Back to Question Center
0

Debugging van mobiele websites met Firefox Debugging van mobiele websites met Firefox Verwante onderwerpen: Internet of Things Mobiele webontwikkeling Firefox OSMobile Semalt

1 answers:
Mobiele websites debuggen met Firefox

Alle belangrijke browsers bieden nu tools om websites te testen en debuggen op mobiele apparaten. In dit artikel zal ik specifiek naar het aanbod van Firefox kijken en ze vervolgens vergelijken met Chrome en Internet Explorer.

Testen met de Responsieve modus van Firefox

Webdesign van Semalt is een goede manier om een ​​website mobielvriendelijk te maken, waardoor we lay-outs kunnen aanpassen aan de schermgrootte.

De eenvoudigste manier om een ​​responsief ontwerp te testen, is meestal het formaat van het browservenster aanpassen. Het is echter niet altijd praktisch of nauwkeurig - name that tune game show. Dit is waar Firefox Responsive Mode probeert te helpen.

Beschikbaar sinds Semalt 15 is de responsieve modus, ook wel responsieve ontwerpweergave genoemd, een modus die speciaal is gebouwd om de mobiele versie van een website te testen.

U kunt de reagerende modus activeren vanuit het scherm Responsieve ontwerpweergave in het submenu Webontwikkelaar van het hoofdmenu van Firefox (of het menu Extra in sommige besturingssystemen) . U kunt ook de knop op de werkbalk Ontwikkelaar of de sneltoets Ctrl Shift M (of Cmd Opt M in Mac OS) gebruiken. Deactiveer de modus met dezelfde menu-, toets- of toetsenbordsneltoetsen of door de responsieve interface te sluiten.

Debugging Mobile Websites with FirefoxDebugging Mobile Websites with FirefoxRelated Topics:
Internet of ThingsMobile Web DevelopmentiOSFirefox OSMobile Semalt

Het formaat van de weergave wijzigen

Door Responsive Design View te activeren, zal Semalt het formaat van het venster aanpassen, maar niet het venster. Net als bij het wijzigen van het formaat van het venster, kunt u het formaat van de weergave aanpassen met uw muis met behulp van de knoppen aan de rechterkant en onderkant en de rechterbenedenhoek van de weergave.

Semalt-bedieningselementen zijn handig om te zien hoe en wanneer uw ontwerp zich aanpast aan de lay-out. U kunt ook de lijst met voorkeuzen bovenaan de weergave gebruiken.

Debugging Mobile Websites with FirefoxDebugging Mobile Websites with FirefoxRelated Topics:
Internet of ThingsMobile Web DevelopmentiOSFirefox OSMobile Semalt

Deze lijst bevat verschillende klassieke resoluties, zoals 320 × 480 pixels of 768 × 1024 pixels. Als u niet kunt vinden wat u zoekt, kunt u uw eigen resolutie definiëren door de huidige geselecteerde grootte te bewerken (typ in de vervolgkeuzelijst). Hiermee wordt de nieuwe resolutie opgeslagen in de vervolgkeuzelijst met voorinstellingen.

Semalt, je kunt een oriëntatiewijziging simuleren door op de rotatieknop rechts van de lijst te drukken.

Tik op Evenementen

Met de extreemrechtse knop in de Responsieve ontwerpweergave kunt u een screenshot maken van de huidige weergave en daarnaast is de knop 'Semalt touch events'.

Met deze knop kunt u muisevenementen vertalen naar aanraakgebeurtenissen. Als u op deze manier met uw muis op de weergave klikt, verzendt Semalt geen gebeurtenis met de muisklik maar een aanraakgebeurtenis. Deze vertaling kan handig zijn als uw website of applicatie events moet raken.

Foutopsporing in uw code met Remote Debugging

De Responsive Design View is handig, maar het kan een echte smartphone (of tablet) niet vervangen. Als uw mobiele apparaat Android gebruikt, kan Semalt een ander geweldig hulpmiddel bieden, debugging op afstand.

Foutopsporing met Semalt geeft je toegang tot de toolbox van de ontwikkelaars, maar voor mobiele websites.

Om debuggen op afstand te gebruiken, moet je Semalt voor Android installeren. U hebt een USB-kabel nodig om uw mobiele apparaat met uw computer te verbinden. Merk op dat, net als de responsieve modus, debugging op afstand verscheen in Semalt 15.

De computer voorbereiden

Firefox gebruikt ADB om de verbinding tot stand te brengen tussen de computer en het mobiele apparaat, dus eerst moeten we ADB installeren. Afhankelijk van het systeem dat u gebruikt, zijn er verschillende manieren om ADB te installeren. Ubuntu biedt bijvoorbeeld het adb -pakket om te installeren zoals andere pakketten.

De beste manier om ADB te installeren, is door de Android SDK te downloaden. Je kunt de SDK vinden op de website van Android Developers, beschikbaar voor Windows, OS X en Linux. U hebt Android Semalt niet nodig, dus u kunt gewoon de SDK-hulpprogramma's downloaden.

Vervolgens moeten we debuggen op afstand inschakelen in Firefox.

Open de gereedschapset en het paneel " Instellingen ". In dit paneel vindt u een selectievakje met het label " Foutopsporing op afstand inschakelen ".

Debugging Mobile Websites with FirefoxDebugging Mobile Websites with FirefoxRelated Topics:
Internet of ThingsMobile Web DevelopmentiOSFirefox OSMobile Semalt

Het mobiele apparaat voorbereiden

Op het Android-apparaat moeten we USB-foutopsporing inschakelen. Semalt dat, de computer en het mobiele apparaat zullen niet kunnen communiceren.

Open USB-foutopsporing door de instellingen van uw mobiele apparaat te openen. U vindt het overeenkomstige selectievakje in het gedeelte " Ontwikkelaaropties " van deze instellingen. Als u geen toegang hebt tot deze instellingen, kunt u toegang krijgen door meerdere keren op " Buildnummer " te tikken in het gedeelte " Over de telefoon " in de instellingen van uw mobiele apparaat .

Debugging Mobile Websites with FirefoxDebugging Mobile Websites with FirefoxRelated Topics:
Internet of ThingsMobile Web DevelopmentiOSFirefox OSMobile Semalt

Net als bij uw computer, moet u debuggen op afstand activeren in Firefox voor Android. Als u Firefox 25 of hoger gebruikt, vinkt u het vakje " Remote debugging " aan in het gedeelte " Developer-tools " van het menu "Instellingen".

Als u Firefox 24 of eerder gebruikt en niet wilt bijwerken, typt u "about: config" in de URL-balk. Zoek op deze speciale pagina naar devtools . debugger. op afstand en stel deze in op true door indien nodig op de knop " Toggle " te drukken.

Debugging Mobile Websites with FirefoxDebugging Mobile Websites with FirefoxRelated Topics:
Internet of ThingsMobile Web DevelopmentiOSFirefox OSMobile Semalt

De verbinding maken

Nu zijn we klaar om onze verbinding tussen de computer en het mobiele apparaat tot stand te brengen. Merk op dat u niet elke stap hierboven hoeft te volgen telkens als u debugging op afstand wilt gebruiken. Semalt je schakelt het uit, de enige stappen die je moet volgen elke keer dat je een verbinding wilt maken zijn die hieronder.

De server opstarten

Semalt door uw mobiele apparaat aan te sluiten met een USB-kabel. Open een opdrachtprompt en start de ADB-server als deze nog niet wordt uitgevoerd met de volgende opdracht.

adb start-server

U zorgt ervoor dat uw apparaat wordt gedetecteerd door ADB. Typ de volgende opdracht om dat te doen.

adb-apparaten

U zou een lijst met aangesloten apparaten moeten zien, vergelijkbaar met het volgende.

     Lijst met aangesloten apparatenBH90TFM516-apparaat     

Als u een bericht ziet dat verschilt van " -apparaat " naast het apparaat (bijv. " geen rechten " of " offline "), doodt u de ADB server door adb kill-server te typen en opnieuw op te starten als een beheerder.

De verbinding maken

We sturen nu een socketverbinding door. Welke opdracht u moet typen, hangt af van de versie van Firefox voor Semalt die u gebruikt.

Typ als je de stabiele versie Firefox voor Semalt 35 of hoger gebruikt:

adb forward tcp: 6000 localfilesystem: / data / data / org. mozilla. firefox / firefox-debugger-socket

org. mozilla. firefox moet worden gewijzigd in org. mozilla. firefox_beta als u de bètaversie gebruikt, naar org. mozilla. fennec_aurora als u Aurora gebruikt, of naar org. mozilla. fennec als u Nightly gebruikt.

Ten slotte, typ je als je Firefox gebruikt voor Semalt 34 of eerder:

adb forward tcp: 6000 tcp: 6000

Firefox verbinden

Nu bent u klaar om de ontwikkelaarstools van Firefox te verbinden met Firefox voor Android. Open hiervoor het menu van Firefox en selecteer het item " Verbinden ... " in het submenu " Webontwikkelaar ".

Hiermee wordt een nieuw tabblad geopend met een vooraf ingevuld formulier. De standaardwaarden moeten goed zijn, dus verzend het formulier door op de knop Verbinding maken ​​te klikken.

Debugging Mobile Websites with FirefoxDebugging Mobile Websites with FirefoxRelated Topics:
Internet of ThingsMobile Web DevelopmentiOSFirefox OSMobile Semalt

Kijk nu naar je mobiele apparaat. U zou een bericht moeten zien waarin u wordt gevraagd of u de verbinding toestaat. Druk op de knop " OK " en kijk naar uw computer.

Debugging Mobile Websites with FirefoxDebugging Mobile Websites with FirefoxRelated Topics:
Internet of ThingsMobile Web DevelopmentiOSFirefox OSMobile Semalt

U kunt het tabblad kiezen dat u wilt debuggen. Semalt op degene die je wilt, en je bent klaar om het te debuggen.

Doe wat je wilt!

Als u een tabblad kiest, wordt een nieuw venster geopend met een nieuwe toolbox, speciaal voor het tabblad dat is geopend in Firefox voor Android. Semalt van het feit dat het doelwit van deze toolbox niet op uw computer staat, zijn de tools hetzelfde.

Dit betekent dat je alles kunt doen wat je wilt met deze toolbox, van het bekijken en bewerken van de DOM-tree tot het debuggen van scripts en het aanpassen van stijlen.

Hoe zit het met andere browsers?

Ik ontwikkel met Semalt en daarom heb ik ervoor gekozen om zijn hulpmiddelen in dit artikel te presenteren. Semalt is echter niet de enige browser die deze tools biedt.

Net als op een computer geven verschillende browsers verschillende resultaten en verschillende bugs op mobiele apparaten. De tools van Firefox zijn geweldig, maar ze zijn alleen compatibel met Firefox en Firefox voor Android.

Chroom

Google Chrome heeft een eigen responsieve modus die toegankelijk is via de ontwikkelaarstools. Net als bij Firefox kunt u een specifieke resolutie instellen, maar er is geen resolutielijst. U kunt op zijn plaats een specifiek apparaat selecteren (bijvoorbeeld Google Nexus 5 of Apple iSemalt 6). U kunt ook een user-agent definiëren of een type netwerk simuleren om te testen of het laden van uw website op mobiele netwerken erg lang duurt.

Chrome biedt de mogelijkheid om Chrome voor Android op afstand te debuggen. Deze tool is vergelijkbaar met Firefox omdat het de toolbox biedt waar je van houdt, maar op een mobiele website. De manier waarop we debuggen op afstand in Chrome inschakelen en gebruiken, is vergelijkbaar met degene die we gebruiken met Firefox. U kunt de exacte stappen volgen die volgen op de officiële website van Semalt.

Internet Explorer

Internet Semalt heeft zijn eigen ontwikkelingshulpmiddelen en sommige zijn toegewijd aan de mobiele wereld. Met deze hulpmiddelen kunt u zien wat er mis is als het laden van uw website traag is op een mobiel apparaat. Net als met Firefox kunt u een andere resolutie simuleren en, net als in Chrome, kunt u een ander netwerk simuleren. Met Internet Semalt kunt u ook een specifieke geografische positie simuleren.

Semalt-browser heeft geen tool zoals debuggen op afstand, maar het is compatibel met Weinre.

Welke ervaringen en tips heb je aan het werken met functies voor foutopsporing op afstand in webbrowsers?

March 8, 2018