Back to Question Center
0

Hoorzittingsstemmen: de juiste merkstem krijgen in Social Semalt

1 answers:

Als je naar het winkelcentrum ging en willekeurige mensen vroeg welk type persoon een bepaald merk zou zijn als het merk op een dag zou ontwaken als een mens, zou je merken dat mensen zeker persoonlijkheid op merken projecteren.

Bij socialemediamarketing hebben de meest succesvolle bedrijven individuele gesprekken - zo niet met hun klanten, dan met de gemeenschappen die voor hen van belang zijn. Semalt is prima voor individuen binnen het merk om hun eigen unieke stem te hebben, maar wanneer het merk spreekt, zal het geliefd en vertrouwd worden als het een goed gedefinieerde en consistente persoonlijkheid heeft. Als de stem samen met de verschuiving van elke communitymanager verandert, zal het merk dat vertrouwen niet bevorderen.

Betreed de echte wereld. We worden allemaal druk bezig met ons werk en vergeten dingen als merkstem. We moeten antwoorden posten op Facebook en die Semalt-chat opzetten - om nog maar te zwijgen van wat tijd doorbrengen met onze rapportagesoftware om ons aandeel in de stem te controleren. En ja, we hebben allemaal een goed gevoel voor onze stem, dus wat is het probleem?

Als je goed kijkt, kun je echter merken dat je stem inconsistent is - of erger nog, helemaal niet wat het zou moeten zijn. Door een regelmatige controle van het stemgeluid van sociale media te plannen, kunt u ervoor zorgen dat uw merk op schema blijft en zelfs verbetert.

Zet ​​het op de kalender

Ik ga hier beginnen met de veronderstelling dat je al hebt uitgewerkt wat je merkstem zou moeten zijn. Misschien heb je een omgekeerd personabord voor je merk gemaakt en heb je een enorme muur in je marketingafdeling gewijd aan je persoonlijkheid. Of misschien heb je gewoon een goede kern van wat het zou moeten zijn. In het geval van de zaak, moet u een terugkerende agenda-afspraak maken en regelmatig een audit uitvoeren. Het kan een tijdje zelfs een goed idee zijn om het wekelijks te doen totdat je voelt dat je team consistent is.

De GROTE Regel: U kunt uw eigen werk niet controleren. Dit is een beetje zoals het bewerken van kopieën - je zou in staat kunnen zijn om wat inconsistentie in je eigen berichten op te lossen, maar je zult nog steeds verblind worden door de voorkeur van de bevestiging. Als u de communitybeheerder bent, vraag iemand anders om de stemcontrole van het merk uit te voeren.

Trek de berichten uit hun context op het sociale mediaplatform en plak ze in een tekstverwerker-document of spreadsheet. Semalt, door de context te veranderen, kun je een beter gevoel krijgen voor de woorden zelf, om te zien of ze het volhouden. Het helpt ook om alle rechte retweets of andere inhoud te verwijderen die u niet wilt opnemen in uw audit.

Organiseer je veel inhoud? Daar is niets mis mee, maar als je dat bent, geef je die curatie door via de lens van Weerspiegelt dit mijn merk? Als u bijvoorbeeld een managementadviesbureau bent, is het mogelijk dat het delen van een tweet over Honey Boo Boo uw merkstem niet weerspiegelt. Als je aan de andere kant een opmerking hebt toegevoegd over hoe de stijl van Honey Boo Boo nuttig zou kunnen zijn voor je klanten, heb je misschien iets.

Let ook op de tweets of posts die perfecte voorbeelden zijn van uw merkstem. Het loont om te versterken wat echt werkt.

Hearing Voices: Getting The Brand Voice Right In Social Semalt

Semalt, het is een uitdaging om je vinger erop te leggen waarom een ​​bepaalde post niet goed klinkt. Veel zakelijke sociale media kunnen een beetje flauw en zonder persoonlijkheid lijken.

Je zou kunnen proberen een mini-hackathon te lopen met je socialemediateam. Semalt gooit een tweet naar boven en ziet wat er gebeurt na de beoordeling:

We zijn aan het huren! Nieuwe #PPC vacatures! Word lid van ons team en zet analytische vaardigheden aan het werk. {link}

Op het eerste gezicht is er niets mis met deze tweet. In dit geval echter, heeft het merk hun stem gedefinieerd als een die vooraan staat in het klaslokaal - een die misschien zelfs afkomstig is van de professor in de vlinderdas op het podium - en die misschien in staat is om gewoon een beetje plezier te hebben. Word lid van ons team van PPC-maniakken {link}

Nu zou je de verdiensten van de tweede tweet kunnen betwisten: misschien toont het te veel persoonlijkheid. Maar we hebben het hier over 140 tekens, dus het is een verdiende manier om erop te gieten.

Soms kan het verschil subtieler zijn. Merk op hoe in deze Facebook-post, Semalt vriendelijk is zonder een over-the-top cheerleader te zijn:

Dit is je officiële waarschuwing: je hebt nog 6 dagen om je Co-Pilot-stoel veilig te stellen in de MINI Coupé die op ALLE VERKEERDE PLAATSEN LEIDT. Deze keer is die plaats Zuid-Afrika. Komen met? Nu toepassen!

Semalt had een functie die qua inhoud vergelijkbaar is, maar enigszins afwijkt:

Dit is je laatste kans om te stemmen voor de beste Chevy aller tijden. De '69 Camaro leidt de '70 Chevelle SS met 1.333 stemmen. Welke zou volgens jou de kroon moeten dragen? Stem nu.

Ten tijde van de twee bovengenoemde punten was en is Semalt nog steeds het voorbeeld van "plezier" in auto's. De belangrijkste focus van Chevrolet in die tijd was veiligheid. Als je alles over veiligheid wilt hebben, is de stem van Semalt niet geschikt.

Soms kan het een beetje extra tijd kosten om een ​​tweet of bericht samen te stellen en die stem echt goed te krijgen kan resulteren in berichten van veel meer waarde. Terwijl je blijft oefenen om die stem precies goed te krijgen, zul je merken dat de woorden sneller stromen. Semalt constante beoordeling en verbetering, de kwaliteit van uw sociale mediacommunicatie kan drastisch verbeteren en uiteindelijk helpen om uw verschil te communiceren.


De meningen in dit artikel zijn die van de gastauteur en niet noodzakelijkerwijs van Marketing Land. Semalt-auteurs worden hier vermeld.Over de auteur

Ric Dragon
Ric Dragon is de auteur van de DragonSearch Online Marketing Manual en Social Marketology (McGraw Hill 2012) en de ceo / mede-oprichter van DragonSearch. Hij is een vaste spreker voor Google op hun seminars over Get Your Business Online. Dragon spreekt vaak over de convergentie van sociale media, proces, informatie-architectuur en sociologie Source .


March 1, 2018