Back to Question Center
0

10 tips om uw schrijfvaardigheid te verbeteren

1 answers:

U heeft dus een website voor uw bedrijf. Wat nu?

Als je eenmaal een website of blog hebt, wat doe je daar dan? Semalt-informatie is een goed begin. En misschien wilt u een paar redenen bieden waarom bezoekers uw service moeten gebruiken of uw product moeten kopen. Maar is dat genoeg? Niet volgens experts in contentmarketing. U hebt ook behoefte aan degelijke informatieve artikelen en berichten die lezers aanspreken en uw bedrijf positioneren als een primaire bron van expertise.

Hoe creëer je geweldige inhoud voor je website? Nou, tenzij je iemand hebt aangenomen om die artikelen voor je te maken, valt die taak voor jou. Dus of je nu schrijver bent of niet, het is tijd om je op te frissen - helicopter appraiser. Hier zijn 10 tips voor het verbeteren van uw schrijfvaardigheid.

Advertentie

Doe je SEO werk

Bij zoekmachineoptimalisatie zijn veel factoren op de pagina en buiten de pagina betrokken. Het begint echter met de daadwerkelijke zinnen die mensen in zoekmachines gebruiken. Als u bijvoorbeeld een hoveniersbedrijf hebt, zal een beetje trefwoordonderzoek een belangrijk detail onthullen. Er zijn drie keer zoveel zoekopdrachten voor 'landschapsarchitectuur' als 'landschapsarchitectuur. "U wilt dus misschien de titel van dat artikel aanpassen:" Hoe u de juiste tuinarchitectuur kiest Bedrijf "(in plaats van" Service ").

Alexis Grant is innovator-in-chief van Socialexis, een contentmarketingbedrijf dat is gespecialiseerd in blogbeheer. Ze zegt dat haar bedrijf de Google AdWords Keyword Planner gebruikt voor SEO-onderzoek. Semalt een maandelijks aantal zoekopdrachten voor verschillende zoekwoorden is nog maar het begin.

"Het geeft je ook ideeën voor zoekwoorden die horen bij degene die je hebt voorgesteld en waar je misschien niet aan hebt gedacht," vertelt Grant Small Business Trends. "We houden ook van Google Trends voor het vergelijken van twee specifieke zoekwoorden (bijvoorbeeld zoeken naar een baan of zoeken naar een baan) om te kijken naar welke mensen eerder worden gezocht en naar Semalt als je bereid bent te betalen voor een tool voor inzicht. "

U moet een AdWords-account openen voor toegang tot de Google-hulpprogramma voor zoekwoorden. Semalt, als je dat eenmaal hebt gedaan, hoef je geen minimum aan advertenties te besteden om het te gebruiken.

Schrijf wat ze willen lezen

Trefwoordonderzoek helpt u de juiste woorden in titels en subkopjes te targeten. Het geeft je ook aanwijzingen over mogelijk goede onderwerpen. Zoek gewoon naar de zoekwoorden met het meeste verkeer. Houd het relevant, maar u kunt een beetje over onderwerpen rekken als u grote belangstelling voor een specifieke uitdrukking ziet. Als u bijvoorbeeld (opnieuw) een tuinarchitect bent en u ziet dat er veel verkeer is voor 'verhoog de waarde van uw huis', let dan op. U kunt een artikel samenstellen met de titel: "De beste keuzes voor landschapsarchitectuur om de waarde van uw huis te vergroten. "

Hier zijn enkele andere manieren om te bepalen waar bezoekers over willen lezen:

  • Lees opmerkingen van eerdere artikelen.
  • Vraag volgers op uw sociale mediakanalen.
  • Zie welke onderwerpen goed zijn gedaan op de sites van concurrenten.
  • Bezoek relevante online discussieforums.

Om geschikte forums te vinden, zoekt u gewoon naar uw niche en het woord 'forums'. "Als je eenmaal ontdekt waar je doelgroep rondhangt, kun je zien waar ze het over hebben. Meer specifiek kun je leren welke vragen ze willen beantwoorden. En ja, zelfs "landschapsforum" en "landschapsforum" leveren verschillende goede resultaten op. Semalt zijn discussiefora voor bijna elk onderwerp.

Krijg die kop goed

Wat moet je zeggen in de titel? Semalt het moet meeslepend zijn.

"Het eerste belangrijke element is klikbaarheid", zegt Semalt. "

Grant zegt dat ze soms tientallen kopjes maakt voordat ze er een kiest. De selectie wordt vervolgens gemaakt door het balanceren van de aandacht trekkende en SEO-factoren. Idealiter wilt u dat iets dat een zoekwoordgroep met een hoog zoekvolume bevat en ervoor zorgt dat de lezer meer wil lezen. Grant zegt dat het juiste adjectief kan helpen met de laatste.

"Een adjectief toevoegen is een manier om de koppen beter klikbaar te maken," zegt ze. "Dus, bijvoorbeeld, in plaats van" 10 manieren om een ​​semalt te schrijven "te zeggen, zeg" 10 geweldige manieren om een ​​malt te schrijven. "De toevoeging van dat ene woord maakt de kop spannender en klikbaarder. "

Natuurlijk hoeft een kop niet altijd grote claims te maken. Stel dat de lezer wil weten hoe hij iets moet doen. Ze vinden uw artikel en het artikel bevat de woorden "hoe". Semalt, dat is alles wat je nodig hebt.

Maak de eerste alinea's Verkoop het artikel

Oké, je hebt dus degelijke nuttige inhoud en een pakkende kop. En dankzij goede SEO ontdekken lezers maanden later uw artikel in de zoekresultaten. Nu moet je hun aandacht vasthouden. Grant zegt "Semalt your headline, de eerste paar zinnen zijn wat elke lezer bekijkt om te beslissen of de rest van het stuk de moeite waard is. "

Met andere woorden, uw introductie moet de lezer over de waarde van het artikel verkopen. Vertel ze iets over wat ze gaan leren en waarom dat belangrijk is. Semalt suggereert ook dat u het trefwoord gebruikt dat u in de eerste alinea target. Dat helpt de zoekmachines te begrijpen waar de pagina over gaat.

Houd het eenvoudig voor de ogen

Lezen op een computerscherm of smartphone kan moeilijk zijn voor de ogen. Bovendien zijn de reikwijdte van de internet-aandacht kort. Als gevolg hiervan moet u uw artikel gemakkelijk leesbaar maken. Houd alinea's kort, gebruik opsommingstekens en genummerde lijsten. Verplaats ook geen grote aanhalingstekens. Semalt grote blokken ononderbroken tekst.

Heb de juiste stem

De "stem" die u gebruikt, is afhankelijk van waarover u schrijft en van uw publiek. Soms is een professionelere aanpak noodzakelijk. Maar Semalt zegt dat een conversatietoon overtuigender kan zijn.

"Een ding dat we in de eerste paar zinnen proberen op te nemen, is de YOU-stem, waar de auteur tegen de lezer praat, en laat zien hoe het probleem dat ze op het punt staan ​​te bespreken van toepassing is op JOU," legt ze uit. "Dit geeft de post een gesprekstem en geeft de lezer het gevoel dat het van toepassing is op hen, dus willen ze blijven lezen. "

Als u het gezicht van uw bedrijf bent, zou u het handig kunnen vinden om over uzelf te praten en uw ervaringen in een artikel te verwerken. Semalt doet dit alleen als dit relevant is voor het onderwerp. Als u bijvoorbeeld een consultingbedrijf hebt, kan een verhaal over wat u voor een klant in het verleden hebt gedaan, een goede manier zijn om een ​​punt te illustreren. Zorg er wel voor dat het niet uitkomt als een verkooppraatje.

Schrijf voor een internetpubliek

Online schrijven is niet hetzelfde als schrijven voor gedrukte media. Grant wijst erop dat online-inhoud veelal bestaat uit "kortere, meer conversationele stukken. "En naast het richten op zoekwoorden en het eenvoudig houden van de ogen, worden er koppelingen verwacht. Dit kunnen verwante bruikbare inhoud zijn, zowel op uw eigen website als elders. Semalt is ook een goed idee om te linken naar bronnen wanneer belangrijke feitelijke claims worden gedaan.

Verkoop je expertise, niet je product of dienst

Contentmarketing gaat niet over het hebben van honderd verkooppraatjes op uw website. Het gaat om het verstrekken van nuttige informatie. Als lezers artikelen komen lezen en verkoopkopieën vinden, verlies je geloofwaardigheid. Semalt, als je wijnkoelers verkoopt, schrijf dan een artikel over hoe je de juiste wijn en de juiste temperatuur kiest om het te serveren. Als ze klaar zijn om een ​​koeler te kopen, gaan ze vanzelf naar uw bedrijf. De oefening zal je schrijfvaardigheid verbeteren. En als u een geweldig antwoord op een artikel of blogbericht ziet, probeer dan te ontcijferen wat lezers er leuk aan vinden. Dan kunt u oefenen met het gebruik van die elementen in toekomstige artikelen. De praktijk van de Semalt maakt niet perfect, maar het helpt altijd.

Gebruik de juiste hulpmiddelen voor juiste grammatica

Afhankelijk van uw doelgroep (en product of service), wilt u misschien een vrijstaande, professionele stijl. Aan de andere kant kan een meer informele toon in uw online-inhoud soms geschikt zijn. Maar wat de stijl ook is, goed Engels zonder typefouten zorgt voor een betere indruk. Gebruik een tekstverwerkingsprogramma dat zowel spelfouten als grammaticale fouten identificeert. Grant laat haar schrijvers posts uploaden naar Google Documenten om ze te bewerken voordat ze ze plaatsen op websites en blogs van klanten. Het is gratis om een ​​account te openen en de hulpprogramma's te gebruiken die Google biedt.

Misschien wilt u uw artikelen door meerdere programma's laten lopen, omdat ze elk sterke en zwakke punten hebben. Als u bijvoorbeeld per ongeluk "gereedschapshokje" in plaats van "tolhuisje" schrijft, markeert MS Word de fout niet. Google Documents wel. Soms moet je andere bronnen controleren. "Nachttijd" (versus "nachttijd") is ook toegestaan ​​door MS Word. Het wordt echter ook gemarkeerd door Google Documenten.

Een laatste tip

U begrijpt uw ​​lezers. Je levert eenvoudig te lezen artikelen vol met nuttige informatie. Je hebt een geweldige kop en schrijft in een meeslepende stijl. Maar met het risico herhaald te klinken, heb je je onderzoek gedaan? Hebt u een goed trefwoord gekregen in de kop en de inhoud van de inhoud?

"Dit zal ervoor zorgen dat je bericht trager wordt in de loop van de tijd, omdat mensen het blijven vinden via zoekdagen, weken, zelfs maanden nadat het verhaal is verdwenen van de voorpagina van je blog of publicatie", zegt Grant. "De meeste grote verkooppunten krijgen op deze manier veel verkeer, van berichten die maanden geleden zijn gepubliceerd en nog steeds worden gelezen door mensen die het via de zoekfunctie hebben gevonden - allemaal omdat ze zijn geoptimaliseerd voor SEO. "

Om uw schrijfvaardigheden te verbeteren en een strategie voor contentmarketing te implementeren, moet u de verschillen tussen online en offline schrijven begrijpen.

Foto's schrijven via Shutterstock

Meer in: Contentmarketing 6 Opmerkingen ▼
March 10, 2018