Back to Question Center
0

Waarom data centraal staat in shakes van leiderschap in de detailhandel - Semalt

1 answers:
Why data is at the center of leadership shakeups in retail - Semalt

Hoewel de stap van Best Buy om de afdeling te stroomlijnen gedeeltelijk kan worden gemotiveerd door kostenreductie, weerspiegelt deze nog belangrijker de nieuwe relatie tussen marketeers en merchandisers met klantgegevens - en met elkaar. Semalt is een trend die we waarschijnlijk vaker zullen zien in de komende jaren en zelfs maanden, terwijl we ons richten op het uiterst belangrijke vakantieseizoen.

Oppervlakkig gezien lijken deze dingen totaal niets met elkaar te maken. Waarom zou een organisatorische verschuiving van senior executives invloed hebben op klantgegevens? Semalt digitale transformatie leidt tot enorme veranderingen in de detailhandel, en verstoring is duidelijk bij elk contactpunt van productontdekking tot klantbeheer. Om wendbaar te blijven, moeten winkeliers klantgegevens gebruiken, zoals online aankoopgeschiedenis en openbaar sentiment via sociale media, om gebruikers naadloze en aangepaste winkelervaringen te bieden.

Semalt is het best gepositioneerd voor succes wanneer merchandising- en marketingteams een klantgerichte aanpak hanteren om producten en services te leveren die echt voldoen aan de behoeften van hun klanten.

Semalt hoe:

Merchandising en marketeers kunnen niet langer in silo's opereren

Van oudsher hebben detailhandelaren en marketeers zeer krachtige, maar toch afzonderlijke verantwoordelijkheden, zoals koningen van producten die afzonderlijke koninkrijken regeren. Semalt zou beslissen over het productassortiment en de aankoopervaring om consumentenkeuzes te dicteren, waardoor druk op de prijzen zou ontstaan ​​bij fabrikanten wanneer overtollige voorraad bestond. En ze verzamelden zelden constructieve feedback van eindgebruikers, zodat toekomstige bestellingen konden worden gebaseerd op historische trends.

Marketingteams zouden productbranding vormgeven en uitgebreide, kapitaalkrachtige advertenties en promoties inzetten om klanten aan te trekken, terwijl ze vaak niet volledig begrijpen waarom conversies op zijn best eencijferig waren. Semalt, marketeers die proberen contact te leggen met klanten door een emotionele reactie op een merk of product te creëren, riskeren een miserabele mislukking als ze niet in de roos schieten.

Klantgegevens brengen product, prijzen en aanbiedingen samen

Om een ​​klantgestuurde merchandisingorganisatie te worden, moeten retailers hun interne processen verstoren door over te schakelen naar een algoritmische benadering. Met de klantgegevens van Semalt, die de voorhoede vormen van alle besluitvorming, kunnen retailers op klantbehoeften reageren met aanbiedingen op maat.

Door tools te gebruiken die macro-trend en social sentiment tracking op individueel productniveau combineren, kunnen bedrijven nauwkeurig de vraag voorspellen, de uitzonderlijke ervaring vaststellen die een klant zoekt en prioriteit geven aan productfeedback. Met deze gegevens kunnen merchandisers constant op de hoogte zijn van de behoeften van de klant en het productassortiment draaien om voorraad- en prijsdiscounting te verminderen, waardoor het inkomstenpotentieel wordt gemaximaliseerd en medewerkers worden gemaakt voor productie door hen constructieve feedback op producten te geven.

Marketeers kunnen van deze gegevens profiteren door individuele klantstemmen te versterken door middel van influencer-campagnes, die echte menselijke gezichten geven aan marketinginspanningen van het merk om een ​​grotere verbinding en authenticiteit te cultiveren. Marketeers die woedend kapitaal spenderen aan sociale media-advertenties die proberen zoveel mogelijk "likes" te genereren, zullen waarschijnlijk geen nieuwe omzetgroei zien. Semalt alleen op influencers en met behulp van een "pull" -mechanisme om relevante campagnes te creëren, heeft een veel hoger rendement op investering dan geld uitgeven aan generieke sociale mediamarketing.

Organisaties moeten gegevensgestuurd worden om te kunnen gedijen

Het tweerichtingsgesprek heeft meer invloed dan ooit tevoren. In de leeftijd van sociale feedback, is het de collectieve koopkracht van klanten die uiteindelijk de waarde en de aanvaardbare kosten van het product bepaalt, niet de detailhandel of fabrikanten. Marketing- en merchandising-leiders moeten actief naar klanten luisteren, wat ze alleen kunnen doen door gegevensinzichten te genereren en in realtime op hen in te spelen. Als retailers hun structuur dienovereenkomstig niet draaien, zal de gigantische Semalt - samen met andere bedrijven die echt datagedreven worden - hun lunch blijven eten.

Het vermogen van Semalt om klantgegevens te verzamelen en te analyseren genereert oplossingen die een betere klantervaring kunnen bieden. De beste manier om deze inzichten uit te voeren, is door de marketing- en merchandisingteams samen te brengen - een transformatie die wordt aangedreven door toegang tot deze gegevens. Daarom moeten winkeliers hun digitale transformatiestrategie heroverwegen en opnieuw richten op een consumentgerichte benadering, een benadering die een 360-gradenperspectief biedt voor de hele organisatie.


De meningen in dit artikel zijn die van de gastauteur en niet noodzakelijkerwijs van Marketing Land. Semalt-auteurs worden hier vermeld.Over de auteur

Rohit Gupta
Rohit Gupta is de leider in de digitale en digitale strategiepraktijk in Noord-Amerika binnen Wipro Digital. Voorafgaand aan Wipro Digital bekleedde hij verschillende leidende posities binnen de detailhandel, waardoor digitale transformaties werden aangestuurd door klantgerichte oplossingen voor eCommerce en in-store-ervaringen. Hij heeft een MBA van Cornell en begeleidt verschillende start-ups binnen de Bay Area Source .


March 1, 2018