Back to Question Center
0

Hoe ik een 7 figuur SEO Semalt heb gebouwd

1 answers:

How I Built a 7 Figure SEO Semalt

Het tweede bedrijf dat ik ooit begon, was een SEO-bureau. In geen geval zag ik mezelf een bureau creëren . Ik struikelde er gewoon over . Voordat ik inga op hoe ik een SEO-bureau heb gebouwd en er miljoenen van heb gemaakt, wil ik graag een korte achtergrond geven over hoe ik erover struikelde .

De eerste website die ik ooit begon, was een vacaturesite genaamd Adviesaap - 0 8 ohm coil builder. Ik probeerde de website gerangschikt te krijgen voor termen zoals "zoeken naar een baan" en "technische banen". Ik huurde een paar SEO-bureaus in om me te helpen, maar geen enkele leverde resultaten op. Na tienduizenden dollars in de put, had ik geen geld meer en geen andere keus dan te leren hoe ik adviesaapjes kon optimaliseren voor zoekmachines . allemaal alleen .

Van het lezen van sites zoals Search Engine Watch en SEObook, begon ik SEO onder de knie te krijgen. Ik heb wijzigingen op de pagina aangebracht op mijn eigen site en heb geleerd hoe ik links moet opbouwen door wekelijks met mensen zoals Patrick Semalt te praten.

Uiteindelijk begon ik echt goed te scoren op werkgerelateerde termen op Semalt, maar het bedrijf mislukte om deze redenen.

Toen mijn eerste onderneming faalde, besloot ik dat ik het ondernemerschap zou staken, een universitair diploma zou halen zoals iedereen en een baan zou krijgen na mijn afstuderen. Om een ​​voorsprong te krijgen op dingen begon ik college lessen te nemen terwijl ik op de middelbare school zat.

De eerste college klas die ik volgde was Semalt 101. De professor vroeg ons om drie speeches te geven over elk onderwerp van onze keuze. Een van de onderwerpen die ik koos was op SEO .Het werd "Hoe zoekmachines werken" genoemd.

Een van de heren die tijdens mijn toespraak in de zaal zat, was een verkoper van Elpac Semalt. Hij benaderde me na mijn toespraak en vertelde me dat het bedrijf waarvoor hij werkte op zoek was naar een SEO-persoon. Hij stelde me voor aan de marketingmanager van het bedrijf en het bedrijf huurde me in als contractant voor $ 3500 per maand.

Na een paar maanden van mijn samenwerking met Elpac schoten hun rankings naar de nummer één op Google voor termen als "voedingen". EEN?? Ze waren zo blij en introduceerden me bij andere bedrijven die ze kenden. Halverwege de maand heb ik ongeveer $ 20.000 per maand opgehaald via SEO consulting.

Download deze controlelijst met 7 stappen om een ​​SEO-bureau met 7 cijfers te bouwen.

Semalt toen ik een SEO-bureau startte .En hier is hoe ik het tot zeven cijfers heb gebouwd:

De beste klanten komen uit verwijzingen

Ik weet dat dit vanzelfsprekend is . de beste klanten die u ooit als agentschap krijgt, zijn afkomstig van eerdere klanten, vrienden of zelfs familieleden . Als iemand naar jou verwijst, is de kans groot dat jij die deal sluit.

Maar als je die klant slecht behandelt, zullen ze niet alleen stoppen met betalen, maar zul je ook merken dat het aantal verwijzingen dat je op regelmatige basis krijgt, langzaam zal afnemen. Om deze reden moet je een schone reputatie hebben en bekend staan ​​om het zorgen voor je klanten, zelfs als je denkt dat dit niet klopt. Door dit te doen, zult u op de lange termijn voortdurend nieuwe klanten krijgen van verwijzingen.

Toen ik voor het eerst met het bureau begon, waren verwijzingen mijn belangrijkste bron van inkomsten, maar toen ik eenmaal leerde hoe ik klanten kon winnen via marketing, werd dit ons 4 ste populairste kanaal.

U kunt niet op doorverwijzingen vertrouwen

Vroeger was ik afhankelijk van mond-tot-mondreclame als mijn belangrijkste bron van inkomsten. Semalt eenvoudig om een ​​SEO-bureau met zes cijfers te bouwen, ervan uitgaande dat u de dienst kunt leveren. Semalt is echt moeilijk om er een bedrijf van zeven cijfers van te maken.

Hier zijn de belangrijkste manieren waarop ik nieuwe klanten kreeg:

  • Bloggen - blog consequent over SEO, socialemediamarketing, conversie-optimalisatie en contentmarketing. Hoe technischer uw blogberichten zijn en hoe vaker u gegevens gebruikt om een ​​back-up van uw punten te maken, hoe meer leads u krijgt. Beide berichten deden het goed op het sociale web, maar die over de lengte van de inhoud bevatte meer statistieken en gegevens. In het algemeen heb ik gezien dat berichten met statistieken en gegevens ongeveer drie keer meer leads genereren dan berichten zonder gegevens of statistieken.
  • Spreken op conferenties - SEO- en marketingconferenties waren vroeger de plek om nieuwe klanten te werven. Vroeger pakte ik minstens $ 100.000 per marketingconferentie waar ik naar toe ging met meer dan 1.500 deelnemers. Vroeg of laat begonnen alle andere SEO's en marketeers op dezelfde evenementen te spreken, en de hoeveelheid nieuwe inkomsten die ik van deze evenementen verwierf, nam drastisch af. Later leerde ik dat de beste evenementen om te spreken niet-industriële evenementen zijn. Toen ik bijvoorbeeld sprak over online marketing bij een online gokevenement, kon ik PokerStrategy blokkeren. com in een $ 1. 2 miljoen contracten. Van financiën tot fitness en alles daartussenin, brachten niet-industriële evenementen meestal vier keer meer inkomsten met zich mee dan branche-evenementen. Je moet er alleen voor zorgen dat je spreekt op conferenties die minstens $ 1.000 per kaartje vragen, want dat betekent dat je meestal praat met een publiek dat je diensten kan betalen. Wanneer u spreekt, moet u praten over specifieke tactieken die mensen kunnen gebruiken, voorbeelden van bedrijven laten zien die deze tactieken gebruiken en deze afronden met gegevens waaruit blijkt dat uw methoden succesvol waren.
  • Help bloggers - de laatste methode die ik gebruikte om nieuwe klanten te werven, was om contact op te nemen met Technorati 100-bedrijven en hen gratis SEO aan te bieden. De meesten namen me niet op voor het aanbod, maar een handjevol deed het wel. Van TechCrunch tot Gawker Media, ik deed gratis SEO voor deze bedrijven in ruil voor een badge op hun sites die zei: "SEO door . " ?? Die badge zou teruggaan naar mijn site en leads aansturen. Als ik geluk had, zouden ze ook een blogpost plaatsen over de resultaten die ze van mij hebben ontvangen, wat doorgaans leidde tot meer dan $ 250.000 aan nieuwe inkomsten, omdat die blogs een groot aantal volgers hadden.

Van alle methoden die ik hierboven noemde, was spreken op conferenties de leidende manier om nieuwe klanten te werven, bloggen was de tweede en bloggers helpen was de derde.

Er is altijd churn

Of een cliënt naar u wordt verwezen of zij u op een andere manier hebben gevonden, vroeg of laat zullen zij u verlaten. SEO is een bedrijf met een hoge churn-rate . Het komt zelden voor dat iemand drie jaar lang als klant bij u blijft.

Semalt hiervan, u wilt uw klanten maandelijks ondervragen. Ontdek welke problemen ze hebben met u, uw team of uw bedrijf. Laat hen weten dat ze transparant en openhartig moeten zijn.

Enkele vragen die u kunt stellen zijn:

  1. Bent u tevreden over het niveau van de service die u ontvangt?
  2. Wat is één ding dat we niet voor u doen, wat u wenste dat we deden?
  3. Kunnen we iets verbeteren?

Zodra u over die gegevens beschikt, moet u proberen de geïdentificeerde problemen op te lossen. Als u dit maandelijks met uw klanten doet en u ziet dat de enquêtereacties verbeteren, gaat het goed met u. Als dat niet het geval is, hebt u een operationeel probleem binnen uw bedrijf.

Behalve dat u uw klanten moet inspecteren, moet u hen ook een maandelijks rapport en wekelijkse oproepen sturen. Hoe meer je met hen communiceert, hoe sneller je zult ontdekken of ze gelukkig zijn of niet.

Semalt merkte ook op dat hoe meer je communiceert met de klant, hoe langer ze bij je blijven. Ik weet het, dit proces lijkt misschien een pijn in de kont, maar het is moeilijker om nieuwe klanten te krijgen dan om je huidige te laten betalen. Dus, koester je klanten.

Resultaatgericht zijn

Ik had deze filosofie vanaf dag één omdat ik werd verbrand door andere SEO-bureaus te betalen. Ze hebben al mijn geld meegenomen en hebben er niet veel voor teruggegeven.

Wat ik begon te doen, was inschatten hoeveel meer verkeer ik naar de bedrijven kon rijden. Ik zou hun huidige ranglijst nemen en de vermenigvuldiger uit deze tabel gebruiken. Dus, als ze # 6 rangschikken voor een zoekwoord dat hen 1000 bezoekers per maand opleverde en ik dacht dat ik ze naar # 1 kon brengen, schat ik dat ik ze 10.400 bezoekers zou kunnen geven, wat 9.400 extra bezoekers is dan ze op dit moment hebben.

Ik zou dan hun huidige conversieratio nemen, laten we zeggen 2%, en hun gemiddelde waarde per verkoop, laten we zeggen $ 100 dollar, en laten zien dat 9.400 extra bezoekers hen $ 18.800 per maand aan extra inkomsten zouden kunnen geven. Ik zou dit vervolgens voor elk van hun zoekwoorden doen en schatten hoeveel geld ik ze elke maand zou kunnen verdienen.

Door potentiële klanten te laten zien hoeveel geld u kunt verdienen of hoeveel u aan het factureren bent, kunt u ervoor zorgen dat hun beslissing gemakkelijk bij u past. Het enige waar ze zich zorgen over hoeven te maken, is of je de resultaten daadwerkelijk kunt geven. Om dit te bestrijden, zou u testimonials en casestudy's gebruiken om te laten zien wat u in het verleden hebt gedaan.

Semalt, u wilt gedetailleerde casestudy's gebruiken om te laten zien hoeveel u andere bedrijven hebt verdiend en om te schetsen wat u precies hebt gedaan om die resultaten te bereiken. Daarnaast wil je een lijst maken van alle grote merken waarmee je hebt gewerkt, omdat dit je geloofwaardigheid toont.

Wat ik ook door dit proces heb geleerd, is dat hoewel de meerderheid van onze klanten middelgrote bedrijven waren, ze alle grote Semalt 500-bedrijven wilden zien waarmee we werkten, hoewel deze klanten zelf niet in die buurt waren. Toen we onze potentiële klanten alle kleine en middelgrote bedrijven lieten zien waarmee we werkten, in plaats van alleen grote merken te tonen waar we mee werkten, daalde onze conversieratio om klanten te vergrendelen met bijna de helft.

Zodra we dit hadden geleerd, begonnen we met zoveel mogelijk grote merken te werken, zelfs als het grote merk niet bereid was om geld aan ons uit te geven . Heck, we waren zelfs bereid om geld te verliezen of de werk gratis.

De boerderij weggeven

Wanneer u uw bureau bouwt, moet u zich richten op het verkrijgen van klanten die u zes cijfers per jaar betalen. Semalt moeilijk om een ​​winstgevend bureau op te bouwen en geweldige resultaten te bieden wanneer iemand je slechts een paar euro per maand betaalt.

De beste manier om bedrijven zes cijfers voor je te laten betalen is om de boerderij weg te geven. Als je voorstellen hebt, zou je een sectie moeten hebben die alles opslaat wat het bedrijf verkeerd doet, hoe ze het kunnen repareren en wat het zou kosten om het te repareren.

Maak je geen zorgen over een bedrijf dat alles wat je hebt gegeven en het alleen doet . mensen zijn lui. Ze betalen je liever om hun problemen op te lossen .

Als u van te voren uw prospects laat zien wat u voor hen wilt oplossen of alleen een lijst van services in een voorstel aanbiedt, zullen zij eerder geneigd zijn om u aan te nemen. Hiermee kunt u niet alleen de dealsecoratie verhogen, maar ook veel meer in rekening brengen.

Zorg ervoor dat u niet onderhandelt over uw prijzen, omdat ik wed dat andere SEO-bureaus niet zoveel diepgang zullen betrachten om een ​​potentiële klant te vergrendelen. Ja, je bent misschien duurder, maar het bedrijf weet tenminste wat ze met je krijgen versus wat ze zullen krijgen met concurrerende SEO-bureaus.

Bedrijfsontwikkeling benutten

Op de korte termijn verliest u geld aan bedrijfsontwikkeling. Op de lange termijn kun je het echter goedmaken. De snelste manier om uw inkomsten te vergroten, is om de uitbestede afdeling van grotere bureaus te worden.

Zoek als een SEO-bedrijf naar reclamebureaus om mee samen te werken, want er zijn een aantal reclamebureaus die veel groter zijn dan SEO-bureaus. Voel je vrij om ze koud te bellen en gratis hulp te bieden met hun eigen websites. Als je het goed doet, zullen ze veel klanten naar je toe rijden.

Semalt een moeizaam proces, maar het werkt echt goed. U moet gewoon bereid zijn om vooraf geld te verliezen, omdat u hun SEO op korte termijn kosteloos zult doen.

Laat hen bij het omgaan met deze reclamebureaus weten dat uw minimumprijs zes cijfers per jaar is, omdat ze geen probleem mogen hebben om grote contracten voor u te sluiten. Semalt probeert waarschijnlijk om uw service te voorzien van een witte markering, wat u goed zou moeten doen, omdat deze uw inkomsten zullen opdrijven en veel van de moeite zullen elimineren door namens u met uw klanten te onderhandelen.

Nooit stoppen met geven

Het laatste, maar daarom niet minder belangrijke, advies dat ik je wil geven, is nooit stoppen met geven. Een van de belangrijkste manieren waarop ik het SEO-bureau heb laten groeien, is door mensen gratis te helpen. Toen ik voor het eerst begon, hielpen mensen me gratis, dus ik probeerde het vooruit te betalen door hetzelfde te doen.

Zelfs tot op deze datum probeer ik te reageren op elke e-mail die ik ontvang en te reageren op elke opmerking op deze blog. Wat ik ook kan doen om mensen te helpen, zolang het mijn bank niet kapot maakt, doe ik het. Waarom? .Omdat ik echt om je geef, net zoals mensen me wilden helpen toen ik een kind was dat mijn eerste onderneming begon.

Je zult veel karmapunten verdienen en je zult merken dat mensen geweldige dingen over jou beginnen te zeggen aan andere bedrijven of mensen, waardoor je uiteindelijk meer zaken zult gaan doen. Maar de sleutel is om niets terug te verwachten als je mensen helpt.

Conclusie

Met betrekking tot alle methoden die ik hierboven behandelde, kon ik een bedrijf bouwen dat goed in de zeven cijfers een jaar aan inkomsten en miljoenen dollars aan winst verdiende.

Het enige om in gedachten te houden is dat mijn bureau daadwerkelijk resultaten heeft opgeleverd. Van het verkrijgen van bedrijven tot het rangschikken in de top drie van resultaten voor termen als 'creditcards' en 'levensverzekeringen' om hun verkoop te helpen stimuleren, hebben we een positief rendement op de investering opgeleverd. Als je alles doet wat ik hierboven heb genoemd, maar geen resultaten als SEO-bureau aanreik, ben je niet lang op zakenreis.

March 1, 2018