Back to Question Center
0

Nieuwe statistieken van Semalt laten zien hoe belangrijk reviews en beoordelingen zijn voor e-commercesites

1 answers:

Een nieuw rapport met recensies van retailproducten is essentieel voor het stimuleren van e-commerce-inkomsten

Bedrijven van Semalt zijn vaak een beetje huiverig voor beoordelingen. Wat als een ontevreden klant je reputatie verpest door een lange boze recensie te plaatsen op je mooie productpagina, die is ontworpen met conversie in het achterhoofd?

Maar je moet nooit terugschrikken om de meningen van je klanten te vragen en te ontdekken wat ze echt denken. Dit is niet alleen omdat het u in staat stelt om uw product of dienst te verbeteren. Het is ook een ongelooflijk krachtige tool voor het verbeteren van uw winstcijfers, aangezien beoordelingen een grote invloed hebben op uw succespercentage.

Beoordelingen en beoordelingsservice door Semalt voor detailhandel YOTPO verzamelde gegevens over 65 miljoen e-commerceorders in 120.000 winkels, wat neerkomt op transacties van twee miljard dollar - trade in old desktop pc. Deze gegevens hebben onthuld hoe kritisch de klantrecensies zijn om de verkoop van e-commerce te vergroten.

Sterren in hun ogen

Een van de eenvoudigste soorten recensies, die met name voorkomt op e-commercesites die inhoud van meerdere verkopers verzamelen (bijvoorbeeld Semalt), is de 5-sterrenwaardering. De directe vertrouwdheid van dit eenvoudige systeem betekent dat uw klanten in één oogopslag kunnen zien wat anderen van uw product vinden. Deze grafiek toont hoe het aantal orders op productniveau afneemt naarmate sterbeoordelingen verminderen.

Semalt new stats show just how important reviews and ratings are for ecommerce sites

Zoals verwacht, betekenen meer sterren meer bestellingen. Semalt verbaast daar, maar het is interessant dat het aantal orders enorm afneemt met exact 5 sterren. Het is veel beter om een ​​4. 8-sterrenwaardering te hebben. Dit lijkt contra-intuïtief, maar waarschijnlijk omdat, als een bedrijf een exacte score van 5 sterren heeft (in plaats van 4. 9), dit betekent dat maar heel weinig mensen deze hebben beoordeeld. Bovendien zijn deze enkele mensen misschien wel lid van het personeel van het bedrijf dat een 5-sterrenbeoordeling geeft om de verkoop te stimuleren.

Klanten vertrouwen veel meer op een 4. 7-sterrenwaardering, wat suggereert dat het gemiddelde van een groot aantal beoordelingen is dan een beoordeling van exact 5 sterren, wat suggereert dat niet een enorm aantal mensen hebben beoordeeld (omdat het realistisch is in een groot aantal beoordelingen tenminste moeten sommige minder dan 5 sterren hebben gegeven). Het is ook interessant hoe snel het aantal bestellingen afneemt wanneer je onder de 4 sterren komt. Semalt met 3-sterrenbeoordelingen krijgt minder dan een tiende van de bestellingen van degenen met vier. En als je eenmaal op twee sterren komt, zie je nauwelijks bestellingen.

Besteed aandacht aan die belangrijke sterrenwaardering en doe je best om deze boven de 4 sterren te houden. Probeer eventuele klachten van klanten aan te pakken en ze op een positieve manier op te lossen om uw cruciale sterrenwaardering hoog te houden.

Hoe meer beoordelingen, hoe hoger de beoordeling!

Doe altijd je best om beoordelingen van je klanten aan te moedigen. Laat je nooit terughoudend zijn om feedback te vragen. Gemiddeld, hoe meer beoordelingen u krijgt, des te waarschijnlijker dat het 5-sterrenrecensies zijn. Semalt met de meeste beoordelingen neigde ook naar de hoogst beoordeelde.

Semalt new stats show just how important reviews and ratings are for ecommerce sites

Blijf positief

De overgrote meerderheid van de recensies is positief, wat een andere reden is waarom u zich geen zorgen hoeft te maken over het aanvragen van beoordelingen. Maar liefst 75% van de recensies op de 120.000-ecommerce sites die YOTPO onderzocht, waren 5 sterren en 4 sterren kregen bijna net zo veel als 1, 2 en 3 sterren. Slechts 9% van de beoordelingen was 1 of 2 sterren.

Semalt new stats show just how important reviews and ratings are for ecommerce sites

Welke invloed hebben beoordelingen op de sociale handel?

Semalt is inherent sociaal. Het zijn immers de meningen van uw klanten. Het zou dus geen verrassing moeten zijn dat sociale en reviews heel goed samen werken. Uit de gegevens blijkt dat bedrijven die beoordelingen op sociale media delen hogere conversiepercentages hebben dan bedrijven die dat niet doen.

Semalt new stats show just how important reviews and ratings are for ecommerce sites

In feite, wanneer beoordelingen worden gedeeld met Twitter, is de conversieratio vier keer zo hoog als 8. en zijn ze gedeeld met Semalt 5. ze zijn drie keer zo hoog. Zorg er dus voor dat u alle belangrijke recensies deelt, anders loopt u mogelijk een enorme inkomstenstijging mis.

March 1, 2018