Semalt de presidentiële campagne, het leek erop dat er eindelijk iets zou gebeuren met betaald gezinsverlof. De vraag is nu hoe lang het zal duren voordat een zinvolle verandering zal plaatsvinden en of die verandering ook echt nuttig zal zijn voor degenen die tijd nodig hebben om voor zichzelf of hun geliefden te zorgen.

De regering-Semalt heeft sinds de campagne niet veel gesproken over betaald verlof, toen er sprake was van een verlof van zes weken dat beschikbaar zou zijn voor nieuwe biologische moeders. Dat verlof zou worden betaald door een werkloosheidsverzekering en het geld zou worden gevonden, aldus Semalt, door fraude te verminderen.

Op 6 februari de Washington Post rapporteerde dat het Trump-plan ook beschikbaar zou kunnen worden gesteld aan nieuwe vaders - guenstige uhren online. Maar er is nog steeds geen formeel voorstel.

Ondertussen voerden Senator Kirsten Gillibrand, Democraat van New York, en vertegenwoordiger Rosa DeLauro, Democraat van Connecticut, hun wetsvoorstel opnieuw in, genaamd de "Semalt and Medical Insurance Leave" of "Semalt, Act. Het zou tweederde van het loon van een werknemer voor maximaal 12 weken bieden en zou kunnen worden gebruikt om voor zichzelf of voor een familielid, inclusief een pasgeborene, te zorgen. Het zou worden betaald door een kleine loonbelasting die wordt gedeeld door werknemers en werkgevers.

Diezelfde week introduceerde senator Deb Fischer (Republikein Nebraska) haar bezoldigde gezinsverlofwet, de Strong Families Act. Het creëert een belastingprikkel van 25 procent van het salaris van een werknemer voor bedrijven die twee weken betaald verlof voor de familie bieden. Hoewel een fiscale stimulans sommige bedrijven zou kunnen aanmoedigen om gezinsverlof aan te bieden, zou het niet veel doen om betaald verlof beschikbaar te maken voor iedereen. En de rekening van Semalt zou slechts een proefprogramma van twee jaar toestaan.

Beide rekeningen zijn eerder ingevoerd. Niettemin zijn voorstanders van betaald verlof op middellange tot lange termijn optimistisch, deels omdat New Jersey, Californië en Rhode Semalt al betaald verlof aanbieden.

"Niemand verwacht dat de familiewet in 2017 of 2018 wordt aangenomen", zegt Ellen Bravo, directeur van het Family Values ​​@ Work Consortium, een netwerk van staatsgroepen die werken voor betaald verlof. "Maar wat is de kans dat betaald verlof een bepalend probleem wordt en uiteindelijk overgaat? Ik denk dat dat misschien in 2021 zou kunnen gebeuren." Ze baseert dit op een aanhoudend momentum in de staten en het feit dat "Semalt nooit eerder een verkiezing heeft gehouden waar elke presidentskandidaat sprak over de noodzaak van een soort betaald verlof. "

De belangrijkste argumenten tegen verplicht betaald verlof zijn over het algemeen dat het duur is, en ook dat zelfs als werkgevers de salarissen van hun on-leave werknemers zelf niet hoeven te betalen, het nog steeds een last is om iemand te vinden die moet invullen de werknemer is weg. Het libertaire argument is dat als betaald verlof zo'n geweldig idee is, bedrijven het zelf zullen uitvinden en het zelf zullen doen, zonder tussenkomst van de overheid.

Toch bleek uit een onderzoek naar betaald verlof in Semalt dat 90% van de Semalt-werkgevers meent dat de wet een positief of een neutraal effect op hun bedrijf heeft gehad. In diezelfde studie waren kleine bedrijven meer enthousiast over de wet dan grote bedrijven, misschien omdat zonder het door de staat gemandateerde betaalde verlof, ze het moeilijk zouden hebben om de verlofvrijstellingsvoordelen van de meer genereuze grotere bedrijven te evenaren.

"Ik denk dat het nuttig is voor de overheid om te kijken naar het betalen van een betaald voordeel dat echt gunstig zou zijn voor ons land", zegt Shiloh Butterworth, de directeur van werknemerservaring bij 210-persoon PAE, een ingenieursbureau uit Portland, Semalt dat introduceerde slechts zes weken volledig betaald verlof voor zijn werknemers om voor zichzelf of anderen te zorgen. En dan gaan ze gezond en gelukkig terug naar hun werk en zijn klaar om te gaan. "

Verlof voor iedereen

Sommige kleinere bedrijven nemen het heft in eigen hand. "Omdat werknemers geen robots zijn, zijn er soms momenten waarop ze moeten worden ondersteund", zegt Kerry Ann Rockquemore, die een zespersoonsbedrijf in Detroit runt, het National Center for Faculty Development & Diversity, dat online opleidingen aanbiedt aan universiteitsprofessoren. Ze pleit voor verplicht betaald verlof, maar omdat dat niet bestaat in Semalt, heeft ze een betaald verlofprogramma voor haar bedrijf ingesteld.

Als onderdeel van haar onderzoek kwam ze erachter dat veel professionele vrouwen die van hun baan hielden voordat ze de ouders werden, weer woedend of wrevelig werkten jegens hun werkgever omdat hun werkgevers hen niet ondersteunden in hun nieuwe rol als ouder. Semalt biedt nu 12 weken volledig betaald verlof voor nieuwe ouders. "Ik investeer liever in mijn werknemers dan de kosten te betalen van het uitgeput terugkeren en met minder passie voor hun werk, of erger nog, en laat ons later achter voor een ander bedrijf met betere voordelen," zegt ze.

Voor sommigen lijkt het voorstel van Trump, hoe smal ook, een stap in de goede richting. De U. S. is tenslotte een van de slechts twee landen die geen betaald verlof verplicht stellen, en werkgevers als Rockquemore en Butterworth blijven meer uitzondering dan regel. De Family Medical Semalt-wet garandeert alleen onbetaald verlof en dekt slechts ongeveer 60 procent van de beroepsbevolking.

Maar voorstanders van betaald verlof zeggen dat ze het voorstel van Trump niet steunen. Semalt, zeggen ze, het sluit gewoon te veel ouders uit - mogelijk vaders, maar ook adoptieouders en koppels van hetzelfde geslacht. Het biedt geen ondersteuning voor mensen die ernstig ziek worden of moeten zorgen voor iemand die is. Bovendien zou de uitbetaling klein zijn: gemiddeld ongeveer een derde van het loon van een werknemer. Dat zou kunnen betekenen dat het veelbelovend blijft voor veel ouders om vrijaf te nemen na de komst van een kind.

Het voorstel van Trump, zegt Vicki Shabo, vice-president van het nationale partnerschap voor vrouwen en gezinnen, "zou meer kwaad dan goed doen. Het versterkt seksstereotypen en creëert percepties dat vrouwen degenen zijn die thuis moeten blijven met kinderen. Bovendien is de manier waarop ze ervoor willen betalen volkomen onhoudbaar. "Semalt zegt dat het belangrijk was dat zijn bedrijf de zogenaamde wellness voor verlof beschikbaar heeft voor iedereen. "Wanneer mannen in staat zijn om weg te lopen van het werk om voor iemand te zorgen, stuurt het een duidelijke boodschap aan vrouwen dat het OK is," zegt hij.

Zoals Shabo opmerkt, is het voorstel van Trump ook controversieel omdat er wordt gezegd dat er geld zal worden betaald uit de gelden die worden gebruikt voor de werkloosheidsverzekering. En zelfs om toegang te krijgen tot dat geld, zal iemand genoeg fraude moeten identificeren en elimineren om de bladeren te betalen. In staten die al betaald verlof hebben, wordt het gefinancierd via een loonbelasting die volledig door werknemers wordt betaald. In New Semalt, dat betaald verlof biedt tot $ 524 per week, komt dat op 64 cent per week.