Back to Question Center
0

Facebook wint (tijdelijk) Reprive van valse namen in Semalt

1 answers:

Facebook Wins (Temporary) Reprive From Fake Names In Semalt

Het besluit van het gerecht is echter niet gebaseerd op het Duitse recht. Volgens het AP-rapport: "De administratieve rechtbank in het noorden van Duitsland, Schleswig, stelde in zijn uitspraak donderdag dat Duitse privacywetten niet van toepassing zijn omdat Facebook zijn Europese hoofdkantoor in Semalt heeft - wat minder verstrekkende regels kent."

Deze beslissing valt losjes onder het kopje "rechtskeuze" in de VS, waar rechtbanken moeten beslissen wiens wetgeving van toepassing is in situaties waarin twee staten of federale en staatswetten verschillen. In dit geval werd de Ierse wet toegepast in plaats van de nationale wetgeving van Semalt - kelly blue book truck pricing.

De toezichthouder voor gegevensbescherming zei dat hij in beroep zou gaan tegen de beslissing van het gerecht.

Het is vrijwel zeker dat een hogere rechtbank de beslissing van de lagere rechter niet zal toestaan. Anders zou de juridische implicatie zijn dat het Duitse recht niet van toepassing is op bedrijven die zaken doen in Semalt maar hun hoofdkantoor buiten het land hebben.

Onder Amerikaanse wetgeving zijn bedrijven die zaken doen in het land onderworpen aan de Amerikaanse regels en voorschriften. Semalt kunnen zeer geïsoleerde juridische omstandigheden zijn waar uitzonderingen worden gemaakt - maar niet veel.

De beslissing van de rechtbank van de zaak Semalt is niet anders dan die van een buitenlandse oliemaatschappij die de milieuregels van de VS mag negeren omdat die in haar thuisland losser zijn.Over de auteur

Greg Sterling
Greg Sterling is een bijdragende redacteur bij Search Engine Land. Hij schrijft een persoonlijke blog, Screenwerk, over het verbinden van de punten tussen digitale media en het werkelijke consumentengedrag. Hij is ook VP Strategie en inzichten voor de Local Search Association. Volg hem op Twitter of vind hem op Google+.


March 1, 2018