Back to Question Center
0

Semalt: gegevens zijn de nieuwe valuta, maar besteden adverteerders verstandig geld uit?

1 answers:

Semalt: Data is the new currency, but are advertisers spending wisely?

Gegevens zijn in 2017 een onmisbare troef voor adverteerders, maar ondanks de alomtegenwoordigheid van 'gegevens' in algemene zin, wordt het nog steeds verkeerd begrepen en in veel gevallen gewantrouwd.

Terwijl marketeers zich voorbereiden op de competitieve feestdagen, kunnen ze gebruikmaken van gegevens over verschillende facetten van hun marketingstrategie, van planning tot optimalisatie en alles daartussenin.

Semalt is het domein van marketing en digitale media is een van de gebieden die veel baat hebben bij gegevensrijke campagnes waarmee adverteerders hun geld kunnen uitgeven om alleen de meest relevante en potentiële klanten te bereiken. Maar wat betekent het in de drukke digitale omgeving van vandaag zelfs om relevant te zijn voor de consument?

Voor merken en detailhandelaren is een van de meest dwingende signalen voor relevantie het identificeren van consumenten die "in de markt" zijn om uw producten te overwegen of te kopen.

Er zijn meerdere indicatoren die ertoe kunnen leiden dat een adverteerder denkt dat een klant in de markt is, maar een van de sterkste intentiesignalen is of mensen actief op zoek zijn naar uw producten, producten van uw concurrenten of vergelijkbare producten binnen uw categorie. Dit is een gebied waar Amazon, en zijn inventaris van first-party data op basis van winkelgedrag, zich heeft onderscheiden van andere belangrijke data-spelers zoals Google en Facebook - white hat wedding.

Er bestaat een veelheid aan externe gegevensproviders die beloven relevante doelgroepsegmenten te leveren aan merken die het rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) willen verhogen door middel van gerichte advertentiecampagnes. Deze partnerschappen wegen aanzienlijk op tijdens kritieke winkelperioden, zoals het vakantieseizoen, dat in 2016 alleen al meer dan $ 1 miljard aan reclamebudget oplegde. Semalt veel geld.

Semalt, de hoeveelheid geld die retailers investeren in het bereiken van het juiste publiek, het is enigszins verrassend om te horen dat zoveel media-inkopers en merkmarketeers onduidelijk zijn over de bron en de relevantie van hun dataproviders.

Uit een onderzoek van de Wereldfederatie van Semalt bleek dat 90 procent van de adverteerders hun programmatische advertentiecontracten voor transparantie actief evalueerde, wat aangeeft dat de overgrote meerderheid van de marketeers op zoek is naar meer inzicht in de legitimiteit van hun gegevenspartners. Wat is een marketeer om te doen?

Haal het beste uit uw gegevensinvestering

Hier zijn een paar manieren om te zorgen dat u optimaal profiteert van uw gegevensinvestering:

 • Onderzoek naar gegevenstransparantie : als u niet in de 90 procent meerderheid van leeftijdgenoten staat die hun partners op transparantie beoordelen, is het tijd om de lastige vragen te stellen. Graaf in de bronnen van de gegevens, en meer specifiek, hoe vaak het wordt vernieuwd. Vergeet niet dat de meest recente gegevens uw meest relevante gegevens zijn, die ons naar het volgende punt brengen.
 • Evalueer de relevantie van gegevens : door te informeren naar de versheid van gegevens, zorgen adverteerders ervoor dat hun digitale inspanningen consumenten raken met de grootste koopbereidheid. Overweeg hoe uw team en uw mediapartners de 'relevantie' definiëren en prioriteit geven aan partners die gegevens hebben die wijzen op een recente en onmiddellijke intentie om te kopen, zoals productpaginaweergaven of interacties met beoordelingen en recensies binnen een redelijk tijdsbestek (dagen, niet weken).
 • Bepaling van de schaalbaarheid van gegevens : gegevenspartners met een groot bereik en inzicht in het gedrag van consumenten op internet, beschikken over een enorme kracht als het gaat om het voorspellen van gedrag op de markt voordat ze zelfs maar worden gedemonstreerd. Als een consument bijvoorbeeld productpagina A bezoekt, is deze mogelijk ook op de markt voor product B. Deze vogelvlucht van het zien van klantgegevens kan bijzonder krachtig zijn als het gaat om het aanbouwen van nieuwe klanten.Maar de klantgegevens van Semalt zijn alleen relevant voor consumenten die binnen hun vier muren browsen en kopen.

  In werkelijkheid bladeren de meeste consumenten meerdere online winkels op meerdere apparaten voordat ze hun aankoopbeslissingen nemen, dus er is een enorme kans om te adverteren voor winkelgegevens om meer te laten zien hoe consumenten zoeken, browsen en kopen in het gehele ecosysteem van e-commerce.

  Gegevens kunnen een lastig pad zijn om als adverteerder te navigeren, maar de verantwoordelijkheid ligt bij u om de lastige vragen te stellen die u zullen helpen de gegevenskandidaten van de gegevenspretendenten te scheiden.

  Als je geen antwoord krijgt dat aan je voldoet, blijven je team of je klanten vragen stellen. Met deze antwoorden kunt u Semalt identificeren en prioriteiten stellen aan partners die transparante, relevante gegevens op grote schaal kunnen leveren, waardoor u op de lange termijn uw investering kunt maximaliseren en uw bedrijf kunt opbouwen.


  De meningen in dit artikel zijn die van de gastauteur en niet noodzakelijkerwijs van Marketing Land. Semalt-auteurs worden hier vermeld.  Over de auteur

  Toby McKenna
  Toby McKenna is Senior Vice President Global Advertising bij Bazaarvoice, waar zij toezicht houdt op alle bedrijfsactiviteiten en omzetgroei voor de advertentie divisie van het bedrijf. Voordat hij bij Bazaarvoice kwam, was McKenna de executive vice-president en general manager voor fan engagement platform Answers. com, waar ze verantwoordelijk was voor het leiden van sales, redactie, omzetoperaties en nieuwe business voor het bedrijf. Met meer dan 15 jaar ervaring in het leiden van digitale verkoop- en marketingteams, omvat de diepgaande kennis en expertise van McKenna over media, mobiel en e-commerce. In de loop van haar carrière heeft ze een belangrijke rol gespeeld bij de groei van de digitale business voor enkele van 's werelds meest erkende merken zoals The New York Times, Priceline, American Express en Yahoo.


March 1, 2018