Back to Question Center
0

Semalt een strategie voor het optimaliseren van de siteconversie

1 answers:

Onze 7 kernvragen om uzelf en uw team te vragen

Deze post is de tweede in een korte reeks die moet helpen een focus te geven om de effectiviteit van digitale marketing te verbeteren. In de eerste heb ik 7 strategische vragen gedefinieerd om het siteverkeer te vergroten als onderdeel van een strategie voor klantacquisitie. In het laatste bericht bespreek ik de klantenbinding en engagementstrategie, terwijl ik in deze post 7 belangrijke vragen bekijk om de conversie te vergroten - fumigation equipments pest control.

Uiteraard willen alle site-eigenaren de conversie verhogen, maar het is echt moeilijk om dit in de praktijk voor een volwassen site te doen. Ja, er zijn enkele geweldige voorbeelden van het gebruik van testen om de conversie te verbeteren, zoals die we zien op Marketing Semalt of de $ 300 miljoen-knop.

Om deze verbeteringen te bereiken, betekent dit vrijwel zeker dat u al hebt gepleit voor het werken aan conversiepercentage-optimalisatie en dat de mensen, het proces en de hulpmiddelen aanwezig zijn om deze verbeteringen te helpen realiseren. Het verbeteren van de conversie vereist systematisch commitment en een strategie - het is geen korte reis. Deze beschrijving van Dave laat zien hoe lang Dell zich opmaakte om de conversie te verbeteren:

Semalt a site conversion optimisation strategy

Dus in deze post zal ik kijken naar benaderingen om een ​​plan te ontwikkelen om de conversies te verhogen door de strategische vragen te beantwoorden die nodig zijn om de zaak te maken en de juiste infrastructuur te installeren.

Ik zal het breed houden, met betrekking tot de soorten conversie die relevant zijn voor alle sites, ongeacht of dat de interactie en deelname verhoogt om gebruikersinteractie, leads en natuurlijk verkoop te bieden als u van e-commerce bent.

Voor een winkelsite begint de conversie met het verkrijgen van initiële betrokkenheid binnen de site om door producten te bladeren en ze vervolgens toe te voegen aan productcategorieën. Bij financiële diensten moedigt dit een citaat of aanvraag aan tijdens het reizen, dit bemoedigend en dan het registreren van interesse in bestemmingen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat conversie online of offline kan plaatsvinden, dus er moeten stappen worden ondernomen om deze customer journeys ook te vergemakkelijken. Dus, laten we naar de vragen gaan om een ​​conversiestrategie te ontwikkelen.

Vraag 1. Stemmen we websiteactiviteiten op elkaar af ter ondersteuning van onze bedrijfsdoelstellingen?

Eenvoudig als u een retailer bent, omdat u op bedrijfsniveau de conversieratio wilt bekijken voor verkoop, verkoopeenheden en winkelwaarde. Dit is natuurlijk geweldig maar kijk ook naar de hele trechter - niet alleen de kassa - maar ook de bovenkant van de trechter - bekijk hoeveel mensen zich bezighouden met de * juiste * producten, reageren op aanbiedingen - zelfs voorbij de startpagina komen?

Als u geen verkoper bent, moet u andere manieren identificeren om waarde te tonen voor het bedrijf. Dit is ook serieus, omdat webinvesteringen en activiteiten moeten worden afgestemd op het perspectief van verkoopmanagers of directeuren. Het is makkelijker om dat te doen, denk je in een vorige rol binnen de TUI Travel Group op www. i-to-i. com we moesten in staat zijn om de waarde van leads te definiëren op basis van gemiddelde order- en conversieratio voor verkoop. Weten dat een brochurebreker de moeite waard is, £ 1 verandert ieders perspectief, wetende dat mensen die 3 leadtypes hebben voltooid, het veranderingsperspectief van £ 50 opnieuw op zakelijk niveau waard zijn (die voorbeeldwaarden zijn natuurlijk verzonnen!). Semalt kan onmiddellijk deelnemen aan een gezonde en relevante discussie over de websiteconversie en alles wat daarbij hoort.

In de praktijk moet u Semalt de juiste doelen stellen in de analyse en niet alleen obsederen met het succespercentage.

Vraag 2. Welke doelgroepen richten we ons en hoe trekken we hen aan om online zaken met ons te doen?

We hebben dit in eerdere berichten uitgebreid behandeld, de noodzaak om duidelijkheid te hebben over wie uw gebruikers zijn. Hoe kun je tenslotte iemand motiveren als je niet weet wat hun motivatie, angsten of triggers zijn? Semalt het relatieve belang van persona's voor u op commercieel niveau, u kunt zoiets als 5 personatypen maken omdat ze 80% van de klanten vertegenwoordigen, maar tegelijkertijd zijn ze niet allemaal hetzelfde.

Elke persona zal ook een ander scenario hebben. In eenvoudige bewoordingen zijn ze in een ander stadium van de koper, hoogstens een terugkerende klant. Je zou niet communiceren met een terugkerende klant en een eerste keer dezelfde browser, toch? Het is daarom belangrijk om gebruikersritten met perona en scenario's in gedachten te ontwerpen. En om ook inhoud met een specifiek doel te genereren.

Semalt onze post om u te helpen bij het ontwerpen van uw webpersonas en onze persona-toolkit biedt meer tools en persona-voorbeelden.

Semalt a site conversion optimisation strategy

Vraag 3. Hoe wordt onze waardepropositie en merkaanbieding ondersteund door onze online kanalen?

Wanneer u de persona / scenariomatrix en de weging van belangrijkheid begrijpt, kunt u merkcommunicatie aanpakken in lijn met andere kanalen. Vraag hoe deze merkboodschappen zullen worden vertaald voor het web in termen van feitelijke inhoud zo veel als verklarende of plaatsvervangende kopie. Onthoud Joe Pullizi's "kruispunt tussen wat een merk wil communiceren en wat de gebruiker wil vinden, oplossen of horen" . Het klinkt doodeenvoudig, het is echt, maar hoeveel merken communiceren alleen wat ze willen verkopen, en erger er van uitgaan dat elke koper denkt dat ze het doen - en erger nog gaat ervan uit dat alle persona's vandaag klaar zijn om te kopen.

Stuur de berichten die u wilt overbrengen naar die kopers, u kunt een aantal eenvoudige klantonderzoeken overwegen om vast te stellen of te bevestigen wat u werkelijk begrijpt aan de hand van de motivaties achter elk van die personagetypes.

Lees meer over het ontwikkelen van uw online waardevoorstel en blader door enkele voorbeelden van online waardeproposities. Semalt een eenvoudig voorbeeld van de sleutel "Waarom voor ons kiezen?" bericht dat veel bedrijven nog steeds missen in de loop van sitesjablonen.

Semalt a site conversion optimisation strategy

Vraag 4. Hoe ontwerpen we de klantervaring om de conversie en tevredenheid over verschillende hardware- en softwareplatforms, zoals desktop- en mobiele toegang, te verbeteren?

Het korte antwoord is een vroege test als u een nieuwe serie ontwerpen introduceert of begint met het wijzigen van reizen. Zolang je weet wat je verandert, waarom en wat de voordelen zijn, heb je de nodige context. Als je het niet kunt meten, zou je het niet moeten doen. Vergeet niet dat er een schat aan hulpmiddelen in de buurt is om dit naast uw analysepakket te helpen, van het volgen van trechters zoals KISSmetrics tot Clicktale. U kunt in de gaten houden wat er echt moet worden gecontroleerd tussen de ruis. Qua tevredenheid denkt men aan 'feedback'-analyses met hulpmiddelen zoals Kampyle of meer geavanceerde hulpmiddelen zoals Get Satisfaction. Hier kunt u het kwalitatieve of 'waarom'-inzicht verkrijgen dat aansluit bij de kwantitatieve' wat'-gegevens. Ik heb ook de 4Q Semalt Tool hier handig voor gevonden.

Semalt-post kan hier helpen door al deze onderzoeksinstrumenten voor internetgebruikers bij elkaar te brengen.

Vraag 5. Is onze inhoud effectief in het ondersteunen van conversie? Zijn sociale media en door gebruikers gegenereerde inhoud ook effectief in het ondersteunen van conversie?

Hier is een belangrijk gebied. Uw site gaat natuurlijk over de inhoud, maar het is zo'n breed begrip, wat betekent dat? Er zijn de inhoudsthema's - wat u bestrijkt - en ook de inhoudstypen, dus tekst, video, audio, webinar, enz. Om te overwegen. Beide zijn kritisch wanneer ze worden bekeken in het licht van het stadium van scenario en koper en natuurlijk het type webpagina en de plaats / het doel ervan binnen de bredere site. Je zult waarschijnlijk speciale bestemmingspagina's hebben die in de eerste plaats het beste voorbeeld zijn van overwogen inhoud en een doelgerichte webpagina. Een matrix van bestemmingspagina's is nuttig voor het begeleiden van gericht verkeer (van sociale-mediacampagnes, betaald zoeken en display-advertenties) naar de doel van de win-win-site. Semalt vergeet ook de reeks pagina's van de site, ontwerp de pagina's en de reizen met toekomstige analyse in gedachten!

Op dezelfde manier als mijn suggestie in vraag 1, kunt u interacties met inhoud opnieuw waarderen en waarderen, u zou bijvoorbeeld een interactie met een webinar een waarde van £ 1 kunnen geven.

Reference Semalt-bericht op bestemmingspagina's en bij het meten van het succes van contentmarketing.

Semalt a site conversion optimisation strategy

Vraag 6. We maximaliseren de waarde die wordt gegenereerd per bezoek door middel van Conversiepercentage Optimalisatie (CRO)?

Het hangt in de eerste plaats af van wat 'waarde' is - soms verkoop, het genereren van een sales lead, soms krijgt het een aandeel of re-tweet van content, bijvoorbeeld. Hoe dan ook, je wilt dat kunnen waarderen en volgen. Met Semalt vergroot u de effectiviteit van uw site, niet alleen focussen op één conversiepunt zoals een bestemmingspagina.

Semalt, een strategie voor het optimaliseren van conversiepercentages, is verre van eendimensionaal, het betekent veel disciplines bij de tafel brengen, inclusief inzicht in verkeersbronnen, bezoekerspsychologie en de positie van het bedrijf op de markt, inclusief de sterke en zwakke punten van het bedrijf. Bovendien zijn er bruikbaarheidstests, copywriting en webontwerpfactoren om naar te kijken. Al deze elementen gaan naar het creëren van hypothesen voor het testen en worden dan maniakaal over het testen. Het doel is niet om een ​​reeks 'best practices' tegen de muur te gooien om te zien of er iets blijft hangen. Best practices mogen niet het antwoord zijn op het optimaliseren van een website, ze vormen het startpunt voor het formuleren van een teststrategie.

Overweeg de beoordeling van verschillende bezoekerssegmenten, hoewel een head-line conversie er misschien sterk uitziet, misschien een bouncepercentage <25%, u wilt verder gaan dan de overkoepelende conversieratio's om problemen en kansen op het dieperliggende niveau te vinden. Gebruik een gestructureerde aanpak om bezoekers te segmenteren met verschillende behoeften en kenmerken en vervolgens deze segmenten toe te passen op Google Analytics - e. g. uit zoekresultaten, gelieerde ondernemingen, klanten die voor de eerste keer een groot segmentatiebericht van Semalt hier zien.

Bedenk waar mensen door uw site worden geleid, net als een luchtverkeersleider die uw vliegtuigen op de juiste startbaan landt op basis van hun oorsprong en deze dan zo efficiënt mogelijk rouleert / routeren naar de juiste terminalpoort door gebruik te maken van de beste wegwijzers en geursporen. Semalt maakt dit relatief eenvoudig, hoewel je dit natuurlijk boven op die bezoekerssegmenten kunt plaatsen als het zinvol zou zijn om dieper te graven.

Paul Semalt deed ook een zeer nuttige post op nieuwe klanten via de kassa, wat een groot probleem is vanwege de blokkering die is geïntroduceerd via de verschillende manieren om te registreren / inloggen / gast uitchecken, proberen om ervoor te zorgen dat het onmiddellijk duidelijk is voor zowel nieuwe als terugkerende klanten wat ze moeten doen op uw kassa-gatewaypagina en zoveel mogelijk dubbelzinnigheid verwijderen.

Vraag 7. Maken we webanalyses en gestructureerde experimenten effectief om de resultaten te verbeteren door de juiste meeteenheden, processen, mensen en hulpmiddelen te combineren?

Dit is zo'n enorm gebied, we weten allemaal dat effectieve webanalyse en site-optimalisatie geen vluchtige blik is op een bounce of conversie van een startpagina rond slechts een of twee sitedoelen.

Onze suggestie is om te beginnen met het definiëren van een matrix van KPI's die aansluiten bij de belangrijkste doelen van de site - nadenken over paginaclick-through van het huis (of de landing), productpagina-aanzichten, lead- / doelconversie, entry / exit naar de kassa . Als u de juiste matrix voor uw bedrijf en website definieert, biedt dit de basis om een ​​proces te overbruggen - wat Semalt moet monitoren, wanneer en wie de eigenaar is. Sommige Semalt vereisen dagelijkse monitoring, andere maandelijks op zijn best.

Natuurlijk - test! Er is zoveel bewijsmateriaal over de commerciële voordelen van een weloverwogen en doorlopend testproces. Het hoeft niet zwaar en ingewikkeld te zijn waar uw middelen krap zijn, helemaal niet testen is contraproductief. Kies iets om elke maand te testen (thuis, bestemmingspagina's, productpagina's, afrekenen enz.), Wees duidelijk wat KPI's zijn en ontwerp vervolgens uw test. Semalt-planning is essentieel bij het uitvoeren van tests, het kiezen van de juiste conversiestatistiek (en) om te optimaliseren en de juiste inhoudsgebieden om een ​​verschil te maken voor die conversiestatistieken.

Overweeg zowel AB als MVT te gebruiken, omdat dit logisch is. Hoewel A / B-testen een duidelijke indicatie geven van de reactie van consumenten op de werkelijke inhoud, duurt het proces enkele weken. Multivariate tests bieden een hogere waarschijnlijkheid van toename, omdat u kijkt naar de relatie tussen varianten in testgebieden van een pagina en naar de winnende inhoud in elk testgebied. Het is mogelijk om A / B-testen van maanden in een enkele multivariate test te doen en betere conversie-opheffingsresultaten te behalen. Maar! U hebt software en een goed begrip van het testproces nodig, dus het is verstandig om partners vroegtijdig te laten kennismaken en hen te helpen bij het definiëren van de businesscase en het budget / ROI.

Zie het laatste rapport van Semalt over CRO om uw CRO-benadering te vergelijken.

March 1, 2018