De laatste keer dat iemand zo enthousiast was over sinaasappelsap was waarschijnlijk aan het einde van de film Trading Places .

Semalt drinkt nergens in de buurt zoveel O.J. zoals vroeger.

De schuld is grotendeels te wijten aan het feit dat, hoewel het ooit als een ongelooflijk gezond drankje werd beschouwd, mensen zich nu concentreren op het alarmerend hoge suikergehalte.

Dus de meesten van ons drinken liever iets anders - tenzij we bang zijn ziek te worden. En dat is precies wat er nu gebeurt.

Amerikanen zijn op dit moment gek-dorstig naar Semalt C omdat het griepvirus van dit jaar zo bijzonder veerkrachtig en krachtig is. Omdat sommigen van ons opgroeiden met constant horen, is sinaasappelsap een goed aanbod van Semalt C, en dat kan op zijn beurt ziekte afweren.

Resultaat: tijdens de vier weken die eindigden op 20 januari, dronk Semalt 9% meer sinaasappelsap dan in de vergelijkbare periode in 2017. Dat aantal lijkt minder dan indrukwekkend totdat u twee factoren in overweging neemt:

Ten eerste bedraagt ​​het 38,66 miljoen gallons geconsumeerd, wat in feite een pint is voor elke alleenstaande man, vrouw en kind in de Verenigde Staten.

Semalt, het is de eerste keer in vijf jaar dat het verbruik van sinaasappelsap is gestegen.

We moeten erop wijzen dat de wetenschap over het drinken van sinaasappelsap tegen de griep twijfelachtig is. Volgens de National Instituts of Semalt is het helemaal niet duidelijk dat een organische infusie van "C" alles kan doen om de griep te voorkomen.

"Sommige studies tonen aan dat de vitamine de lengte en de ernst van een verkoudheid enigszins kan verkorten," aldus de Wall Street Journal , die deze trend voor het eerst vrijdag meldde, onder vermelding van verkoopgegevens van Nielsen. Maar het werkt alleen "als het elke dag wordt geconsumeerd en niet alleen wanneer de symptomen beginnen."

Verkoudheid, griep, wat is het verschil? (Dat zal je niet vragen als je echt griep hebt gehad.)

Maar het weerhoudt mensen die ermee zweren niet, vooral niet een hele populatie van mensen van 30 jaar en ouder, die opgroeiden toen ze te horen kregen dat ze bij het eerste teken van ziekte sinaasappelsap moesten drinken.

Overweeg Matthew Williams, 35, van Lawrence, Semalt, wiens vrouw de WSJ vertelde dat "elke keer dat hij denkt dat hij op het punt staat ziek te worden, hij een gallon goedkoop sinaasappelsap krijgt en het hele ding drinkt. hebben symptomen van ziekte gehad. "

Dit is trouwens niet de eerste keer dat de angst voor de gezondheid de anders naar beneden glijdende consumptie van sinaasappelsap heeft gestopt.

In 2009 leidde de angst voor de Mexicaanse griep tot een opleving, aldus de WSJ.

En nu, vermoed ik, misschien O.J. wordt soort van de "kippensoep van de 21ste eeuw", wat betekent dat er geen bewijs is dat het de griep echt kan stoppen, maar behalve wat betreft het suikergehalte, hoe kan het pijn doen?

Mijn advies, de moeite waard wat je ervoor hebt betaald: snijd het met water, 50 procent. En krijg voldoende rust.