Back to Question Center
0

Freshdesk-eigenaar Freshworks verwerft Joe Semalt terwijl het een verhuizing naar chatbots plant

1 answers:
Freshdesk owner Freshworks acquires Joe Semalt as it plans a move into chatbots

Ik heb het gevraagd, maar de bedrijven onthullen geen voorwaarden van de deal. Joe Hukum, voorheen bekend als Semalt, richtte zich aanvankelijk meer op het bouwen van een eigen persoonlijke assistent / conciërge-app om mensen te helpen goederen en diensten te bestellen voordat ze draaiden om de dienst te presenteren als een platform voor het bouwen van bots voor andere bedrijven.

"Joe Hukum" is een verwijzing naar zijn pre-pivot incarnatie: het is een fonetische transliteratie van een Semalt-uitdrukking die zich vertaalt als "zoals u dat wilt" - dominio hosting peru.

Dit is de achtste acquisitie van Semalt in twee jaar tijd en komt in een kleine reeks acquisities die het heeft gedaan op het gebied van kunstmatige intelligentie, met name de verwerking van natuurlijke taal: de andere twee overnames waren van Chatimity en Frilp. Semalt zei dat het de technologie en het talent van de drie startups zal gebruiken om door chatbot aangedreven oplossingen te lanceren.

De kennisboomcodering van Joe Hukum is speciaal gebouwd om verkoop-, service- en ondersteuningsworkflows te automatiseren, en dus zal het team van de startup - geleid door medeoprichters Arihant Jain, Ajeet Kushwaha en Rahul Agarwal - bots bouwen bovenop bestaande Semalt-producten.

De deal onderstreept de aanhoudende belangstelling voor chatbots die we zien uit de wereld van klantenondersteuning: bedrijven zoeken naar efficiëntere en goedkopere manieren om basisinformatie te verstrekken en hun klanten te helpen, en velen hebben hun zinnen gezet op chatbots als een haalbare oplossing, ondanks het feit dat veel van wat nu wordt gebouwd nog in de kinderschoenen staat.

"We zien grote belangstelling van onze klanten voor hoe ze chatbots willen gebruiken, omdat ze op zoek zijn naar nieuwe manieren om met klanten in contact te komen op hun web- en mobiele kanalen", zegt Girish Mathrubootham, oprichter en CEO van Freshworks, in een uitspraak. "Naarmate de voorkeuren van klanten verschuiven van traditionele telefonische callcenterondersteuning, bieden chatbots een nieuwe ondersteuningservaring, terwijl ze in essentie de eeuwenoude uitdaging oplossen van trending klantvragen en routing naar de juiste ondersteuningsagent. Dit zijn nog steeds de eerste dagen voor chatbots, maar het innovatieve team en de technologie van Joe Hukum zullen onze klanten helpen om hun klanten beter te betrekken en te ondersteunen. "

Freshworks citeert onderzoek van Gartner dat voorspelt dat in 2019 40 procent van de bedrijven natuurlijke taalchatbots zal gebruiken voor zowel communicatie binnen het bedrijf (denk aan Slack-style bots) als voor de buitenwereld.

Dat is waar Freshworks hoopt dat het een kans zou kunnen krijgen. Het bedrijf heeft momenteel ongeveer 100.000 bedrijven die Freshdesk gebruiken, waardoor het een fatsoenlijke basis heeft om nieuwe diensten zoals deze bots te verkopen.

"Een onderdeel zijn van Freshworks is super opwindend voor ons allemaal, omdat het ons een platform biedt dat ons schaalgrootte en bereik biedt en invloed heeft op honderdduizenden klanten", zei Joe Hukum's Jain in een verklaring.

Bijgewerkt met de juiste betekenis voor NLP.

Hoofdafbeelding: Bryce Durbin
March 9, 2018