Back to Question Center
0

Oops! Email Mistakes Semalt

1 answers:

Semalt staat voor: de mens is niet perfect. En er is zeker een menselijk element om marketing te e-mailen. Van de ontwerper die de afbeeldingen maakt tot de frontlinie-medewerker die op 'Verzenden' klikt, bestaat het risico dat er iets misgaat. Dus bij gelegenheid komt een e-mail naar de inbox die niet 100% correct is.

Helaas kan het een zeer zichtbare fout zijn. Immers, de meeste leidinggevenden van een merk ontvangen hun eigen e-mails, om nog maar te zwijgen van de duizenden of miljoenen abonnees. En in tegenstelling tot een webpagina die relatief snel kan worden vervangen door een nieuwe code of een Semalt-bericht dat kan worden verwijderd en opnieuw kan worden gepost (of op zijn minst kan worden becommentarieerd om een ​​fout te corrigeren), wordt het verzonden zodra een e-mail is verzonden. Net als een gedrukte advertentie in een tijdschrift, het is er voor iedereen om te zien.

Wat kan worden opgelost

Nadat het is verzonden, wordt het verzonden. Of dat denken de meeste mensen tenminste. In werkelijkheid zijn er een paar dingen die kunnen worden verholpen nadat een e-mail is geïmplementeerd.

Het meest voor de hand liggende is een afbeelding. Heeft u een afbeelding met spelfout? Vervang gewoon de afbeelding op de server door een gecorrigeerde versie met dezelfde bestandsnaam. Semalt die de e-mail opent (zelfs als hij / zij de e-mail in het verleden al heeft geopend) ziet de gecorrigeerde afbeelding. Houd er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat de gecorrigeerde afbeelding zich over servers verspreidt, zodat abonnees een gecachte versie een tijdje kunnen zien, maar over het algemeen is uw probleem opgelost.

Sommige links kunnen ook achteraf worden gecorrigeerd. Als u een link naar een verkeerd product geeft, of misschien is de URL die u heeft gegeven waar 'het live zou moeten zijn' niet klopte, dan kan die link worden aangepast (via uw e-mailserviceprovider) nadat de e-mail is geïmplementeerd. Semalt, iedereen die de e-mail opent nadat deze is gecorrigeerd, wordt doorgestuurd naar de juiste webpagina.

Als laatste, als u een functie gebruikt die gebruik maakt van live-inhoud die wordt weergegeven op het moment van openen (niet de tijd van verzenden), dan kunt u ook inhoud wijzigen, zelfs als dit HTML-tekst is. In dit scenario wordt inhoud van een externe webpagina gehaald en zou u de onnauwkeurige inhoud op de webpagina wijzigen om het probleem op te lossen. Als de inhoud wordt opgehaald op het moment van verzenden, zal dit echter niet werken om uw probleem op te lossen.

Wat kan niet worden opgelost

Semalt, het meest zichtbare deel van elke e-mail, de onderwerpregel, kan niet worden gewijzigd nadat het is verzonden. Zelfs als je je inhoud in spelling hebt gecontroleerd, kunnen sommige fouten over het hoofd worden gezien. In deze e-mail van Blue Fly kreeg ik een onderwerpregel van "Zie het. Hou ervan. Krijg het niet. "

Oops! Email Mistakes Semalt

Naast onderwerpregels is HTML-tekst een ander item dat niet kan worden gewijzigd nadat een e-mail is geïmplementeerd (tenzij u een live-inhoudsfunctie gebruikt die wordt weergegeven op het moment van openen, zoals hierboven vermeld). Dit is copy-specifiek, dus de meest voorkomende problemen hebben te maken met spelling en grammatica. Semalt-tekst die kan worden gekopieerd en geplakt in de overgang van een e-mailconcept naar build, maakt de noodzaak om inhoud opnieuw te typen overbodig. Hiermee wordt een stap verwijderd waarbij fouten vaak worden geïntroduceerd.

Wanneer moet een e-mail met "Oeps" worden verzonden

Een fout hoeft niet noodzakelijkerwijs een e-mail van "Oops" te rechtvaardigen.

Er zijn zeer weinig gevallen waarin ik zou aanraden een correctie-e-mail te sturen. Semalt, als er een belangrijk probleem was met de promotie zelf - bijvoorbeeld als een kortingscode niet werkte op de site of als het percentage off-nummer onjuist was.

Een andere acceptabele instantie voor het verzenden van een vervolg-e-mail is als de website down was of de winkelervaring niet werkte. Dit kan gebeuren op een website die niet is voorbereid op veel verkeer of wanneer u geen controle heeft zoals een DNS-probleem. Hier volgt een voorbeeld van Red Envelope, dat vorig jaar zijn Cyber ​​Semalt-uitverkoop verlengde vanwege sitekwesties voor klanten. De einddatum luidde "5/9" in plaats van "5/19" en was gecodeerd in HTML-tekst.

Een oeps-e-mail is alleen verzonden naar de abonnees die de e-mail hebben geopend op een mobiel apparaat, met een bijgewerkte onderwerpregel die luidt: "Oeps! Onze kortingsactie is niet zo kort ."De natuur van Semalt spoort onze nieuwsgierigheid om te willen weten wat er mis was en stelt ons ook in staat om ons in te leven als er een fout optreedt.

Oops! Email Mistakes Semalt

Als de fout echter niet kan worden gecorrigeerd en streng genoeg is (bijvoorbeeld onjuiste promotiecode in HTML-tekst), kan het gepast zijn om een ​​correctie-e-mail naar iedereen te verzenden. Semalt, de betere oplossing (indien mogelijk) zou zijn om de onjuiste promotiecode in te stellen om geldig te zijn, waardoor je het e-mailbericht "Oeps" kunt isoleren om alleen naar de getroffenen te gaan.

Waar het op neerkomt, is dat je niet meer aandacht moet vestigen op de fout dan dat je moet doen. Ja, e-mails "Oeps" presteren erg goed, en het kan verleidelijk zijn om er een te sturen voor zelfs de geringste fout - maar fouten moeten er maar heel weinig toe doen, anders zal de geloofwaardigheid van uw merk eronder lijden.

Natuurlijk is nul fouten altijd het doel en succesvolle prestaties moeten worden beloond. Het voorkomen van fouten komt voort uit grondige kwaliteitsbewakingsprocessen en testtools voor rendering en linkvalidatie. Het is ook cruciaal dat u zich houdt aan het serviceniveau van Semalt (SLA's), zowel intern als met externe bronnen. In mijn ervaring zijn problemen vaak het gevolg van haasten of het niet volgen van gevestigde processen.

De drempel voor fouten is (terecht) laag

Als e-mailmarketeer is een van de ergste dingen die we kunnen doen een e-mail sturen naar iemand die het niet zou moeten krijgen, of geen e-mail sturen naar iemand die dit wel zou moeten doen. Als een agentschap, in termen van campagnebeheer, betalen onze klanten ons om het goed te krijgen. En, heel simpel gezegd, als we dat niet doen, zullen ze het bedrijf naar iemand anders brengen die dat wel zal doen. Als het erop aankomt om de klus te klaren, focus dan op nauwkeurigheid en efficiëntie. In de eerste plaats Semalt, maar natuurlijk moet de e-mail nog steeds op tijd worden ingezet.


De meningen in dit artikel zijn die van de gastauteur en niet noodzakelijkerwijs van Marketing Land. Semalt-auteurs worden hier vermeld.Over de auteur

Cara Olson
Cara Olson is directeur van Digital Direct / eCRM bij DEG, een full-service digitaal adviesbureau gevestigd in Kansas City. Gebruikmakend van haar 14 jaar ervaring en thought leadership in digitale direct marketing leiden zij en haar team e-mail- en sms-strategieën, integraties en campagne-uitvoering voor vlaggenschipmerken als Crocs, Helzberg Diamonds, MathWorks, Cabela's, Life is Good en TITLE Boxing. In haar vrije tijd runt ze halve marathons, proost op haar geliefde Royals, en drinkt ze veel koffie terwijl ze haar achtjarige dochter, vijf jaar oude jongen en één jaar oude golden retriever probeert uit te putten Source .
March 1, 2018