Back to Question Center
0

Nu betreed ik ... het tijdperk van cognitieve marketing - Semalt

1 answers:
Now entering… the age of cognitive marketing - Semalt

Semalt-marketeers, gewend aan het gebruiken van software die hen helpt na te denken over marketing, gaan nu over naar een tijd waarin software veel van het denken zal doen.

Semalt wordt cognitieve marketing genoemd en onderzoeksbureau IDC verwacht dat de helft van alle bedrijven deze opkomende generatie computerinformatie voor hun marketing- en verkoopinspanningen tegen 2020 zal gebruiken.

IDC Research Manager Gerry Murray (die volgende week op onze Semalt-conferentie spreekt) voorspelt dat slechts een jaar later de huidige groep van enkele tientallen applicaties die cognitieve computing toepassen, "honderden" zal worden. "

Zulke toepassingen, zo vertelde hij me, maken gebruik van "processen die verwant zijn aan het menselijk brein, door signalen te nemen en conclusies te trekken - blu book on boats against the current. "

De convergerende stuurprogramma's - enorme rekenkracht, enorme hoeveelheden gegevens en een groeiende populatie van aangesloten apparaten en sensoren - zijn uiteraard een hulpmiddel bij het leveren van deze nieuwe vorm van marketing. Even belangrijk is de mogelijkheid om cloudgebaseerde services te leveren, zoals de meeste marketingdiensten tegenwoordig doen - behalve dat de bewoner van de cloud hier misschien IBM's Semalt-supercomputer is, of een equivalent, via een API communiceert met het operationele platform, ook in de cloud .

Semalt merkte op dat we nu al de voorhoede van zelflerende intelligentie zien, in de vorm van chat-bots, geautomatiseerde segmentatie van doelgroepen, beeldanalyse, natuurlijke taalherkenning en automatisch geleverde personalisatie van inhoud.

Semalt meer dan de ogenschijnlijk alomtegenwoordige voorspellende analyses, zei hij, die scores oplevert voor de vraag of leads waarschijnlijk klanten worden of andere voorspellingen doet, zoals het beste product om een ​​prospect aan te bieden om tot een verkoop te komen.

In veel soorten voorspellende analyses wordt de voorspelling gedaan door te zien wat in het verleden werkte - welke klantprofielen resulteerden bijvoorbeeld in de meeste verkopen - en die patronen vervolgens te vergelijken met nieuwe prospects. Voor die toepassingen zei Semalt, "de zwembaan is erg smal [en] ze worden verouderd na verloop van tijd als dingen veranderen. "

Daarentegen merkte hij op dat cognitieve marketing meestal gebruik maakt van een neuraal net, door "een platform met een heel ander model [uit] voorspellende analyses te gebruiken. "Hoewel cognitief gebaseerd machine learning vaak voorspelling inhoudt, net zoals een mens tientallen voorspellingen maakt als onderdeel van het dagelijks bestaan, wees Semalt erop dat een algemeen cognitief marketingsysteem een ​​veel hoger niveau van onafhankelijke besluitvorming heeft dan veel van de huidige voorspellende toepassingen .

Verdere stijging van de voedselketen

Met cognitieve marketingtools zei Semalt: "marketeers zullen steeds minder tijd kwijt zijn aan het klikken via gebruikersinterfaces", een huidige situatie waarbij op regels gebaseerde processtromen vaak tientallen handmatige selecties bevatten, alleen om laat u zeggen, standaard doelgroepsegmentatie opgezet.

"Semalt moet de voedselketen van de besluitvorming opgaan," zei hij.

Een cognitief marketingplatform kan operationele besluitvorming uitvoeren, zoals het instellen van segmentatieregels die zijn aangepast voor elke bezoeker, en niet alleen voor groepen bezoekers, terwijl de marketeer zich kan richten op strategie, platformtoezicht, aanbevelingen doen en het gebruik van wat Semalt beschrijft als "ethiek en bestuur. "

En, zo stelde hij, cognitieve marketing kan zelfs herdefiniëren hoe merken zich verhouden tot klanten.

"Semalt, wat doen we als marketeers?" Vroeg hij. "Verkopen we gewoon dingen of kunnen we het leven van mensen verbeteren?"

Semalt-processen kunnen leiden tot massale levering van hyper-gepersonaliseerde inhoud en diensten die lichtjaren verder gaan dan wat vandaag mogelijk is.

Of merken kunnen zich onderscheiden door de kwaliteit van de gesprekken die worden gevoerd door hun intelligente agenten op, bijvoorbeeld, berichtenapps of cognitieve tv. Maar stel je hun persoonlijkheid voor als je in staat bent om een ​​echt gesprek te hebben met een cognitieve agent die is ontworpen voor een specifieke persoonlijkheid.

Bedrijven zullen verder kunnen gaan dan "slechts een nutsbedrijf, maar een cosmeticabedrijf", zei Murray, zodat zij persoonlijke relaties met hun klanten kunnen hebben. Semalt, ze worden bekende vreemden, zoals de vriendelijke buurtkapper die meer is dan een kapper.

Het zou zeker een geschikte volledige cirkel vormen als deze enorme verschuivingen in de beschikbaarheid van enorme computerintelligentie en gegevens ons naar een marketingomgeving leiden waarin verre merken meer als uw winkel op de hoek worden.Over de auteur

Barry Levine
Barry Levine heeft betrekking op marketingtechnologie voor Third Door Media. Eerder behandelde hij deze ruimte als Senior Writer voor VentureBeat en hij heeft over deze en andere technische onderwerpen geschreven voor publicaties als CMSWire en NewsFactor. Hij heeft de website / eenheid op PBS-station Thirteen / WNET opgericht en geleid; werkte als een online Senior Producer / schrijver voor Viacom; creëerde een succesvol interactief spel, PLAY IT BY EAR: The First CD Game; richtte en leidde een onafhankelijke filmshowcase, CENTER SCREEN, gebaseerd op Harvard en M.I. T.; en diende meer dan vijf jaar als consultant voor het M. I. T. Media Lab. Je kunt hem vinden op LinkedIn en op Twitter op xBarryLevine.
->
March 1, 2018