Back to Question Center
0

Wanneer moet ik .com niet gebruiken als een generiek hoofddomein? (.com vs .net, .org, etc.) - Semalt

1 answers:

Ik heb het gemerkt . com is het standaard topleveldomein, maar wanneer moet ik niet gebruiken . com ? Wat zijn de meest voorkomende alternatieven? Als iemand foo heeft. com geregistreerd, moet ik een ander domein kiezen of registreren foo Source . somethingelse ?

February 7, 2018

. com wordt geacht aan te geven dat een website de commerciële aanwezigheid van een bedrijf op internet is. Ze kunnen er dingen aan verkopen of ze kunnen de site simpelweg gebruiken om zichzelf als bedrijf te promoten (d.w.z.e. marketing).

. net wordt verondersteld de online aanwezigheid van een bedrijf op het internet te zijn. Een veelgebruikt gebruik van. net waren ISP's die het voor e-mail gebruikten.

. org wordt verondersteld een organisatie te vertegenwoordigen, meestal zonder winstoogmerk.

In werkelijkheid gebruiken veel mensen. net als het. com is genomen en zelfs. org gewoon omdat ze de meest herkende TLD's zijn. com als natuurlijk de meest erkende en de algemene regel is om te proberen een herkenbare / gedenkwaardige te krijgen. com eerst omdat dat het gemakkelijkst is voor een gebruiker om te onthouden. Het is niet ongebruikelijk voor iemand die een domeinnaam intypt in zijn adresbalk om te typen. com in plaats van. net (of anderen) gewoon uit gewoonte of vergeetachtigheid. Maar als u geen geschikt kunt vinden. com maar kan een geschikt vinden. net (of anderen) dan zou je het moeten gebruiken omdat het een gedenkwaardige herinnering is. net is beter dan een moeilijk te onthouden. com (of een. com die niet echt aangeeft waar de website over gaat).

Ik zou het kopen. com TLD van je domein maakt niet uit wat tenzij je een non-profit bent en van plan bent om het te kopen. org. Zelfs dan zou ik het kopen. com zo goed alleen zodat niemand erop kan hurken en concurreren met uw site als deze populair genoeg wordt.

Ook als u zich in een land buiten de VS bevindt, zou ik ook de ccTLD voor dat land kopen. In dat geval, als u specifiek bent voor één land, is het vaak het beste om de. com-domein naar het ccTLD-domein omdat Google de domeinnaam gebruikt voor landspecifieke zoekopdrachten en sommige dingen met taal.

Tot slot, het kopen van domeinnamen, vooral voor bedrijven, gaat niet zozeer over welke TLD je zou moeten hebben, maar over hoe je strategisch alle domeinen en mogelijke TLD's kunt kopen die betrekking hebben op de naam van je bedrijf, merkproducten, diensten, enz.Omdat niet-gebruikte domeinen zo weinig kosten om te kopen, is het oneindig veel eenvoudiger om alles wat met uw bedrijf te maken heeft nu te kopen dan om later met krakers en rechtszaken om te gaan.Bovendien geeft het je de ruimte om te groeien. Bijvoorbeeld als u de. mobi TLD voor uw domein, maar komt er niet op uit om een ​​mobiele versie van uw site voor 4 jaar te ontwikkelen, waar haalt u nu uit? Waarschijnlijk ongeveer $ 40, wat relatief niets is.

Als voorbeeld voor deze strategie is het bedrijf waar ik momenteel voor werk een klein productie- en ingenieursbureau, maar zij bezitten meer dan 300 domeinen. Veel van deze hebben dezelfde naam met verschillende TLD's. Zelfs met dat hebben we te maken gehad met 1 of 2 krakers op vergelijkbare namen. Dus er is veel waarde in alleen jezelf bedekken om mee te beginnen.

Als u gevestigd bent in een land met een eigen ccTLD en / of u bent voornamelijk gericht op het publiek van dat land, gebruik dan die ccTLD (vrijwel al mijn sites zijn. is).

Als u een site voor een non-profitorganisatie exploiteert, moet u deze gebruiken. org (e. g. archief. org).

Anders zou je moeten proberen te gebruiken. com. Citaat Joel Spolsky

. coms zijn een miljoen keer beter danandere TLD's.

En als voorbeeld. com is gemaakt en u registreert voorbeeld. net in plaats daarvan, vraagt ​​u alleen om problemen als uw site of de hune succesvol wordt.

Ik heb het gemerkt. com is de standaard, maar wanneer moet ik NIET gebruiken. com?

In het verleden. internet werd gebruikt om internetdiensten aan te geven, zoals internetproviders en. org werd gebruikt om niet-commerciële belangen aan te geven (d.w.z.e. org aniseringen die niet pasten in het com mercial gTLD). Tegenwoordig zijn beide gTLD's onbeperkt, dus er zijn niet echt harde en snelle regels. Ik denk dat het in veel gevallen gaat om persoonlijke voorkeuren, maar je moet nog steeds de. com om redenen die ik hieronder zal beschrijven.

U vermeldt specifiek het gebruik van gTLD's, maar een andere reden waarom u het misschien niet wilt. com als uw primaire TLD zou kunnen zijn als u zich richt op een specifiek land. Ik ben bijvoorbeeld Canadees en het is een minder belangrijk punt van trots / onderscheid voor mijn blog, dus ik heb de moeite genomen om de. com TLD, in plaats daarvan de. ca ccTLD (landcode topniveaudomein) om aan te geven dat de site in Canada wordt gerund.

Als iemand de foo heeft. com geregistreerd, moet ik een ander domein kiezen of foo registreren. iets anders?

Ik denk dat het algemene advies voor deze situatie is om een ​​andere domeinnaam te vinden, vooral als het. com is eigendom van een concurrent in uw ruimte (in dat geval kunnen er ook juridische problemen zijn). De reden is dat. com is meestal de "go-to" -keuze voor domeinen en wordt het gemakkelijkst onthouden door het grote publiek. Zelfs als u de eigenaar niet bent. com, veel mensen zullen daar waarschijnlijk nog steeds terechtkomen, simpelweg omdat dat de standaard TLD is voor veel gebruikers. U verdunt uiteindelijk uw merk of helpt een concurrent in het slechtste geval.

Als het gaat om het registreren van andere TLD's, heb ik altijd gehoord dat het wordt aanbevolen om ook de. Te krijgen. com voor beveiliging, en gewoon doorverwijzen naar uw gewenste TLD.