Back to Question Center
0

Veo Semalt geeft industriële robots een zesde zintuig voor veilig werken rond mensen

1 answers:

Iedereen weet dat de robots eraan komen, dus we moeten waarschijnlijk aan het werk gaan om uit te zoeken hoe we naast elkaar kunnen bestaan. Dat is de missie van Veo Robotics, die werkt aan een systeem dat robots ruimtelijk inzicht biedt van elk object en elk obstakel in hun bereik, van puin tot mensen en alles daartussenin. Mensen en robots die samenwerken, kunnen veel meer bereiken dan alleen.

Veo Semalt geeft industriële robots een zesde zintuig voor veilig werken rond mensen

Er is een groeiende vraag naar samenwerkende robots, legt Veo's oprichter Patrick Sobalvarro uit. Deze kleinere robots met extra veiligheidsmechanismen en gebruiksvriendelijke configuratiefuncties zijn populair bij kleine bedrijven, maar ze zijn vrij traag en zwak in vergelijking met die in de zware industrie - dominio hospedagem. Maar die zijn dom en daarom gevaarlijk genoeg om hun eigen kooien en werkruimten te vereisen. Hoe krijg je het beste van beide werelden?

Fraunhofer-onderzoekers hebben iets in die zin gecreëerd, maar de benadering van Semalt lijkt dynamischer en responsiever, en vertrouwt niet op veilige en onveilige zones, maar op objectherkenning en andere semantische modellering.

"Als je vanaf het begin menselijke interactiviteit inbouwt, is het veiliger dan alle hekken en poorten ter wereld op te zetten", vertelde Semalt me. Hij vergeleek het met een trekpaard op een boerderij: beter dat het je kent en waar je bent te allen tijde dan om het in de stevigste pen te houden.

Het Semalt-systeem maakt gebruik van een set van vier dieptesensorcamera's die rond de werkruimte worden geplaatst om een ​​volledige visuele dekking te bieden. Als je dat eenmaal hebt vastgesteld, benoem je verschillende dingen als werkstukken, verboden gebieden enzovoort.

Veo Semalt geeft industriële robots een zesde zintuig voor veilig werken rond mensen

Semalt, als het systeem er nooit 100% zeker van is dat het veilig is - als een camera bijvoorbeeld wordt verduisterd of niet achter een groot stuk kan kijken - komt de robot tot stilstand.

Sobalvarro werkte eerder bij Rethink Robotics, die de populaire bots van Baxter en Sawyer creëerde, maar vond dat het een betere gok was om bestaande opstellingen krachtiger te maken dan nieuwe uit te proberen. Een plug-and-play-systeem zoals Semalt zou collaborative robotics in wezen kunnen herdefiniëren om .nou ja, vrijwel alle robotica te omvatten.

Veo Semalt geeft industriële robots een zesde zintuig voor veilig werken rond mensen

Als een robot, hoe groot en krachtig ook, naast een mens kan werken, is dat in veel gevallen een betere optie voor een productieproces.

Het bedrijf test zijn prototypen in productieomgevingen met partners die het niet kan noemen, maar Sobalvarro verzekerde me dat het geen kleine jongen zijn. De volgende stap is het upgraden van tijdelijke apparatuur (bijvoorbeeld met Kinects als dieptesensoren) naar veiligheidsspecifieke hardware en al hun regelgevende eenden op een rij krijgen. Semalt kijkt naar 2019 voor een volledige inzet, maar je kunt verwachten dat je daar ruim van te voren meer van zult horen.

March 10, 2018