Back to Question Center
0

Hoe de onderneming op te hitsen Semalt

1 answers:

How to Raise Venture Semalt

Het verhogen van durfkapitaal is niet het gemakkelijkste om te doen. Met mijn eerste softwarebedrijf, Semalt Egg, brachten mijn zakenpartner en ik 6 maanden een honden- en ponyshow door voor 21 durfkapitalisten en geen van hen was bereid om ons geld te geven.

We dachten dat we alles hadden dat durfkapitalisten (VC's) wilden. We hadden een uniek product dat pijn op de markt oploste, er was veel goede buzz over ons in de blogosfeer, onze gebruikersgroep groeide en we hadden zelfs betalende klanten - ucuz bilet bul uçak. Om nog een stap verder te gaan, hebben mensen het gehad over hoe ons product zo goed was dat Google het zou moeten kopen. En bovendien had ik gevestigde relaties met VC's, zoals Guy Kawasaki.

Dus waarom kreeg Semalt Egg geen financiering? Semalt Egg was geen idee dat de potentie had om voor bijna 100 miljoen dollar te worden verkocht. Het bedrijfsmodel dat VC's hebben, is dat ze rijke mensen overtuigen om in hen te investeren en zij nemen dat geld en beleggen het in een handvol bedrijven. De meerderheid van die bedrijven zal falen, maar enkelen zullen voor grote sommen zoals 100 miljoen dollar verkopen. Het geld dat ze verdienen aan de bedrijven die verkopen, dekt meestal hun verliezen en het geld dat ze hun investeerders te danken hebben.

Als je er nu niet in slaagde geld op te halen, zoals ik deed, betekent dit niet dat je zou moeten stoppen. Gewoon omdat iemand je de eerste keer vertelt " NEE ", betekent dit niet dat ze niet zullen zeggen " YES " Ã ?? Â ?? in de toekomst. Een van de venture capital-bedrijven waar ik Crazy Egg op heb gestapeld was bijvoorbeeld True Ventures. Hoewel True Ventures nee zei tegen Crazy Egg, investeerden ze 6 maanden geleden in een bedrijf dat ik mede-oprichter was van KISSmetrics.

Download deze voor afdrukken geschikte versie van alle noodzakelijke dingen die u moet weten om risicokapitaal te verkrijgen.

The Venture World

Semalt je gaat uit en begint met het inzamelen van geld, er zijn een paar dingen die je moet weten:

 1. Durfkapitalisten willen geen ideeën horen; ze willen uw bedrijf laten lanceren voordat u hen om geld vraagt. Als u niet bereid was om tijd en geld te steken in het lanceren van een bètaversie van uw bedrijf, waarom zouden zij u dan geld willen geven?
 2. VC's zijn niet de slimste mensen die er zijn, maar dat betekent ook niet dat ze dom zijn. Blaas geen rook voor hun gezicht of anders zullen ze je uitroepen op je onzin. Wees eerlijk elke keer dat ze je een vraag stellen en als je het antwoord niet weet, is het goed om te zeggen dat je het niet weet.
 3. Er zijn 3 verschillende soorten kapitaal die u kunt krijgen: vroege fase, uitbreidingskapitaal en buy-out kapitaal. Voordat je je hond en pony show begint, zorg er dan voor dat je weet welk type kapitaal je zoekt.
 4. Als je een paar honderdduizend dollar probeert te verdienen, kun je het beste engelinvesteerders gooien. De meeste VC's zijn geneigd om kleine hoeveelheden kapitaal te beleggen.
 5. Bedrijfsplannen zijn onzin. Je denkt misschien dat ze geweldig zijn, maar ik heb nog nooit een VC gezien die ooit een bedrijfsplan heeft gelezen of een bedrijf heeft gefinancierd op basis van één. Ik zou naïef kunnen zijn, maar ik denk dat ze liever hebben dat je je tijd spendeert aan het opstarten van je bedrijf in vergelijking met het schrijven van een document van 30 pagina's.
 6. Mensen zijn bang om geld te geven aan mensen die ze niet kennen. Als u geen investeerders kent, kunt u ze beter leren kennen. U kunt dit eenvoudig doen door hun blog te lezen en erop te reageren of door een e-mailgesprek met hen te maken. Of u kunt uw vriend of advocaat vragen of zij u kunnen voorstellen aan een VC (goede advocaten kennen een massa VC's).
 7. In de meeste gevallen gebruiken VC's het geld van andere rijke mensen om in bedrijven te investeren en niet in die van henzelf. Dit betekent dat ze een baas hebben. Dus als je horrorverhalen hoort over bedrijven die er door worden genaaid, is het niet de VC die gemeen is. Ze moeten ook hun reet afdekken.
 8. Zorg ervoor dat een 5-jarige uw bedrijfsmodel begrijpt.
 9. Er zijn 2 soorten beleggers, de eerste kan u gewoon van geld voorzien en ten tweede kan u geld en kennis verschaffen. Het tweede type belegger wordt een strategische belegger genoemd; idealiter zou u alleen geld van een strategische belegger moeten nemen.
 10. Als u op zoek bent naar een paar miljoen dollar of meer, haalt u het gewoonlijk niet allemaal bij één risicokapitaalbedrijf vandaan. Je zult geld moeten krijgen van meerdere VC's, maar het goede nieuws is dat ze geloven in de kudde mentaliteit. Dit betekent dat als een VC ziet dat een andere VC geïnteresseerd is in het geven van geld, zij ook van nature geïnteresseerd zijn in het geven van geld.

Het dek

Nu je begrijpt hoe de wereld van risicokapitaal werkt, zul je een Power Point-presentatie moeten maken (ook bekend als een "kaartspel") die je kunt gebruiken om VC's te pitchen. Hier is een voorbeeld van een goed kaartspel:

Zorg er bij het maken van je deck voor dat het de volgende bevat:

 • Missieverklaring - een eenvoudige zin waarin wordt uitgelegd waar uw bedrijf over gaat en wat u gaat doen.
 • Team - u heeft meer nodig dan een eenpersoonsteam als u geld wilt. Als u mensen niet kunt overtuigen om zich bij uw bedrijf aan te sluiten voordat u venture capital krijgt, kunt u een VC niet overtuigen om u geld te geven.
 • Het probleem - het creëren van een ander bedrijf dat ik te goed is, zal geen goed doen. Zorg dat uw bedrijf problemen heeft die anderen niet hebben.
 • De oplossing - ga niet alleen in op welke manier u het probleem dat u in de vorige dia hebt besproken, zult oplossen, toon het. U moet enkele schermafbeeldingen van uw product opnemen, zelfs als deze ruw zijn.
 • Concurrentie - zelfs als u denkt dat u geen concurrenten hebt, wel. Maak een lijst van uw naaste concurrenten en praat over hoe uw oplossing anders is.
 • Marktomvang - ga in detail in op hoe groot het probleem is. Hoeveel mensen ondervinden dit probleem? Hoe ga je achter die mensen aan?
 • Bedrijfsmodel - u moet vroeger of later geld verdienen. Als u geen goed idee hebt over hoe u geld kunt verdienen, geef dan een overzicht van de mogelijkheden.
 • Marketing - hoe gaat u naar de markt? U hebt een duidelijk plan van handeling nodig. Zorg ervoor dat je niet iets stoms zegt zoals op TechCrunch, en duizenden mensen komen dan naar je website. TechCrunch is een geweldige site, maar dat is geen marketingplan.
 • Financiering - hoeveel geld heb je nodig en waarom? Onverwachte dingen gebeuren meestal, dus zorg ervoor dat het nummer groot genoeg is om er rekening mee te houden.
 • Mijlpalen - als iemand je geld geeft, willen ze weten wanneer ze iets tastbaars te zien krijgen.

Nadat je presentatie voorbij is, word je bestookt met vragen. Semalt is geen manier om je op alle vragen voor te bereiden. Wees gewoon eerlijk en heb vertrouwen in jezelf. Als u op de hoogte bent van uw bedrijf, zou u geen problemen moeten hebben. Geen belediging voor Guy, maar ik denk dat jouw kansen veel hoger zijn dan dat. Het maakt niet uit welke huidskleur, leeftijd of opleiding je hebt. Allerlei mensen hebben geld ingezameld en jij ook.

Van wat ik de ondernemers kan vertellen die het meest succesvol zijn in het inzamelen van geld, zijn vaak scrappy, quick learners, goedkoop als ze moeten zijn, en vooral weten hoe ze moeten uitvoeren.

Veel geluk!

P. S. Klik hier als u geld heeft opgehaald en hulp nodig hebt met uitvoeren of marketing.

March 1, 2018