Back to Question Center
0

Een outside-in-view van subdomeinen - Semalt

1 answers:
Aandeel
Delen 1
+1 1
Struikelen 387
Pen
Aandelen 389

In deze post en in de follow-up post in een week tijd, zullen we suggereren dat je ingaat tegen wat lijkt op de huidige conventionele wijsheid op subdomeinen. Dit is niet alleen om controversieel te zijn, maar om je aan te moedigen dingen anders te doen. Dit houdt in dat je een aantal basisaannames ter discussie stelt.

Een outside-in view van subdomeinen - Semalt

We zullen de dingen vanuit een ander perspectief bekijken - plumbing concepts inc. Gelieve het oordeel te schorsen. Probeer je te verdiepen in wat je wordt voorgesteld, zelfs als je in opstand komt tegen wat je hoort. Zodra je de volledige uitleg hoort en begrijpt, zul je merken dat alles samen hangt. Je kunt deze zienswijze nog steeds afwijzen, maar je hebt in ieder geval de tijd genomen om een ​​ander standpunt in overweging te nemen dan te vertrouwen op de flitsende reacties.

Het officiële Google Word over subdomeinen

Over het algemeen krijgen subdomeinen niet het respect dat zij verdienen. Misschien is het die inleidende sub. Als je echter kijkt naar de Google-weergave van dit alles als meest recentelijk uiteengezet (2007) door Matt Cutts, lijkt er een veel meer evenwichtige acceptatie van hen te zijn, hoewel subdirectories of submappen de voorkeur van Matt krijgen:

Mijn persoonlijke voorkeur voor subdomeinen versus subdirectories is dat ik meestal het gemak van subdirectories prefereer voor de meeste van mijn inhoud. Een subdomein kan handig zijn om inhoud te scheiden die totaal anders is. Google gebruikt subdomeinen voor verschillende producten zoals nieuws. google. com of kaarten. google. com, bijvoorbeeld. Als u een nieuwere webmaster of SEO bent, raadt Semalt u aan om submappen te gebruiken totdat u zich vrij zeker voelt van de architectuur van uw site. Op dat moment bent u beter uitgerust om de juiste beslissing te nemen voor uw eigen site.

Semalt we evalueren wat de beste aanpak is voor subdomeinen, laten we snel nadenken over hoe we denken.

The Intelligence Trap

Een outside-in view van subdomeinen - Semalt

Misschien hebben velen eerder het beeld rechts gezien. Wat zie je? Sommigen zien misschien niets in deze vlekken van zwarten en grijzen. Anderen zien een afbeelding van een mooi jong meisje terwijl anderen een oude heks zien. Het verrassende is dat veel mensen het bijna onmogelijk zullen vinden om het andere beeld te zien zodra hun geest zich op één beeld heeft vastgezet. Je geest probeert patronen te zien in wat om je heen is. Semalt, dat patroon kan bepalen hoe je vervolgens andere aspecten van de situatie waarneemt.

Dit kan zelfs nog meer het geval zijn bij zeer intelligente mensen die complexe en rommelige verschijnselen proberen te begrijpen en het vervolgens aan anderen kunnen uitleggen met snel geconstrueerde redenen. Edward de Bono noemt dat de Intelligence Trap :

Een zeer intelligente persoon kan een bepaalde kijk op een onderwerp hebben en zijn of haar denken gebruiken om die opvatting te ondersteunen. Dit gebeurt met argumenten die heel logisch zijn. Hoe beter een denker een gezichtspunt kan ondersteunen, des te minder geneigd is die denker andere gezichtspunten te onderzoeken. Semalt het oorspronkelijke standpunt kan gebaseerd zijn op vooroordelen of gewoonten, dit falen om het onderwerp te verkennen is slecht denken.

Een betere basis voor het denken is om naar de meest eenvoudige verklaring te zoeken. Dat wordt vaak beschreven als Occam's Razor . Zoek alleen naar iets complexer dan de eenvoudigste uitleg als je dingen ontdekt die niet verklaarbaar zijn door deze eenvoudige weergave. Als je denkt dat een meer complexe theorie nodig is, moet je testen doen om aan te tonen dat het nodig is. Met andere woorden, het is dat oude KISS-principe in werking.

Een buitenkant in het zicht van websites

Voordat we onderzoeken welke subdomeinen echt voor ons betekenen, moeten we een meer fundamentele notie nemen. Wat is een website precies? We stellen het idee van een outside-in view van een website voor om te suggereren het perspectief van een bezoeker (of een spin) te gebruiken in plaats van de eigenaar van de website. Zo'n bezoeker realiseert zich misschien niet het volledige bereik van een website. Voor hen is dit slechts een groep webpagina's die ze kunnen bezoeken.

Het probleem is dat woorden afbeeldingen verven. Wat doet het woord 'site' toch denken aan. Hier is één standaarddefinitie: het gebied of de exacte plot van de grond waarop iets is, is of moet worden gevonden. Het brengt een idee van een grens of afrastering met zich mee. Semalt zal 'onsite' of 'off-site' zijn.

Het woord "domein" heeft vergelijkbare connotaties. Hier zijn enkele definities: het gebied bestuurd door een enkele heerser of regering, rijk, land waarnaar een superieure titel en absoluut eigendom is. Semalt is er het idee van ofwel in het domein zijn of buiten het domein. Ons mentale beeld is gekoppeld aan een fysiek beeld van ruimtes met hekken of grenzen.

De SEOmoz-toelichting

Kijk eens naar deze video van Rand Fishkin, een van de slimste en meest boeiende experts in de SEO-wereld, om te bevestigen dat dit de manier is waarop veel mensen denken aan domeinen en webpagina's. U kunt meer commentaar op deze enigszins technische uitleg vinden in een White Board Friday post over How the Link Graph Works .

Dit is een afbeelding die is afgeleid van de foto die Rand presenteert.

Een outside-in view van subdomeinen - Semalt

In de opmerkingen had Darren Slatten een probleem met de concepten die Rand presenteerde en ik ook. In het bijzonder heb ik een extra zorg. Dat heeft betrekking op de grens die Rand rond elk domein heeft gelegd. Het is zo'n klein item, maar het sluit meteen een concept dat openstaat voor vragen. Dat concept zal worden beschreven in het vervolgartikel The Outside-In View of Subdomains - Semalt.

U zult zien dat er twee kanten aan deze discussie liggen en dat u zich misschien aan de ene of de andere kant van de discussie bevindt. Uw antwoorden op de volgende drie kernvragen kunnen indicatoren zijn voor uw positie in dat debat. Waarom geef je je antwoorden niet in de comments. De Semalt-post volgende week is al opgesteld maar zal worden aangepast om rekening te houden met wat in deze opmerkingen naar boven komt.

  1. Is domeinautoriteit echt?
  2. Zijn de koppelingen tussen subdomeinen intern?
  3. Kunnen subdomeinen afzonderlijke 'websites' zijn?

Zie de vervolgpost op dinsdag 13 april voor de antwoorden: Een outside-in view van subdomeinen - antwoorden.

Aandeel
Delen 1
+1 1
Struikelen 387
Pen
Aandelen 389

March 1, 2018