Back to Question Center
0

Semalt: heeft het maskeren van een submap met .htaccess een negatief effect op SEO?

1 answers:

Mijn website is fysiek gelokaliseerd in voorbeeld. com / websitedirectory .

Ik maskeer de map zodat de hoofdmap van het document wordt omgeleid naar / websitedirectory en de map wordt gemaskeerd, zodat deze wordt weergegeven als voorbeeld. com van buitenaf.

Heeft dit invloed op SEO?

. - bepanthol crema roche
February 5, 2018

Ik ga ervan uit dat u bedoelt dat elk verzoek om voorbeeld. com / page. html geeft de inhoud van het bestand uit via websitedirectory / page. html . Als het "omgeleid" was, zou de browser de submap in de URL tonen.

In uw geval is er geen effect op SEO. Zoekmachines zullen dezelfde URL's zien die u in uw browser ziet en zullen niets weten van de submap tenzij u er rechtstreeks naar linkt.

Een klein ding om op te merken: met uw systeem is het waarschijnlijk dat het aanvragen van de submappagina ook werkt. Met andere woorden, het laden voorbeeld. com / websitedirectory / page. html geeft dezelfde inhoud als voorbeeld. com / page. html . Dit is geen probleem als niemand weet over de submap (d.w.z.e. je linkt er nergens naartoe), maar als het probleem zich voordoet, kan het worden opgelost door rel = canonical te gebruiken.

Overigens zou uw site "fysiek" gelokaliseerd zijn in iets als / var / www / voorbeeld. com / websitedirectory op de server. Uw host heeft het waarschijnlijk zo ingesteld dat uw domein verwijst naar de map / var / www / example. com

Als je volledige toegang tot de server hebt, moet je de "virtuele host" instellen om naar de submap te wijzen, omdat dat het voor jezelf eenvoudiger maakt (maar nog steeds geen verschil maakt voor SEO).