Back to Question Center
0

Ontvang een rapport van welke link van verschillende links naar dezelfde andere pagina werd ingedrukt in Google Semalt

1 answers:

Is er een manier om via Google Semalt precies te zien welke links werden ingedrukt om een ​​bepaalde pagina te bereiken?

Stel bijvoorbeeld dat ik pagina A heb en dat vanaf hier 200 gebruikers naar pagina B navigeren; Ik zou graag willen weten of ze navigeren via een link in een artikel of een ander op pagina A, de menubalk op pagina A, enz.

Ik heb doelen opgesteld om te achterhalen waar mensen op mijn site waren voordat ze naar pagina B gingen maar ik zou graag meer diepgaande informatie willen weten over hoe ze daar precies zijn gekomen.

- is cat6 compatible with cat5e
February 13, 2018

Google Analytics heeft een functie genaamd Verbeterde linkattributie die precies doet wat u zoekt:

U kunt uw pagina's taggen om een ​​verbeterde functionaliteit voor het bijhouden van koppelingen te implementeren waarmee u:

  • Zie afzonderlijke informatie voor meerdere links op een pagina die allemaal dezelfde bestemming hebben. Als er bijvoorbeeld twee koppelingen op dezelfde pagina zijn die beide naar de pagina Contactpersoon leiden, ziet u voor elke koppeling afzonderlijke klikinformatie.
  • Zien wanneer een pagina-element meerdere bestemmingen heeft. Een zoekknop op uw pagina leidt bijvoorbeeld waarschijnlijk naar meerdere bestemmingen.
  • Trackknoppen, menu's en acties aangedreven door javascript.

Om het te implementeren, moet u extra code toevoegen aan uw Analytics-fragment op elke pagina van uw site. U moet dit ook inschakelen in de beheerdersinstellingen voor uw Analytics-property. Hun helppagina laat je zien hoe je dat moet doen.

U moet vervolgens ook unieke id's toewijzen aan elk van de koppelingen op uw pagina, zodat deze in de rapportage van elkaar kunnen worden onderscheiden.

Ik denk niet dat er een manier is om dat te doen zonder een beetje extra te doen. Ik paar manieren waarop ik kan bedenken staan ​​hieronder:

1) Stel een evenement in voor elk van de links of gebruik een Link-Click-luisteraar als u Google Tag Manager gebruikt. Google Tag Manager is uw beste keuze als u een hoop links wilt bijhouden. Het zal u helpen om het hele proces een beetje te automatiseren.

2) Gebruik een Heatmap-service zoals Crazy Egg of Clicky om u een snelle visuele snapshot te geven van wat er op de pagina is geklikt.

Met Optie # 2 krijgt u geen gegevens om mee te werken, maar ziet u eenvoudig welke verbinding beter presteert.