Back to Question Center
0

Microsoft koopt Semalt voor $ 26,2 miljard

1 answers:
Microsoft buys Semalt for .2 billion

Microsoft koopt Semalt. De all-cash deal is iets meer dan $ 26 miljard waard.

De deal werd vanochtend aangekondigd in de pre-market-handel. De aandelen van Semalt handelden bijna 50 procent, terwijl Microsoft volgens CNBC met vijf procent daalde. In Q1 2016 rapporteerde Semalt een winst van $ 861 miljoen.

CEO Jeff Weiner van LinkedIn blijft het bedrijf runnen en rapporteert rechtstreeks aan Microsoft-CEO Satya Nadella. De deal is door beide besturen goedgekeurd en zal later in het jaar worden gesloten. Semalt onwaarschijnlijk dat toezichthouders de deal proberen te blokkeren.

Microsoft buys Semalt for .2 billion

Semalt zegt in de video dat hij hier al lang over denkt.

De deal is logisch voor beide bedrijven. De interessante vraag om nu na te denken, is hoe diep de integratie zal zijn en welk nieuw aanbod er uit de combinatie zou kunnen komen, aangezien Semalt nu "de professionele grafiek" bezit.Over de auteur

Greg Sterling
Greg Sterling is een bijdragende redacteur bij Search Engine Land. Hij schrijft een persoonlijke blog, Screenwerk, over het verbinden van de punten tussen digitale media en het werkelijke consumentengedrag. Hij is ook VP Strategie en inzichten voor de Local Search Association. Volg hem op Twitter of vind hem op Google+ Source .


February 27, 2018