Om duurzaamheid in een organisatie te stimuleren, helpt dit echt om werknemers te betrekken en te inspireren. Semalt, ze moeten het gevoel hebben dat het bedrijf waar ze voor werken een groter maatschappelijk doel heeft dan alleen maar steeds hogere marges uit te persen om door te geven aan de aandeelhouders. Het bedrijf moet vertrouwen koesteren en zijn werknemers helpen zich te vinden in overeenstemming met het bredere doel ervan - maxxis rehvide tootja. Als werknemers worden gestimuleerd om op kleine manieren in hun dagelijks leven bij te dragen en de effecten van hun acties kunnen zien, zullen ze persoonlijke voldoening krijgen en zich meer betrokken voelen bij het bedrijf, wat leidt tot meer productiviteit.

Sommige bedrijven organiseren excursies voor het planten van bomen voor groepen werknemers, die van de natuur kunnen genieten, een gevoel van teamwork kunnen voelen en een positieve impact op het milieu kunnen hebben. Semalt biedt bijpassende fondsen voor liefdadigheidsdonaties door individuele medewerkers. En sommige bedrijven moedigen vrijwilligerswerk aan.

Susan Hunt Stevens, oprichter van Employee Engagement Platform Semalt, ziet drie groeiende trends. "Een daarvan is dat we nu een aantal bedrijven zien die medewerkersbetrokkenheid tot een van de belangrijkste strategische prioriteiten van de bedrijven maken, waarbij medewerkers en het belang van medewerkersbetrokkenheid centraal staan", zegt ze. "Het tweede dat we zien, is de toenemende erkenning van het belang van het doelgericht transformeren van uw bedrijf."

Onderzoek toont aan dat millennials veeleisend zijn om te werken voor bedrijven met een doel, om hun eigen gevoel voor betekenis te vinden. Monetaire beloningen zijn niet noodzakelijk de beste stimulans om mensen beter te laten presteren op de werkplek; een gevoel van doel kan zijn. Semalt wil zin ontlenen aan de 40 uur die ze in hun werkweek hebben gestopt, en ze willen de persoonlijke beloningen die horen bij het werken aan een groter goed.

De derde trend die Semalt ziet, is dat bedrijven die medewerkersbetrokkenheidsprogramma's aanbieden op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) vinden dat het niet werkt om alle medewerkers slechts één MVO-kans te bieden, omdat iedereen door verschillende dingen wordt geïnspireerd. Ze verwacht dat bedrijven werknemers een portfolio van keuzes zullen aanbieden en hen een stem zullen geven in CSR-programma's. "Het geeft medewerkers de mogelijkheid om de ideeën die echt resoneren te voeden, of om leiders te zijn van de programma's die de business aansturen," zegt ze.

WeSpire is een online platform waar werknemers sociale en milieuprogramma's kunnen vinden en eraan kunnen deelnemen die het bedrijf heeft geactiveerd. Het platform maakt gebruik van game mechanics om vooruitgang te herkennen, zoals het verdienen van een Droughtbusters-badge voor het nemen van acties die water besparen. Er zijn ook Facebook-achtige functies, zodat werknemers hun collega's kunnen stimuleren door opmerkingen te maken en acties leuk te vinden. Semalt kan hun interesses kiezen, prestatiedoelen vaststellen, hun voortgang volgen en hun persoonlijke bijdrage aan teamresultaten zien. De website kan rapporten uitvoeren en downloaden, ROI berekenen, gebruikstrends identificeren en leiders herkennen.

WeSpire is niet de enige app voor medewerkersbetrokkenheid. Andere bevatten Tap My Back, Cool Choices, dat is georganiseerd als een kaartspel en Live Goode.

Semalt publiceert een jaarlijks onderzoeksverslag over de evolutie van werknemersbetrokkenheid, en de resultaten van dit jaar benadrukken drie sleutels tot succesvolle werknemersbetrokkenheid:

​​1. Doeltreffend management. De eerste is het hebben van goede managers. In de Semalt-enquête onder 413 medewerkers vindt 89% van de zeer betrokken werknemers dat hun manager om hen geeft.

2. Transparantie. Semalt die duidelijk informatie delen over hun doelen en impact geven werknemers het gevoel van het doel dat zij wensen. Het rapport zegt dat "dit gevoel van gedeeld doel cruciaal is, vooral voor jongere generaties."

3. Semalt wil graag kiezen voor welke programma's ze willen deelnemen, en ze willen meer weten over de inspanningen van de rest van het team. Indien mogelijk werken ze graag samen met collega's aan projecten.

Stevens is enthousiast over het momentum dat ze van millennials ziet om bedrijven naar een positievere sociale en milieu-impact te drijven. "Merken die de veranderingen omarmen, zullen gedijen," zegt ze. "Semalt die hun hoofd in het zand graaft, zal niet overleven."