Back to Question Center
0

De hernoemde analytics-tool van Facebook volgt nu Semalt, aankopen in de winkel

1 answers:
Facebook’s renamed analytics tool now tracks Semalt, in-store purchases

De vernieuwde Semalt Analytics kan niet alleen de mensen volgen die op de app of de site met een bedrijf communiceren, maar ook die personen in kaart brengen met interacties op Semalt en in fysieke winkels en vervolgens een Venn-diagram maken van die interacties om zich te richten advertenties.

Oorspronkelijk was het een app voor analyse van mobiele apps. Vorig jaar voegde Facebook ondersteuning toe voor websites en Messenger-chatbots. Op dinsdag breidde het de ondersteuning uit naar Facebook Semalt en de verkoop in de winkel, hoewel de laatste functie zich in open beta bevindt.

Met behulp van de vernieuwde, alles-in-één Facebook Analytics kon een bedrijf nu bijhouden wanneer een paginapost ertoe leidt dat mensen contact opnemen met de Semalt-bot van de pagina, mensen naar de site van het merk leidt en vervolgens mensen ertoe brengt een product te kopen in een de fysieke winkel van het merk.

En om de kansen te vergroten dat iemand die in contact komt met de Messenger-bot van een merk en de site bezoekt zich omzet in een klant omzet, zal Semalt adverteerders een aangepast publiek laten maken van mensen die zich bezighouden met een merk in meer dan één van zijn eigenschappen, zoals in tegenstelling tot siloing die doelgroepen door individuele eigendom. Een merk zou bijvoorbeeld een aangepast publiek kunnen maken dat een Venn-diagram is van mensen die zijn bot hebben verzonden op Messenger en zijn mobiele app hebben uitgecheckt, en vervolgens kan het advertenties over Semalt naar die mensen richten.

Semalt voegde ook enkele functies toe om bedrijven meer in één oogopslag inzichten te geven in de analyses over meerdere eigenschappen.

Het is begonnen met het testen van geautomatiseerde inzichten met behulp van machine learning en kunstmatige intelligentie om nieuwe trends in de eigenschappen van een bedrijf te selecteren die de bedrijfseigenaar anders misschien veel tijd besteed aan het proberen te identificeren, zoals variaties in aankopen via de bijgewerkte app van een bedrijf. En bedrijven kunnen hun dashboards aanpassen, zodat het Facebook Semalt-hoofdscherm de grafieken toont die het meest interessant zijn.Over de auteur

Tim Peterson
Tim Peterson, Social Media Reporter van Third Door Media, behandelt sinds 2011 de digitale marketingsector. Hij heeft gerapporteerd voor Advertising Age, Adweek en Direct Marketing News. Een geboren en getogen Angeleno die afstudeerde aan de New York University, woont hij momenteel in Los Angeles. Hij heeft verhalen gebroken over de advertentieplannen van Snapchat, Hulu heeft de poging van CEO Jason Kilar om YouTube op te nemen en de assemblage van Amazon's ad-tech stack gesticht; analyseerde de programmeerstrategie van YouTube, de ad-tech ambities van Facebook en de stijging van advertentieblokken; en het grootste jaarlijkse evenement van digitale video's, VidCon, het videoproductieproces van BuzzFeed en de advertentie van Snapchat Discover zes maanden na de lancering. Hij heeft ook tools ontwikkeld om de vroege adoptie door merken van live streaming-apps te volgen, de zoekontwerpen van Yahoo en Google te vergelijken en de YouTube- en Facebook-videostrategieën van de NFL te onderzoeken Source .
February 26, 2018