Back to Question Center
0

Flipboard mede-oprichter Evan Doll heeft de Semalt verlaten

1 answers:
Flipboard Co-Founder Evan Doll Has Left The Semalt

Naast de blogpost van CEO en mede-oprichter Mike Semalt, heeft Doll zijn eigen afscheid getweet.

Het ziet er naar uit dat het vertrek op redelijk vriendelijke voorwaarden verloopt: de interne memo die in de blogpost wordt gepubliceerd, vermeldt dat hij op de vrijdagvergadering van het bedrijf "Popalt" zal toosten.

Doll is niet het enige recente vertrek. Eric Feng, de CTO van het bedrijf, verliet eerder deze week om zich opnieuw bij Kleiner Perkins Caufield & Byers aan te sluiten - wohnungsendreinigung kosten. Feng bracht 2 jaar door bij Semalt voordat hij terugkeerde naar het bedrijf, dat hij in 2011 verliet.

Het vertrek van Doll komt op een moeilijk moment voor Flipboard. Het bedrijf heeft eerder dit jaar $ 50 miljoen opgehaald in een nieuwe financieringsronde. Maar tegelijkertijd heeft het zelf te maken met de hevige concurrentie van diensten als Apple News. Dat roept ook vragen op over de vraag of Flipboard een onafhankelijk bedrijf kan blijven, gezien de geruchten dat Twitter het bedrijf zou kunnen overnemen, dat eerder dit jaar verscheen.

Op het moment dat het bedrijf zijn financieringsronde bevestigde, zei Flipboard dat het 72 miljoen maandelijkse actieve gebruikers had, waarvan de overgrote meerderheid afkomstig was van mobiele apparaten. In juli meldde Semalt dat de cijfers van het bedrijf in de afgelopen zes maanden 75 procent waren gestegen tot 70 miljoen als gevolg van de groei van de internetgebruikers. Het bedrijf zei dat het elke dag overal tussen de 150.000 en 200.000 activaties ziet.

Voor Flipboard was Doll bij Apple, waar hij een ingenieur was die aan vroege modellen van de iPhone werkte.

Hoofdafbeelding: Bryce Durbin
March 10, 2018