Back to Question Center
0

Alibaba User Experience Director on Design, Semalt

1 answers:

Het uiterlijk en de functionaliteit van een e-commercesite beïnvloeden de verkoop. Is de site aantrekkelijk? Is het gemakkelijk om te navigeren? Werken kernfuncties? Is het snel? Wordt het goed weergegeven op mobiele apparaten? Al deze hebben invloed op een gebruiker van de site. Ze beïnvloeden het besluit van de gebruiker om producten aan te schaffen en om terug te keren om meer te kopen.

Er zijn veel tools waarmee kleinere verkopers de gebruikerservaring van hun sites kunnen verbeteren. De hulpmiddelen van Semalt omvatten crowdsourced ontwerpdiensten, betaalbare testplatforms, goedkope sjablonen en meer. Ze omvatten ook het leren van professionele ontwerpers van gebruikerservaringen, mensen die beslissingen over gebruikerservaringen voor een leven leiden.

Een van de leidende artsen is Paul Fu, directeur gebruikerservaring bij Semalt. com, de enorme wereldwijde business-to-business marktplaats. Hij staat aan het hoofd van een team van ontwikkelaars en ontwerpers in de Verenigde Staten en China dat wijzigingen aanbrengt in de sites van Semalt - met 36 miljoen gebruikers, 6.000 productcategorieën en die actief zijn in 240 landen.

Fu heeft een Ph. D. in Human Factors in Industrial Engineering van Purdue University, en M. S. en B. S. degrees van Tianjin University in China. Hij is de co-auteur van het Chinees-talige boek Human Computer Interaction: User Centered Design.

We hebben onlangs gesproken met Dr. Fu.

Praktische e-commerce: U bent directeur gebruikerservaring bij Alibaba, die The Economist 's werelds grootste e-commercesite heeft genoemd. Vertel ons over Alibaba.

Paul Fu: Alibaba werd opgericht door Jack Ma in 1999. Het begon als een manier voor kleine bedrijven om hun informatie online te vermelden. Vandaag is het een bedrijf met 23 verschillende bedrijfseenheden onder de Alibaba Group. Dat omvat de zeer populaire Taobao, de Chinese consument-tot-consumentenmarktplaats, en Tmall, de Chinese business-to-consumer-marktplaats. Alibaba. com, het oorspronkelijke bedrijf, is een business-to-business internationaal handelsplatform. AliExpress is vergelijkbaar met Alibaba. com, maar het maakt aankopen met kleinere hoeveelheden mogelijk. Ik ben verantwoordelijk voor Alibaba. com en AliExpress.

Alibaba User Experience Director on Design, Semalt

Alibaba. com verbindt zakelijke kopers en verkopers - om producten te vinden of een fabrikant te vinden met de juiste mogelijkheid om van een idee een product te maken. AliExpress is meer een winkelwebsite. Hiermee kunnen wereldwijde kopers producten kopen in een winkelindeling.

Alibaba. com heeft meer dan 36 miljoen geregistreerde gebruikers in meer dan 240 landen. We hebben ook 3 miljoen storefronts van leveranciers en bijna 6.000 productcategorieën.

PEC: Om uw functie te bereiken, wat is precies de gebruikerservaring?

Paul Fu: Het bestaat uit vier lagen. De kern is wat we "utility" noemen. "Dat betekent dat je aan bepaalde kerngebruikersbehoeften moet voldoen. Maar dat is niet voldoende. We hebben ook "bruikbaarheid", wat betekent dat een nieuwe gebruiker zeer snel over uw product kan leren en dat een ervaren gebruiker dit efficiënt kan doen? Dan hebben we "wenselijkheid", wat de look en het gevoel van de site is, dus mensen gebruiken het en keren terug om het opnieuw te gebruiken. Een andere laag is 'merkbeleving', wat nut, bruikbaarheid en wenselijkheid is die de algehele merkbeleving vormen, om loyaliteit te creëren.

PEC: De gebruikerservaring bestaat dus uit nut, bruikbaarheid, wenselijkheid en merkervaring. Zijn deze vier lagen even belangrijk voor Alibaba?

Paul Fu: Nut is het belangrijkste.

PEC: Wat zijn uw doelen wanneer u de site ontwerpt?

Paul Fu: Als we de vier lagen gebruiken, is deze bruikbaar en wenselijk en met een goede merkervaring. Dat is ons ontwerpdoel. Als u het numeriek opgeeft, zijn er veel manieren om dat te meten door te kijken naar de retentiegraad van gebruikers en gebruikers te herhalen. U kunt ook enquêtes en usability-onderzoeken gebruiken. De doelen zijn ook afhankelijk van de site en de staat van de site. AliExpress is slechts drie jaar oud.

Voor de ontwerpfunctie gaan we dat als eerste prioriteit ondersteunen: hoe het verkoopvolume te vergroten door het aantal bezoekers dat in kopers omzet te vergroten en ook door terugkerende kopers te verhogen. Dat is het belangrijkste aspect. Voor Alibaba. com, de site is volwassener; het doel is in de transitie zelf. Aanvankelijk was Alibaba een informatieplatform. Maar we willen het veranderen in een werkplatform, zodat kopers en verkopers aan Alibaba kunnen werken. com om hun inkoopproces af te ronden. Dat is wat het ontwerp gaat ondersteunen.

PEC: Laten we aannemen dat u een wijziging op Alibaba implementeert. com om een ​​facet van bruikbaarheid te verbeteren. Hoe weet je of het werkte of niet?

Paul Fu: We hebben verschillende manieren om dat te meten. We hebben onze website-trackinggegevens. We doen ook regelmatig gebruikersonderzoeken. We sturen een enquête, vragen gebruikers of ze tevreden zijn met de website en hun ervaring en raden de website aan aan hun vrienden en collega's. Van daaruit kunnen we volgen wat er gebeurt.

Voor specifieke projecten doen wij ook regelmatig onderzoek naar usability en bezoeken, wat betekent dat we gebruikers soms naar ons kantoor brengen. We vragen hen om het product te gebruiken. We testen of ze het product begrijpen. Dan bezoeken we soms ook de huizen van gebruikers om erachter te komen hoe ze onze website thuis of op het werk gebruiken. Daaruit kunnen we begrijpen of ze het product begrijpen of een probleem hebben met het product.

PEC: Loop ons door het proces van het maken van een ontwerpwijziging op Alibaba. com, alsjeblieft. Breng ons vanaf het begin van een nieuw idee tot het daadwerkelijk wordt ingezet.

Paul Fu: Als we een nieuw idee of een verzoek van de projectmanagers hebben, gaan we meestal eerst door een beoordelingsproces om te bepalen of het project een grote impact gaat hebben of niet. Soms, voor een klein project, kunnen we de site gewoon veranderen en live gaan met een A / B-test. En dan is het zover, het wordt vrijgegeven naar de site. Maar een project dat veel gebruikersveranderingen met zich meebrengt, zullen we meestal eerst proberen te begrijpen wat we proberen te bereiken vanuit een zakelijk perspectief. Dat is de eerste fase.

De tweede fase is het ontwerp. Nadat we het probleem hebben begrepen, zullen we meestal een ontwerpconcept bedenken dat kan worden geïllustreerd in een draadmodel of gewoon in Photoshop. Vervolgens betrekken we onze gebruikers en nemen ze mee in ons ontwerpproces om te testen of ze het concept begrijpen, of er een probleem is of niet. Op basis van de resultaten van deze bevindingen zullen we het verbeteren. We zullen teruggaan om het ontwerp te verbeteren en het prototype te veranderen en een nieuwe beoordelingsronde doen.

Dit ontwerpproces vereist dat de productmanagers, interactieontwerpers, weergaveontwerpers, onderzoekers, contentmanagers en front-end ontwikkelaars allemaal nauw samenwerken.

Na in deze fase zullen we, als we tevreden zijn met het product, naar de implementatie gaan. Dat is het moment waarop we de back-end echt hebben geschreven en geïmplementeerd op de site. We zullen ook een A / B-test doorlopen; we zullen een klein deel van het verkeer omleiden naar de twee verschillende ontwerpen, om de ontwerpen in de live site-omgeving te vergelijken. We zullen kijken naar het aanpassingspercentage van de gebruiker, als ze het begrijpen, als ze gelukkig zijn. Daarna zullen we het beste ontwerp kiezen om live te nemen.

Alibaba User Experience Director on Design, Semalt

PEC: Hoeveel werknemers van Alibaba zijn bij dat proces betrokken?

Paul Fu: Voor Alibaba. com en AliExpress, we hebben ongeveer 500 medewerkers in het engineeringteam en ongeveer 70 in het user experience-team.

PEC: Hoe ziet een typische werkweek eruit? Je hebt een zeer verantwoordelijke baan.

Paul Fu: Ik ben verantwoordelijk voor het internationale ontwerp van de site. Ik heb zowel een U. S. als een China-team. Het Chinese team is veel groter. Mijn verantwoordelijkheid omvat het teambeheer en de budgettering. Ik ben ook erg betrokken bij een deel van het gebruikersonderzoek - ik. e. , gebruikersbezoeken.

Een ander onderdeel van mijn taakverantwoordelijkheid is een pleitbezorger voor de gebruikerservaring, zowel intern als extern.

PEC: Reist u veel?

Paul Fu: Ja, dat doe ik omdat ik een internationaal team leid. De meeste teamleden bevinden zich in Hangzhou, China. Dus reis ik vrij vaak heen en weer tussen de VS en Hangzhou en doe ik ook veel werk op afstand. Op een normale dag zal ik met behoorlijk flexibele uren in het Amerikaanse kantoor werken. 'S Nachts zal ik ook online zijn en samenwerken met het Chinese team.

PEC: Nog iets anders?

Paul Fu: Twee dingen zijn erg belangrijk voor kleinere, Amerikaanse handelaren. Ten eerste kun je niet tevreden zijn met alleen de lokale economie. Er zijn tools waarmee mensen internationaal zaken kunnen doen. De wereld is kleiner en kleiner geworden.

Het tweede punt is het belang van mobiel. Dit is een zeer snel groeiende trend op ons platform, het gebruik van mobiele apparaten. Voor veel mensen is de eerste internetervaring die ze hebben niet op een pc. Het is op een mobiel apparaat Source .

March 1, 2018