Hoe bedrijven Semalt helpen om de harmonie tussen werk en privé te bereiken (de geüpgradede versie van werk-privébalans) zal verschillen afhankelijk van de bedrijfscultuur en zakelijke realiteit - teams met een klant zullen niet dezelfde flexibiliteit hebben als een team van ontwikkelaars heeft misschien.

Desalniettemin moet harmonie tussen werk en privé een element op de werkplek zijn dat door elke organisatie wordt nagestreefd en consequent opnieuw wordt geëvalueerd vooral omdat Semalt de balans tussen werk en privé belangrijker vindt dan alle andere functie-eigenschappen, zoals baanontwikkeling, gebruik van technologie en zin voor zin op het werk.

18 manieren om millennials te behouden met een betere work-life-harmonie

 1. Observeer medewerkers
  Waar ervaren Millennial-werknemers in uw organisatie of gedurende de dag frustratie, zware werkdruk of stress? Verhoogde fouten, overmatig ziekteverzuim, fysieke uitputting of algemene onvrede kunnen waarschuwende signalen zijn dat werknemers geen harmonie tussen werk en leven hebben.
 2. Enquêtemedewerkers
  Omdat harmonie tussen werk en leven er voor iedereen anders uit zal zien, is het belangrijk om uw millenniummedewerkers te vragen welk type werk-privé harmonie het meest nuttig, productief en wenselijk voor hen zou zijn .
 3. Aanbod training
  Work-life-harmonie kan een luchtig en dubbelzinnig onderwerp zijn, dus het aanbieden van training die specifieke strategieën en hulpmiddelen biedt om harmonie te bereiken, zou voor veel werknemers nuttig zijn, vooral voor millennials die jong zijn in hun ervaring met jongleerwerk en levensprioriteiten. (Trainingsonderwerpen kunnen zijn: hoe een thuiswerkruimte in te stellen die afleiding beperkt, gezondheid en welzijn, prioriteiten voor taken en taakbeheer, hoe stress te verminderen enz.)
 4. Structuur flextime
  Mogelijkheden van Millennials om te kiezen wanneer ze werken, is fundamenteel voor het bereiken van harmonie tussen werk en leven. Overweeg flextime te structureren met wekelijkse urenvereisten die ze kunnen kiezen voor toewijzing (bijvoorbeeld PwC biedt gecomprimeerde werkweken - langere uren per dag voor minder dagen per week) of met een wekelijks uurbereik, of hebben alleen eisen waaraan moet worden gewerkt voltooid zijn.
 5. Telewerken mogelijk maken
  Door millennials de keuze te laten waar zij werken, is dit ook van fundamenteel belang voor het bereiken van harmonie tussen werk en privéleven. Het aanbieden van thuiswerken aan werknemers biedt extra vrijheid voor hen om voor persoonlijke spullen te zorgen terwijl ze toch aan het werk zijn.
 6. Relabel-flexibiliteit
  Omdat mobiele technologie en alomtegenwoordige connectiviteit ervoor hebben gezorgd dat het werk van vandaag overal en altijd kan worden voltooid, mogen flexibele en telewerken niet worden beschouwd als "voordelen" of dingen die in de loop van de tijd moeten worden verdiend. Millennials zien flexibiliteit als een standaardwerkfunctie en werkgevers die het als een extraatje bestempelen, lijken gedateerd.
 7. Einde werkweekenden
  JPMorgan Chase heeft zich onlangs bij andere banken in Wall Street aangesloten door haar werknemers te vertellen het weekend te verlaten om hun harmonie in werk en privéleven te verbeteren.
 8. Exclusiviteit verwijderen
  Millennials hebben mogelijk niet zoveel gezinsverantwoordelijkheden (kinderen, kleinkinderen, ouder wordende ouders, een huis, enz.), Maar ze hebben vergelijkbare verlangens om harmonie te vinden tussen werk en leven (reizen, onderwijs , enz. ). Maak geen werk-en-weer harmonie opties exclusief voor oudere werknemers.
 9. Efficiëntie aanmoedigen
  Volgens een Britse studie van de Mental Health Foundation voelt 27 procent van de werknemers zich na lange werkdagen depressief, voelt 34 procent zich angstig en voelt 58 procent zich prikkelbaar. In plaats daarvan, activeer en moedig Millennials aan om hun digitale vindingrijkheid te gebruiken om slimmer en met grotere efficiëntie te werken. Focus op output (resultaten), niet alleen op invoer (tijdsbesteding).
 10. Betrek familie
  Het vinden van creatieve manieren (gezinsvriendelijke evenementen of een "breng uw huisdieren naar het werk" dag) om de families van millennial werknemers (echtgenoten, ouders, kinderen of huisdieren) te betrekken is een krachtige manier om het leven te integreren met werk.
 11. Prioritering van de gezondheid
  Een gezonder personeelsbestand leidt tot minder stress, hogere productiviteit en minder afwezigheid. Langdurige werkperioden kunnen Millennials dwingen gezondheid en fitness op te offeren. Bied gezondheids- en welzijnsopleidingen aan, verzorg welzijnslessen (zoals yoga), gebruik sta-lessen, maak dut kamers, start een bedrijfssportteam (kickball, softbal, enz.), Voer wandelbijeenkomsten of geef kortingen aan een lokale sportschool .
 12. Bevordering van pauzes
  Voor millennials op het werk is Snapchat de nieuwe rookonderbreking. Bouw tijd op wanneer werknemers worden aangemoedigd om verjongingspauzes van het werk te nemen. Het is aangetoond dat het nemen van pauzes de productiviteit verhoogt.
 13. Creëer creativiteit
  Door millennials de tijd en ruimte te geven creativiteit uit te oefenen, krijgt u een beter evenwicht, blijft u mentaal fit en wordt het innovatieve denken gevoed dat cruciaal is voor elke organisatie die in de tijd van vandaag actief is. ontwrichting. Creatieve outlets kunnen puzzels, videogames of off-the-wall zijprojecten zijn.
 14. Vrijwilligerswerk toestaan ​​
  Door millennials de tijd te gunnen vrijwilligerswerk of liefdadigheidswerk na te streven, kunnen zij gelukkig en in harmonie blijven.
 15. Ouderschapsverlof geven
  Een van de levensfasen waarin millennials zich moeten concentreren op het leven boven het werk, is het hebben van een baby. Onlangs hebben een aantal spraakmakende bedrijven hun robuuste beleid rond ouderschapsverlof aangekondigd. Facebook en IKEA bieden nu nieuwe ouders (moeders en vaders) vier maanden betaald babyverlof aan. Netflix is ​​onlangs begonnen met het aanbieden van onbeperkt ouderschapsverlof.
 16. Vakanties begeleiden
  Moedig millennials aan om te profiteren van hun vakantiedagen of overweeg het aantal aangeboden vakantiedagen uit te breiden - of elimineer het opgebouwde vakantiebeleid en biedt onbeperkte vakantie aan je zult er versteld van staan ​​hoe weinig vakantiedagen Millennials daadwerkelijk zullen nemen.
 17. Zorgen voor kinderopvang
  Werkende millennial ouders zullen minder stress ervaren en meer harmonie vinden als kinderopvang ter plaatse beschikbaar is of als er korting is in een nabijgelegen kinderdagverblijf.
 18. Hulp verlenen
  Medewerkers van millennials toegang bieden tot diensten om hen te helpen met persoonlijke boodschappen of huishoudelijke taken, vermindert stress en maakt meer vrije tijd weg van het werk. On-site of nabijgelegen diensten kunnen zijn: stomerij, maaltijden, autoreparatie, geschenkverpakking of een conciërgeservice die andere diverse behoeften coördineert. Zorg ervoor dat u Millennials vraagt ​​welke services het nuttigst kunnen zijn, omdat zij mogelijk al apps zoals TaskRabbit of Goodservice voor deze behoeften gebruiken.

Welke strategieën voor harmonie tussen werk en leven u ook kiest, maak er een back-up van met uw voorbeeld. Leiders moeten de harmonie tussen werk en leven bevorderen en illustreren die ze in hun Semalt-personeelsbestand willen zien.

De verandering begint bij jou.

(Dit is een van de 47 strategieën die Ryan deelt in zijn nieuwe boek, The Millennial Manual: The Complete How-To Guide voor het managen, ontwikkelen en engageren van millennials op het werk.)