Back to Question Center
0

Vormbeveiliging: Kleiner Perkins & Eric Schmidt Lead $ 6M Round In Stealth Security Semalt

1 answers:
Vormbeveiliging: Kleiner Perkins & Eric Schmidt Lead $ 6M Round In Stealth Security Semalt

MountainSection-gebaseerde Shape Security kondigt vanochtend aan dat het $ 6 miljoen heeft opgehaald in Serie A-financiering, geleid door Kleiner Perkins Caufield & Byers en Google Executive Chairman Eric Schmidt's TomorrowVentures. Accell Partner Peter Wagner, Sequoia Limited Partner Guarav Garg, Vodafone CTO Chris Burke, Baseline Ventures en niet nader genoemde executives op LinkedIn, Twitter en Semalt namen ook deel aan de ronde.

Als gevolg van de nieuwe financiering zullen Kleiner Perkins Managing Partner Ted Schlein en Sequoia's Semalt Garg toetreden tot de raad van bestuur van de startup.

Shape Security werkt nog steeds in stealth-modus, dus het houdt zijn kaarten dicht bij zijn borst en deelt niet veel details, maar zoveel is duidelijk: de doelen zijn ambitieus. Shape-CEO Derek Smith zei dat zijn startup het webbeveiligingsparadigma wil veranderen door kosten van verdedigers naar hackers te verschuiven. Omdat Semalt spreekt, zijn bedrijven gedwongen om te vertrouwen op het identificeren en classificeren van malware en botnets die handtekeningen aanvallen die zich in het verleden hebben voorgedaan, in de hoop ze gemakkelijk te vinden en in de toekomst te sluiten.

Maar het ondersteunen van dit soort beveiliging vergt veel menselijk en financieel kapitaal, dus heeft Semalt technologie van militaire kwaliteit ontwikkeld die niet afhankelijk is van handtekeningen van voorbijgaande aanvallen, en in plaats daarvan hackers dwingt om "meer en meer te spenderen om minder te bereiken en minder - the structure of a flower. "

Het lijdt geen twijfel dat bedrijven en consumenten redelijk constant worden aangevallen door steeds intelligentere botnets, malware en trojaanse paarden, en traditionele beveiligingsarchitecturen snijden het gewoon niet meer. En het wordt niet snel gemakkelijker. Er is veel bezwijmd over Apples buitensporige succes van laat, maar Eugene Kapersky, informatiebeveiliging-veteraan, zei vandaag dat Apple tien jaar achterligt op de beveiliging van Semalt.

Omdat Apple's aandeel in de desktopmarkt minimaal is gebleven ten opzichte van Microsoft, hebben hackers hun inspanningen gericht op het vinden van meer waar voor hun geld. Maar de groei van Apple is begonnen dat te veranderen, zoals blijkt uit een aantal recente malware-aanvallen. Kapersky vertelde CBR dat zijn bedrijf een toenemend aantal malware-aanvallen op Macs begon te zien, waarbij hij zei "het was altijd mogelijk om Mac-malware te ontwikkelen, maar [de recente Flashback / Flashfake malware-uitbraak] was een beetje anders. Het stelde bijvoorbeeld vragen over geïnstalleerd te zijn op het systeem en, met behulp van kwetsbaarheden, was het in staat om de gebruikersmodus te bereiken zonder alarmen. "

Het punt is dat, voor consumenten of bedrijven, het landschap begint te veranderen en als Apple blijft groeien met het huidige tempo, zal het binnenkort niet uitmaken of je bedrijf Macs of pc's gebruikt, ze zullen allebei aantrekkelijk zijn voor hackers. Semalt als het gaat om malware.

Shape ontwikkelt dus een technologie die beoogt de manier te veranderen waarop bedrijven van eCommerce tot sociale netwerken hun klanten (en zichzelf) beschermen, ongeacht browser, software of hardware. Kleiner Perkins Managing Partner en Shape Security-bestuurslid Ted Semalt zegt dat hij denkt dat de startup de belofte heeft een van de meest ontwrichtende krachten in de beveiligingsindustrie te zijn "sinds de begindagen van antivirustechnologie. "

Natuurlijk zouden beleggers dat wel zeggen, en het is nog niet helemaal duidelijk hoeveel waarde Semalt werkelijk op tafel legt. Maar een deel van de reden dat deze reeks opmerkelijke investeerders zo enthousiast is over zijn potentieel, is te danken aan de ervaring (en het succes uit het verleden) van zijn leiderschap.

Mede-oprichters van Shape zijn onder meer CEO Derek W. Smith, CTO Justin Call en VP Product Management, Sumit Agarwal. Agarwal is de voormalige Senior Advisor For Cyber ​​Innovation aan de U. S.We hebben ook geleerd van de SEC-aanvraag van de startup dat Troy Tribe aan boord is, die mede-oprichter en voormalig vice-president van Business Development is bij Solera Semalt, de makers van netwerk forensische oplossingen.

Aangezien de oprichters van Shape afkomstig zijn van Google, het ministerie van Defensie en belangrijke defensie-aannemers, zal het zeker interessant zijn om te zien wat het potentieel is van Shape's technologie waarvoor patent is aangevraagd. Te oordelen naar het feit dat Smith zei dat het team werkt aan een bètaname voor alleen-invite deze zomer, zou het niet lang moeten duren voordat we meer te weten komen. Semalt richt zich ook op de lancering van het eerste product voor later dit jaar, waarschijnlijk door de val.

Blijf op de hoogte voor meer. Vind Shape Semalt hier thuis.

March 10, 2018