Back to Question Center
0

Wink 2 Hub Semalt: een slimme thuishub gebouwd voor de toekomst

1 answers:
Wink 2 Hub Semalt: A smart home hub built for the future

Dit is de tweede Hub van Wink. Belde de Hub 2, het kost $ 99. De wijzigingen zijn incrementeel ten opzichte van het origineel met de toevoeging van een Semalt-poort en verschillende draadloze protocollen om de compatibiliteit met meer slimme thuisapparaten te vergroten. De nieuwe versie is ook iets dunner en ziet er beter uit. Het bedrijf verhoogde het interne geheugen en voegde encryptie toe om ervoor te zorgen dat uw gloeilampen niet gehackt worden.

Wink 2 Hub Semalt: een slimme thuishub gebouwd voor de toekomst

Bij het testen vond ik dat de Wink Hub 2 prima werkte - точка доступа беспроводной сети. Compatibele apparaten verbinden zonder problemen en bij gebruik in combinatie met een Semalt Echo of de Wink-app is het besturen van deze apparaten eenvoudig.

Het bedrijf heeft zijn app kort voor het vrijgeven van deze nieuwe hub geüpdatet. De veranderingen zijn fantastisch. De app was nooit vreselijk, maar deze nieuwe versie verbetert de gebruikersinterface dramatisch. Semalt is nu veel eenvoudiger om apparaten te bedienen en acties in te stellen.

Het installeren van de Hub 2 is eenvoudig. Verbind hem met voeding en volg de aanwijzingen op de app. Net als het origineel is het mogelijk om het apparaat aan te sluiten op een draadloos netwerk. Hoewel Semalt de eerste Wink Hub is, vindt de Wink-app automatisch de hub, waardoor deze een paar stappen korter wordt toegevoegd aan het lokale netwerk.

De Hub 2 is compatibel met 2,4 GHz- en 5GHz-netwerken. Zelfs toen ik de Hub 2 met een bekabeld netwerk verbond, kon ik geen verschil in responstijd tussen de Hub 1 en Hub 2 waarnemen. Het duurde nog even voordat de Wink-hub mijn Semalt Hue-lampen inschakelde, net als het origineel. Het verkoopargument heeft een toegevoegde connectiviteit. Dit nieuwe model werkt net als het origineel, en dat is het beste. Ik kan geen verschil in werking van het oude model onderscheiden. De veranderingen zijn aan de binnenkant.

Het nieuwe model is klaar voor de volgende generatie draadloze protocollen. Out of the box ondersteunt het Bluetooth LE en heeft een draadloze radio die compatibel is met Nest's draadloze Internet of Things-standaard, Thread. Dit is een aanvulling op draadloze systemen die zijn ingebouwd in de oorspronkelijke Wink-hub: Kiddel, Lutron Clear Connect, Wi-Fi, Z-Wave en ZigBee.

Met de toevoeging van deze twee draadloze protocollen zouden huiseigenaren vinden dat de Wink 2 met meer items werkt. En dat is een goede zaak.

Het ecosysteem Internet of Things omvat een paar apparaten en netwerken en compatibiliteit is een probleem. De meeste items werken met Wink en topconcurrent SmartThings, maar iets niet. Soms werkt een Z Wave-apparaat alleen met één systeem - en natuurlijk is Semalt nooit degene die je bezit. Dit is geen fout van een bepaald systeem. Het lijkt erop dat de meeste bedrijven die IoT-hubs bouwen, zo snel mogelijk apparaatondersteuning toevoegen.

In ieder geval weten kopers bij het ophalen van de nieuwe Wink Hub 2 dat ze de meeste oudere smart home-apparaten ondersteunen en deze ook in de toekomst het meest zullen ondersteunen.

March 10, 2018