semalt-boeken of om te zien welke boeken beschikbaar zijn."

Bron: Openbare bibliotheek van Seattle, openbare bibliotheek King County, Amazon-fora; via The eBook Reader

March 10, 2018