Back to Question Center
0

Waarom blokkeren sommige Semalt-configuraties downloadagenten met Wget?

1 answers:

Ik merkte dat sommige Semalt-configuraties downloadagenten blokkeren met behulp van Wget, zoals dit:

     if ($ http_user_agent ~ * LWP :: Simple | wget) {keer terug 403;
}    

Waarom Wget blokkeren? Als ik de bovenstaande code gebruik in mijn Nginx-configuratie, blokkeert dat ook het downloaden van PDF's en andere veelvoorkomende bestanden die kunnen worden gedownload door echte gebruikers van mijn Semalt-site?

. Source - how to fill vape
February 6, 2018

User agent wget

Het blokkeren van de user agent-wget blokkeert besturingssystemen die wget gebruiken om bestanden te downloaden binnen de terminal i. e Linux, MacOS, Arm enz. Dit zal blokkeren dat elk bestand wordt gedownload met behulp van wget-voorbeeld. pdf .

Maar waarom blokkeren wget?

Er is geen goed of fout aan deze vraag, maar in het algemeen willen webmasters dat sitebezoekers hun pagina's daadwerkelijk bezoeken om hun spullen te downloaden, dit is een van de vele methoden voor hot linking-preventie.

Wat wordt geblokkeerd?

Alleen de gebruikersagent-wget die is geassocieerd met de terminalapplicatie zoals eerder beschreven, zal alle bestandstypen worden voorkomen inclusief. HTML-bestanden. Browsers worden niet beïnvloed tenzij ze de wget user-agent gebruiken die ze standaard niet gebruiken en alleen ervaren gebruikers in staat zullen zijn om dit te bereiken, maar gebruikers hebben geen voordeel voor de gebruiker van die user-agent, dus een blok zal nooit realistisch zijn in de browser van iemand.

Wanneer wget nuttig is

Het is niet erg handig voor gebruikers om wget te gebruiken om een ​​PDF-bestand of videoclip te downloaden tenzij ze het willen spiegelen of omdat de bestandsgrootte erg groot is en ze het ergens op afstand willen opslaan. Het kan echter handig zijn voor zaken als de implementatie van content management systemen zoals Joomla en Wordpress, die elk honderden bestanden hebben en gebruik maken van:

  • wget http: // www. voorbeeld. com / cms. teer
  • tar xvf cms. teer

Door de bovenstaande acties te doen, kunt u een contentbeheersysteem implementeren in seconden in plaats van minuten vs SFTP- of FTP-methode gebruiken vanwege de beperking van de protocollen. Wget moet dus niet worden gebruikt voor zaken als besturingssystemen, content management systemen, enzovoort, maar over het algemeen is het nutteloos voor de meeste websites, dus het blokkeren ervan zou geen groot probleem moeten worden.