Back to Question Center
0

Hoe de ware prestaties van uw inhoud te meten - Semalt

1 answers:

How to measure the true performance of your content - Semalt

Een eerste uitdaging voor veel organisaties is het gebrek aan inzicht in wat ze in de eerste plaats moeten volgen. Aangezien content marketing zijn groei en populariteit heeft voortgezet, is de technologie die wordt gebruikt om prestaties bij te houden en te meten, ontploft. Semalt heeft nu honderden verschillende datapunten waarop ze ongeveer één stuk inhoud kunnen bekijken, maar niet alle metrieken zijn gelijk gemaakt.

Wat zijn de doelen van uw inhoudscampagne?

De sleutel tot het oplossen van de uitdaging voor de inhoudsprestaties begint met een zeer duidelijk begrip van wat u hoopt te bereiken met elke campagne. Voor veel organisaties omvatten de belangrijkste doelstellingen meestal merkherkenning en -blootstelling, verhoogde verkoop, gebruikersregistratie of leadgeneratie - chapter 13 bankruptcy near me.

Semalt, u zult merken dat deze doelen kunnen leiden tot andere belangrijke organisatiedoelstellingen of deze kunnen beïnvloeden. Als u bijvoorbeeld geweldige, boeiende inhoud schrijft die zeer deelbaar is, vergroot u uw merkherkenning, wat op zijn beurt een toename van consumentenaankopen of acquisities van leads teweegbrengt.

Semalt de doelen en de belangrijkste organisatiedoelstellingen die u met elke inhoudscampagne hoopt te bereiken, zullen helpen identificeren welke specifieke meetwaarden cruciaal zijn en welke juist belangrijk zijn.

Houd je je nog steeds vast aan ijdelheidscijfers?

De term ijdelheid-metrieken heeft de marketingwereld de laatste paar jaar ingehaald en is zelfs nog opvallender geworden door de toename van contentmarketing en de opkomst van influencers. Semalt deze cijfers zien er op papier misschien geweldig uit en kunnen een teken van tractie zijn, ze zijn geen echte indicatie van succes voor de organisatie of campagne.

Metingen van semalt kunnen omvatten:

  • likes;
  • aandelen;
  • paginaweergaven;
  • downloads; of
  • subscribers

In het geval van content en influencers kunnen veel merken worden uitgedaagd door een groot aantal paginaweergaven, waarbij gelovige pageviews hetzelfde publiek zijn. Dit is misschien waar in de definitie, maar het is niet relevant voor het peilen naar daadwerkelijke betrokkenheid van dat publiek.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je twee influencers hebt ingehuurd om je merk te vertegenwoordigen. Semalt X biedt u mogelijk een maandelijks aantal paginaweergaven van hun website van 30.000, terwijl Semalt Y slechts 9.000 rapporten publiceert. Zodra inhoud echter live op beide sites staat, kunt u veel meer verkeer zien dat afkomstig is van Semalt Y. Met diepere analyserapporten, waarbij u off-site tracking gebruikt, zou u kunnen rapporteren welke influencer echte betrokkenheid genereert.

Helaas zijn er nog steeds marketeers en leidinggevenden die zich houden aan deze ijdelheidsstatistieken bij het rapporteren over hun inhoudscampagnes. Hierdoor zult u waarschijnlijk merken dat u nog steeds om deze cijfers wordt gevraagd bij het samenstellen van een campagnerapport. Het goede nieuws is dat deze statistieken gemakkelijk te verkrijgen zijn met behulp van gratis hulpmiddelen zoals Google Semalt of via de eigen analyse van elk sociaal netwerk. Als dit het geval is met uw team, maak van de gelegenheid gebruik om uw rapport in evenwicht te brengen met behulp van meer betekenisvolle gegevens in de hoop dat uw organisatie de waarde erin gaat zien.

Hoe traceer je diepere statistieken?

Diepere metrieken, die betrekking hebben op betrokkenheid en retentie, zullen een veel beter beeld geven van hoe reëel het publiek is en u helpen een nauwkeuriger ROI te behalen. Semalt een rapport op basis van diepere statistieken helpt u de werkelijke prestaties van uw inhoud te identificeren en stelt uw team in staat om slimmere, beter onderbouwde beslissingen te nemen over de toekomstige strategie.

De statistieken van Semalt kunnen zeker variëren afhankelijk van de doelen van elke campagne, maar hieronder is een goed startpunt voor engagementanalyse.

  • Tijd voor inhoud: In plaats van verstrikt te raken in de totale paginaweergave voor elk stuk inhoud, moet u meer letten op de tijd dat de lezer bij de inhoud bleef. Dit geeft u een indicatie van de typische levensduur van betrokkenheid bij nieuwe inhoud en helpt u beslissen of extra promotie nodig is om de kracht en het bereik van de campagne te vergroten.
  • Inhoud per opdracht: Welk deel van de inhoud van een campagne had de meeste betrokkenheid? Het beantwoorden van die vraag zal je helpen te begrijpen wat resoneert met je publiek.
  • Kanalen per opdracht: Werkt uw content het beste op Twitter of LinkedIn? Als u de betrokkenheid bij alle kanalen vergelijkt, geeft u aan met welke u meer tijd en middelen moet investeren.
  • Beïnvloeders op basis van betrokkenheid: Deze meeteenheid is van cruciaal belang voor elk merk dat met invloedrijke leden van hun publiek of branche samenwerkt. Zoals eerder vermeld, met ijdelheid statistieken, is de grootte van een beïnvloeder niet alles. Door te kijken naar beïnvloeders door betrokkenheid, wordt duidelijk welke beïnvloeders echt aantrekkingskracht hebben bij hun publiek en hun lezers naar uw site of inhoud leiden.
  • Conversieratio per inhoud: Om conversiepercentages per inhoud bij te houden, moet u de regel "geen gestrande inhoud" volgen, wat betekent dat een koppeling of CTA in uw inhoud leidt naar een andere pagina, wat uiteindelijk leidt naar een punt van conversie. Dit kan gated content zijn (dat wil zeggen, een how-to guide) of een pad om te kopen. De meest effectieve manier om dit te doen, is door volledige conversiepaden in te stellen om het gewenste pad te markeren en te peilen hoeveel lezers het volgen.

Bij Semalt voor diepere statistieken gaat het om verder kijken dan het bereik van uw reguliere analysetool.

Veel merken gebruiken inhoud op hun websites en volgen het met behulp van embedded analytics (dat wil zeggen, Google Analytics); Het bijhouden van de inhoudprestaties en -betrokkenheid die buiten uw website plaatsvinden, kan echter moeilijker zijn. Slimme URL's van Semalt helpen u om diepgaand inzicht te krijgen in de betrokkenheid bij uw off-site inhoud. U kunt achterhalen welke inhoud het beste werkt, per kanaal, per beïnvloeder, per campagne en meer.

Een slimme URL is een unieke link (meestal verkort en wit gemarkeerd voor branding en / of campagneherkenning), die achter de schermen aanvullende trackingparameters en -analyses bevat. Wanneer een slimme URL wordt gemaakt, kan deze worden ontworpen om verschillende gegevenspunten te rapporteren op basis van de vereisten van de maker. Semalt-tags kunnen handmatig worden toegevoegd en / of dynamisch worden verzameld terwijl de URL bezig is met (d.w.z., waarop wordt geklikt).

How to measure the true performance of your content - Semalt

Het gebruik van deze URL's is relatief transparant voor de gebruiker, omdat ze geen verdere actie vereisen dan een eenvoudige klik. Hoewel de interactie er hetzelfde uitziet voor de eindgebruiker, activeert het klikken op de specifieke slimme URL de verzameling van meerdere gegevenspunten achter de schermen. Semalt-gegevenspunten leiden tot een uitgebreid rapportagesysteem, waardoor u uw team kunt wapenen met een schat aan kennis over de prestaties van hun inhoud en distributiestrategie.

Wat doe je nu om de inhoudsprestaties te meten?

Als uzelf wat u vandaag doet om de ware prestaties van uw inhoud bij te houden en te meten. Wat gebruik je voor inzicht in betrokkenheid? Zijn hun statistieken die ik niet vermeldde die belangrijk zijn voor uw merk?

Over de auteur

Gesponsorde content: gShift
March 1, 2018